Čo na teploty a zvracanie u 10-mesačného?

pamca2007
23. mar 2019

Dobrý deň maminky idem z prosbou sme mimo SK a môj 10 mes.vnucik má vysoké teploty boli sme sním na pohotovosti ale doktor povedal že mu nič není všetko čo spapa alebo vypije vyvracia poraďte prosím dáku babsku radu čo by mu pomohlo už sme pokupovali všelijaké sirupy ale nič mu nezaberá ďakujem za každú radu

ukulela
23. mar 2019

@pamca2007 ake vysoke ma teploty? a co vravel lekar na zvracanie? urcite nepovedal, ze mi nic nie je - daco hadam skonstatoval - ci viroza, alebo co .... take deti mavaju casto napr siestu chorobu - to su tri dni vysoke horucky a na stvrty sa vysypu a potom to prejde ...
a ako dlho to trva? zvracat moze aj z tych vselijakych sirupov .... ak ich miesate.
ja som teplotu zrazala paralenovymi cipkami na striedacku s nurofenovym sirupom. po cipkoch malemu vzdy teplota klesla rychlejsie, ten nurofen zaberal ale viac proti bolesti a nepokoju ... prave tie nurofenove/ibalginove sirupy mozu byt tazke pre dieta a mozu po nich zvracat.
ak su to teploty do 38, tak tie sa ani nezrazaju liekmi, az nad 38.
ak zvracia, moze byt rychlo dehydrovany, treba vela pit / kojit. co vyzvracia - prikrmy, ci aj mlieko? treba davat nieco lahsie, dietnejsie ozaj. alebo nechat den na mlieku mozno ...

arcticcode
23. mar 2019

Hrozi dehydratacia, privonaj k pusicke, ak citis aceton, je to pruser. Na teplotu lipovy caj na potenie (ale neviem, ci je vhodny aj pre take male deti!). Babska rada na teplotu je poobkladat dieta nakrajanym zemiakom. Na koncatiny. Neviem preco, ale funguje to

mmoni89
23. mar 2019

Malo info si napisala.Ako dlho zvracia iba dnes ci dlhsie?moze to byy len viroza ktora rychlo prejde?ako dlho teplotuje,aka je vysoka?ak stale zvracia zo vsetkeho treba len opatrne po lyzicke zacinat ani nie cela,pol lyzicky tekutiny ,najlepsie glukoza s vodou a kazdych 10minut skusat

loliki
23. mar 2019

@pamca2007 a co je horsie tie teploty alebo vracanie? Ci to nie je taká črevná viróza? Hylak ste skušali?