Ahojte, moj 3 rocny ma od narodenia ekzem, tuto zimu vsak zacal mat takuto flakatu verziu, hockde na rukach, nohach sa mu spravi takyto zapaleny suchy flak. Od doktorky mame hormonalny krem, ktory mu zabrie, ale nechcem mu to davat prilis casto. Nemate niekto skusenost, co vam na to zaberalo? Premastujem mu kozu, na tie flaky som kupila eucerin atopi control akut krem, ale nemam pocit, ze to nejak zabera.
Nie vždy na suchý ekzém zaberá premastňovanie kože. Z vlastnej skúsenosti viem, že koža môže byť napadnutá kvasinkovou infekciou ktorej premastňovanie podporí ešte množenie kvasiniek. Ja pár dní použijem sudocrem a až potom imunoglukan P4H krém. Je vhodný aj pre deti. Dostupný v lekárni.
@lilinka76 skincap mam ale bolo uz okolo neho par "kauz" ze obsahuje tiez hormony, tak ho teraz nepouzivam
@mamkasiska a mate takyto flakaty ekzem? A ten sudokrem mam dat na tie flaky raz do dna, niekolko dni za sebou a potom ten imunoglukan tiez len na flaky niekolko dni?
takyto typ ekzemu mal moj pri alergii na vajce
Synovi na ekzém vôbec premastovanie nepomahalo. Treba kvalitný hydratačný krém ale každému sadne niečo iné. Čo je ale výborne sú prípravky do kúpeľa ako napr. Linola fett Olbad a párkrát do týždňa kúpeľ v hypermangane, ukludnuje svrbenie. A keď to má už od narodenia, treba riešiť z čoho to má, to je základ. Krémy sú len ,,náplasť,, problém neriešia. Treba spraviť testy na gastro.
U nás zabral jedine obyčajný Holtov krém na presne takéto ložiská
@jaja1979 vyskusam
@nikpa tie testy sa robia z krvi?
@nikpa aky je rozdiel medzi premastovanim a hydratacnym kremom? Do kupela pouzivame linola olej, ojrem toho mam la roche posay lipikar baume, eucerin atopi control mlieko a kyselinu mliecnu.
@nikpa ja som to mala tiez od narodenia do dospelosti a cely cas ma natierali hormonalnou mastou robenou v lekarni, vtedy sa to vobec neriesilo, ze to nie je zdrave. Ale ja som nikdy nemala taketo flaky, ale na klasickycj miestach ako za kolenami, z druhej strany lakta, hrdlo, pazuchy. Syn mal tiez doteraz len na tychto miestach a asi tri tyzdne dozadu sa mu zacali objavovat tieto flaky a tam kde mal predtym ekzem nema teraz nic.
Áno. Imunoglukan používam stále.
Tieto loziska co ma su uz zacervenane a teda je tam zapal, ten treba stiahnut. Ked nechcete lokalne kortik., tak aspon ichtyolovu pastu na tie miesta natierajte aj viackrat denne. A rano a vecer kremovat aby sa zdrava koza nevysusovala. Samozrejme obmedzit alergeny ak ma zname, alebo prehodnotit pracie gely, sprchovacie gely, ci nenosi polyesterove oblecko, aj vlnene moze vadit, atd
Môže to byt aj mykoza. Ak vám nič nezaberie tak skúste canesten krem alebo imazol pastu
My máme dobrú skúsenosť s krémom Scin-cap.