Aj ja, aj 5-ročná dcéra máme rovnaké príznaky: bolesť hlavy, kýchanie, trocha nádcha a akoby štípanie v nose..
Poraďte prosím niečo účinné..
Teda dúfam, že to bude len prechladnutie, lebo v sobotu nám prišlo na návštevu usoplené dievčatko a to už je oddnes na liekoch.
Zajtra mám nastúpiť do novej práce, asi by nebolo vhodné hneď maródovať, alebo ísť na OČR... 😒
vysoke davky vit C a oreganovy olej ( ja so do nosa neviem ani kvapky dat, nie to este si do nech pchat neake spajle,, ble, by som nezniesla asi)
Ja dávam deťom homeopatika Oscilococinum a vždy to zaberie. Ráno pol tuby vysypem pod jazyk a večer tiež. Použijem 3 tuby a sú fit.
🙂
osccllo, echinaceove kvapky, rakytnik, oreganove kapsle 😉
Ja dávam väčšie dávky vitamínu C, rakytníkový olej a popíjame zázvorový čaj.
c vitamin, kamilkovy alebo zazvorovy cajik s medom... Ja vzdy ked citim, ze zacinam byt prechladnuta dam si cerstvy cesnak, ten vzdy zaberie, len neviem, ci by aj malinkej chutil
U mňa je osvedčený indický zázvorový čaj (čerstvý zázvor, škorica, klinčeky, variť 5 min, nechať vychladnúť na 50 stupňov a pridať med a citrón), ale neviem, či je OK pre deti, lebo môže byť pre ne príliš štipľavý. Ale slabší by mohol chutiť aj deťom, je to inak veľmi mňam a záleži len od teba, koľko zázvoru tam nastrúhaš. Zaručene odplaši prechladnutie, keď na mňa len začína liezť.
A ešte jeden osvedčený recept, čo mi aj celkom chutí: zohriať mlieko s cesnakom (nastrúhaným) a tiež po vychladnutí na 50 stupňov pridať med.
tieto rady mi vzdy pomozu a nemusim ani pouzivat lieky:
http://www.damskyweb.sk/7-overenych-rad-ako-sa-...
Mne známa poradila narezať si cesnak na také dlhé špajdličky a vopchať si ich do nosa, tuším ich bolo treba 3-4 páry, nechať posobiť cca 2 minuty každý pár, vymeniť a tak pokračovať. No a to by ťa malo rozkýchať a budeš smrkať ako besná ale vraj to pomáha, na druhý deň by ti nemalo byť nič no a potom sa nalievať zázvorovým čajom... Fúúúj ako neznášam toto prechodné obdobie plné chorôb, prajem skoré uzdravenie