Malemu idu zubky a hnackujeme. Prebalujem ho okamzite, ako zistim, ze je pokakany, ale napriek tomu mame nepekne zapareny zadocek. Nepomaha modra indulona, sudocrem, ani imazol. Co este davate?
tak ja mu zvyknem v takom pripade natriet zadoček gencianovou violetou / /to je ta fialova vodička,čo sa dava aj do pusinky ,ked ma dieta mykozu// a necham to toška preschnut a potom dam krem Rybilku...tu gencianovu davam tak 2 krat do dna a asi 2 dni po sebe,velmi dobre to zabera...ritku bude mat ešte aj tyžden fialovu,ale nevadi,lebo štipkat ho nebude 😉
Umyvam cistou vodou a natieram Sudocremom...ritka krasna ako z reklamy... a odsleduj si, ktore plienky Vam robia neplechu... nam nesadli Huggies 🙂
ahoj...nam na zacervenanu a citlivu ritusku po hnackach zaberal prave len ten imazol...ale najskor som stuplikom umyla ritku len vodou (nie vlhkou utierkou, ta by to mohla zhorsit), osusila a az potom dala imazol...cca 10 min pockala (nechala som ich volne lezkat) a az potom som dala plienku...pri akutnych "hnackach" (teda riedkych stoliciach, hlavne ked som skusala nejake nove prikrmy a nesadli im), to podrazdenie hned nezmizlo...ale stipkanie a bolest ustupila hned po aplikacii... sudocem som tiez skusila, ale stipal...takze ten sme pouzivali, len pri normalnych stavoch t.j. bezne, prevencia zaparenia...este sa skus spytat v lekarni, tam ti urcite poradia... 😉
ahoj..my sme davali repikove obklady,asi tak 5 minut,potom sme nechali chvylku ritku na vzduchu dokial jej neuschla(z obkladou) a potom sme natreli sudocremom a na druhy den ju uz ani nebolelo a zapal viditelne ustupoval... 🙂
ja odporucam homeopaticku mast cicaderma...tiez mame tieto problemy, a s akoukolvek mastou sa nam to hojilo 3-4dni..ani repik tak nepomahal...a tato masticka nam to krasne za jeden den zahojila 🙂
Sudocrem, pouzivam ho uz 3 roky, tiez aj puder
bepanthen to je aj na popraskane bradavky
my sme skusali vsetko mozne, pomohla nam az kalciova mast 😉
U nas zabral nakoniec az klasicky detsky puder. A vyskusali sme naozaj vselijake masticky.
ja som vystriedala vsetko, najviac ma prekvapila nivea SOS 😉
Najlepšie je umyt zadoček čistou vodou, nechat poriadne uschnút a ničím nenatierat a zabalit. Ked sme natierali všeličím možným tak boli deti zaparené stále 😒 ... takže... najlepšie nič. A ked už sa objaví začervenanie tak na úplne suchú pokožku dávame rybaciu mast ale len velmi na tenko... nie hrubú vrstvu ako niekedy radia lekári 😝
@elvera pozri aj do tejto diskusie
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/zapareny-zadoccek/
bepanthen je naj 😉 😉 😉
Ahoj......my používame plienky Huggies a krém Bubchen na riťku, keď má zaparený zadoček, dávame Sudocrem....sme s tým spokojní, vždy mu to rýchlo prejde a s plienkami sme max. spokojní 🙂
my mame doma vseetko mozne-sudocrem-neuspel,pytiol-celkom dobry,rybilka-okey ako prevencia,calium panthotenicum je ako bepanthen len lacnejsi-ukludni podrazdenu pokozku,imazol-ak je uz moc cerveny vyrazkovy,skus oplachnut -hipermamganom[prasok treba to zriedit s vodou aby roztok mal fialovo bordovu farbu-priesvitnu!a este nieco dolezite-pouzivat utierky bez parfumu t.z. sensitive!!
Vzdušný kúpeľ, čistú vodičku, sudocrem.
holá riťka a Imazol
Ahoj,my sme používali rybaciu mastičku v takej modrej tubičke a doktorka mi dala octanový krémik v tubičke-je to na zapareniny a dosť to pomáhalo-používala som málo,nám sa úspešne darilo zapareninám sa vyhnúť vďaka tej mastičke s rybím olejom😀
Ahoj, ja som od začiatku použivala Rybilku! Asi preto sme tento problém nikdy nemali...ale od kamarátky viem, že aj Sudokrém zaberá, ale treba mať trpezlivosť 🙂
mna rybilka strasne smrdela 😅 ...tak sme pouzivali sudocrem a ked mala raz zapareny zadocek, tak som jej kupila imazol krem- pasta... 😉
ahoj, my natierame od narodenia niveou a musim povedat ze sa este ani naznakom ritka nezaparila, som maximalne spokojna! vyskusaj! 😉
ahoj, my tiez pouzivame Sudocrem, ale ked sa jej raz trosku zaparil zadocek, tak po kupeli som jej to natrela Avirilom dentkym olejom a na druhy den uz bolo po zapareni... 🙂
ahoj @elvera - aj ja davam sudocrem, ale ten preventivne, ak uz je zapareny, tak bioderma, na zapareniny, je sice drahsia, ale zabera, a este krem od welledy, tiez na zapareniny ... to su kvalitne veci, ktore mi vzdy zabrali (aj ine vyrobky z tychto firiem). 🙂
preliecit Imazolom, hola rit a sup sup latkovat 🙂
my sme davali pri kazdej zaparenine klasicky puder Aviril a do troch dni mala malinka ritku v poriadku a nechavaj malemu trosku ritku na vzduchu. aj nam idu zubky 😝 uz to trva prilis dlho 🙄 a pouzivame huggiesky a bubchen ako prevenciu a ked zapareniny tak spominana klasika Aviril puder a hotovo 😉
Skús zmeniť plienky.
my pouzivame sudocream, ale len na noc po sprchovani. sprchujem mu ritku po kazdej plnej plienke a len vynimocne mu musim namastit kremom. inac pouzivane kozmetiku bubchen a 100% spokojnost a plienky pampers.....
Ja odporúčam určite Bepanthen. 🙂
Používam ho pre malého od narodenia a nemal zaparený zadoček ešte ani raz.
Neobsahuje žiadne toxické látky, ani parfumy.
http://www.bepanthenmast.sk/showdoc.do?docid=545
Okrem toho je to krém - krásne sa rozmastí, nie je to krémpasta ako Sudocrem, či Imazol.
Sudo neznášam dávali mu to v nemocnici a mal z toho celé biele vajka aj záhyby a nešlo to vôbec dole.