Ahojte, moja dcérka je často zachrípnutá. Je aj veľmi ukričané dieťa, nemáme to prvý krát, len teraz začala užívať aj inhalačný sprej Flixotide kvôli zápalom priedušiek a mám pocit, že aj to je príčina. Samozrejme hlasový kľud nehrozí, veľa kecá, plače, keď idem do práce a ona ostáva u švagrinej, dávam kalciový sirup, zábaly ale už fakt neviem ako urýchliť regeneráciu hlasu u dieťaťa, ktoré je vo veku, kedy potrebuje všetko vykričať a vyrozprávať 🙂 Ďakujem za rady.
@slnecnica11 aké homeopatiká? dcérka má 2,5 roka...neviem ako to dostať do normálu, raz je to lepšie, raz horšie...
@kikaski my sa so zachripnutym hlaskom trapime uz takmer 8 mesiacov. pochodili sme vsetkych lekarov a nikto nic nezistil....a nepomahaju ani ziadne lieky :( caka nas este alergo a krcne v kosiciach tak uvidime...
Ak su dovod zachripnutia hlasiky na mechabickej baze tak jednoznacne kalciovy sirup.
Tie homeopatika sa volaju Homeovox,je to vylozene na zachripnuty hlas,unava hlasiviek.
@svetlusska a máte ho zachrúpnutý stále? Mojej malej sa to občas stane, pred mesiacom mala aj silná zápal priedušiek, vtedy zachrípla a už sa to akosi ťahá...už jej to aj prešlo, ale potom zas revu, kriku keď som odchádzala do práce, možno aj my prejdeme lekárov, na alergo už sme boli po tých prieduškách, aj vtedy chripela, ale nič nám nepovedali...len zábaly a kalciák...ale nezdá sa mi, že by sa to nejako hýbalo...
Aj môj syn sa s tým trápil od mala, teraz bol prechladnutý a zase to chytili hlasivky. Pomáha aj teplý mastný zábal na hrdielko. To ma naučila svokra, ona je detská sestra.
@svetlusska ahoj, prosím Ťa, čítala som tvoj príspevok z roku 2015, že ste bojovali so zachrípnutým hláskom dieťaťa 8 mesiacov, ako ste potom dopadli? My sa trápime už 3 mesiac a stále je malá cca 3 ročná dcérka zachrípnutá. Výtery z nošteka a hrdielka sú negat. Tak fakt už neviem...☹
@elizabet100 aj ja byvam casto zachripnuta a Dr. mi poradila jednoducho sa naparit nad slanou vodou, aspon 10 minut kazdy den, kym odchripnem...pomaha to.Dr mi hovorila, ze mam suche sliznice a ze potom zacnem cchripnut, ze v zime to ma viac ludi, ked je vykurovacia sezona.Takze skus aj dcerku naparit, nic za to nedas a hadam to aj jej pomoze...
@elizabet100 ahoj 🙂 moj malý mal zachripnutý hlasok dost casto, a tiez vsetko o.k a nikdo nanic neprisiel a mna po precitani roznych clankov-lekarských napadlo - Reflux a aj nam to potom potrvrdili. Vlastne kyselina mu vybiehla do hrdielka a niekedy az do nosa, bol zachripnutý, obcas sopliky, tiez bol vo veku cca 2-3roky .Dieta to nevie opisat a povedat, niekdy ide aj o skrytý reflux.
@mafinka219 boli ste na gastre? Brali ste nejaké lieky, či to prešlo samo? dík
ano , boli.Ale skor nez sme sa dostali k lekarke tak cakacia doba bola 3.mesiace tak som davala volnopredajný sirupcek Gastrotuss co bezne odporuca gastro-lekarka , lebo nam to potom uz islo , stipanie v hrdle, hrozne kasle, take tracheo, podobne laringytide, a to som absolvola aj ORL aj Alergologiu a vsetko o.k na ORL sa priklanal Dr. ,že moze to byt reflux a moje tusenie ma nesklamalo. Treba spat aj vo zvysenej polohe,ale nie vankuse skor naklonit postel. Pozri si prib.letak toho Gastrotusu, ked som sa jej nato pýtala ci som mu to mohla dat tak povedala,že som urobila najlepsie,lebo nadalej sme ho potom brali a este k tomu pol tabl.rano a vecer Costi . Ten Gastrotuss papaju aj malinke babatka co maju reflux , on redukuje sympt.spojene s ochorenim refluxu,napr. palenie zahy,kasel,zapal pazeraka,zapal nosohltana, zachripnutie, vlastne vsetky pripady spojene stýmto ochorenim. Nam to pomohlo.
@elizabet100 ahoj mame vybratu nosnú mandlu nakoľko sa to dosť zhoršilo zatekanie soplov.a začala mu tlačiť na usko
presne na toto ma upozornil na ORL lekar,ze ak bude mat casto sopliky,že mu to bude vybiehat az do nosa tak sa nam moze zvacsit nosna mandla a na Gastre Dr. mi to potom vysvetlila,že ked vybehne kyselina tak az do nosa niekedy a rozdrazdi ci uz nostek,hrdlo, deti maju aj hrozne kasle casom ked sa to nelieci , niektore astmu,toho som sa bala velmi,lebo ako som pisala vyssie ja som to neriesila hned a potom postupne sa to zhorsovalo. Niekedy boli drazdive suche kasle a niekedy tracheo kasle a raz v noci sa mi zobudil a nevedel sa nadýchnut a dýchat , cez den ani raz nezakaslal,ani sopel, ani nemal stekavý kasel ako pri laringyt. utekala som na pohotovost.
Baby , my sa trapime tiez 3 mesiace a stale je zachripnuty kalcium nezabera, a vytery a krv ok, uz fakt neviem ako mu mam pomoct, ako ste vy dopadly?
@kvetinka0099 ahoj, ako ste dopadli vy s tym zachripnutim? nasa (6r) sa tiez tym dlhsie trapi, ale my pouzivame tiez flixotide na astmu tak mozno to ma z toho (podobne ako autorka prispevku)
@salome123 ahoj nam to preslo isla som na krcne a ona mi povedala aby som mu davala nasonex od alergologicky a bronchovaxom na imunitu od alergo.. , do mesiaca pomohlo od tedy sme neni, mal zapal v nose ale s alergii a tue hlieny mu stekaly dole, nevedela mi povedat ci je to stoho alebo nie, ale nam to pomohlo, bol pokoj. Kex chodis na alergo tak si pitaj sprej nasonex a bronchovaxom a ked nie tak sa unej objednaj, vipitaj vymenn, listok od detskej.
@salome123 a este ktomu spreju neviem mi sme tiez isty cas braly ale nerobilo nam to tak neviem usudit., opitala si sa alergologicky? Hlavne aby nekricala nerozpravala moc hlasno.
@matka1412 Dobrý deň, syn už vyrástol, chodievam sem pomenej, takže sa ospravedlňujem za neskorú odpoveď. Zábal robievam tak, že si dám zohriať trochu oleja a teplý ho nalejem na kúsok starej plienky, vreckovky, či šatky, na ňu mám pripravený aj kúsok igelitu a navrch ešte jednu šatku, ktorou to zakryjem na hrdielku - zábal má byť teplý, nie horúci, ani studený.
@matka1412 aj tu žienky o tom píšu - https://www.modrykonik.sk/forum/moje-zdravie/ako-pripravim-olejovy-zabal-na-krk/
Ten kalciovy je fakt najlepsi..mozno k tomu homeopatika na hlasivky.A cajik nie vrely! Este je fajn teple mlieko,lyzicka masla,lyzicka medu.Aj toto nam pomaha 🙂