Čo na teplotu 3-týždňovému dieťaťu?

Včera o 18:24

Co mat doma pre prípad núdze na teplotu u 3tyzdnoveho bábätka? V lekárni mi dali paralen sus ale je tam písané od 3 mesiacov

barka1
Včera o 18:25

Paralenove čípky

andreakukelova
Včera o 18:26

Dobrý večer, koľko váži? Máte sirup alebo čípok?

autor
Včera o 18:27

@andreakukelova váži 4300g, mame sirup

deti95060810
Včera o 18:27

paralen čípky... nám predpísal lekár len čo sa bábo narodilo - že keby náhodou...

autor
Včera o 18:28

@deti95060810 nevadi ze je tam písané nad 7kg?

andreakukelova
Včera o 18:29

Môžeš mu dať 2,3ml á 8 hodín...ale lepšie by bol možno čípok- Paralen 100mg, tam môžeš dať 1/2 čípku

andreakukelova
Včera o 18:30

nevadí, že je písané od 7kg. Nič iné mu ani nevieš dať. Nurofen je striktne od 3 mesiacov a 6kg

amonet
Včera o 18:33

choroba dietata do 6m patri do ruk lekara. keby ma teplotu patri to na pohotovost/urgent nie na domace experimenty. a urcite čipky ked uz

belle_vie
Včera o 18:33

Ako vysoku ma teplotu? Ako dlho? Pokial nad 38.5, ja by som sla na pohotovost s dietatom pod 3 m.

luliu
Včera o 18:34

Paralen a Nurofen čipky

anavixy
Včera o 18:42

3t iba paracetamol, nurofen doma nie. Kazdopadne 3t dieta s horuckou musi hned vidiet lekar. Paralenove capiky podla vahy, ked ma dieta napr 4kg, tak mu das samozrejme len polku capika.

detskytovar
Včera o 18:50

Kolko má teplotu? Súhlasím s názorom, že s tak malým bábätkom treba ísť na pohotovosť. Náš syn keď mal 2 mesiace, mal teplotu tuším 38, išli sme na pohotovosť, hneď ho hospitalizovali a na druhý deň ráno už mal vysokú horúčku a diagnóza bola zápal pľúc. Tým ťa nechcem strašiť, to je len naša dávna skúsenosť.

vakatko
Včera o 19:01

Treba volať pohotovosť a pýtať si rady od odborníkov, nie na MK.

nika23t
Včera o 19:20

Súhlasím, s 3 týždňovym hneď na pohotovosť.

lucia13022023
Včera o 19:35

@amonet presne tak. Nepýtaj sa na modrom koni ale u doktorky pripadne na pohotovosti. A ešte keď ide o 3t bábätko.

amelia89
Včera o 19:48

baby fakt vy tu niekedy radite uplne larom farom hocico, ved trochu sa nad tym zamyslite.
Treba to konzultovat s dr. Paralen cipky su od 3 mesiacov alebo od 7kg a samozrejme ze to VADI ze tvoje dieta ma menej kg. Tie cipky sa potom delia, ale nebudem ti pisat ako a kolko lebo to ti ma poradit lekar

dominima
Včera o 20:19

Dať pol čipku od Paralen

domiklik
Včera o 20:34

Treba ísť na pohotovost

1mina
Včera o 20:38

Pametam si že v takom veku mi dr kázala ten čipok na cca trištvrte odrezať tuším, ale to mi prepočítavala priamo na váhu dieťaťa. U tak malého bábätka by som postupovala tak že ak nejdem rovno na pohotovosť zavolám tam, poviem koľko váži, vek a teplotu a nech mi povedia koľko čipku jej môžem dať a či máme prísť

kittykat22
Včera o 20:54

s tak malym babatkom by si mala ist najskor na pohotovost aby ho skontrolovali a popocuvali a dohodla sa s nimi na dalsom postupe. Je to velmi male dietatko - take krehke bubunko. Asi tam ist 2x zbytocne ako spravit nieco v dobrej nadeji, co by ti neskor mohlo byt luto.

sundew
Včera o 21:03

3 týždňové dieta s teplotou ma ist na pohotovosť! Vlastná skúsenosť.do 3m hociaka teplota musi byt hned konzultovana s doktorom.

3petka
Včera o 21:09

Určite čipky. Tak malé dieťa ti môže sirup vyvracať a čo potom urobíš. Nebudes vedieť koľko a či vôbec niečo dostal do seba.