Čo na soplíky?

crystal333
26. jan 2015

Chcem sa poradit, co davate svojim detickam ked maju sopliky?? Aby som to upresnila iba sopliky, ziadne kaslanie, ani teploty... Ja vacsinou nasadim sirup Sinupret len sa mi zda ze nejako to moc nepovoluje, teda sopliky nam potom uz vyrazne netecu, su take hustejsie,ale mam pocit ako keby ten nos bol stale plny alebo lepsie povedane upchaty. A este by som poprosila poradit nejaky sprej do nosa co naozaj zabera alebo vam pomohol. Dakujem za odpovede.

lulistek
26. jan 2015

Ahoj my sa tiez teraz trapime soplikmi a pouzivame na vycistenie nosa Sterimar a na odpuchnutie nosa Nasivin. Zaberaju nam, ale myslim si ze sopliky prejdu az za par dni, ze to potrebuje svoj cas

stastnazena2
26. jan 2015
Používateľ stastnazena2 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od stastnazena2.

ked ma moj maly soplik pouzivame Aliamare je to morska sol a nadcha mu do par dni prestane ale treba to pravidelne davat do nosa a musi chvilku lezkat a na vecer mu dam obycajny nasivin aby sa mu nostek neupchaval na noc 🙂

margieamatusko
26. jan 2015

Ahoj, nas trapia momentalne tiez sople. Aj ked mam pocit, ze ten nos nie je upchaty, len tie sople tecu a tecu. Davame Physiomer, pre zmenu aj Vincentku, Sinupret a odsavame. Raz tu jedna pani pisala, ze na upchaty nos pomaha aj Fenistil. Vraj jej to poradila pediatricka. Zatial som neskusala.

damadama
26. jan 2015

ahojte. Aby som vám to uviedla na správnu mieru (robila som roky v lekárni). Existuje tzv.zadná nádcha, kedy nie je nos upchatý, ale stekajú sople do hrdla a dieťa sa dusí, chrčí, chrochce a prehĺta ich. Pri tomto stave je možné, že papá menej alebo z nich aj vracia, lebo sú na žalúdok ťažké. Je zbytočné dávať kvapky alebo sprej do nosa, stačí prečistiť nos morskou/slanou vodou. Kvapky (nie je to sirup) Sinupret sú bylinkové, na tieto soplíky dobré, keď nezaberajú, tak treba použiť sirup Solmucol (mukolytikum-riedi sople, hlieny a rozkladá ich, potom to dieťa vykaká. Malé deti nevedie vykašľať ani vypľuť, preto je to to najlepšie).
Potom sú klasické soplíky bez farby, príp.jemno biele. Tam už sa môžu použiť kvapky (Nasivin) pri upchatom nose. Ak už majú sople žltú (zelenú) farbu, netreba čakať a ísť k DOKTOROVI, tam treba nasadiť lieky- antibiotiká, lebo je to zápal a krásne to tam už hnisá v dutinách. Nech aj popočúva priedušky.
Fenistil sa nikdy nepoužíva na upchatý nos. Je to antihistaminikum-pomáha pri alergiách a zmierňuje prejavy alergií. Jeden benefit, ktorý Fenistil má (kapsle, kvapky) je, že vrámci pôsobenia zmierňuje opuchy slizníc (takže aj nosa), ale primárne NIE JE NA KAŠEĽ ani na SOPEL. To si len pediatri zjednodušujú, ale neriešia tým príčinu, len na chvíľu daný problém.
Dúfam, ža vám vysvetlenie pomohlo. Držím palce a hlave veľa zdravia

ivuska6
26. jan 2015

ja davam aloe first vystriekam a je dobre lepsie ako morska voda

katkavan
26. jan 2015

@ivuska6 aj my mame aloe first doma,nie je to dost agresivne do nosteka?nestipe to?
Ja mozem odporucat aj kupit inhalator a inhalovat Vincentku,resp.Ambrobene na inhalovanie 🙂

korra
26. jan 2015

Sterimar a odsavacka. Ale my sme mali len ten priehladny, alebo jemne biely a vibrucol cipok.

dorys
26. jan 2015

Euphorbium homeopatický sprej + Coryzalia homeopatické tabletky + odsávanie

katka5
26. jan 2015

Tak my sme sa so soplami trápili riadne dlho, vždy ked staršia dcéra ochorela, najskôr to vyzeralo na obyčajnú nádchu, trvala 3-4 dni, ale hned na to sme mali husté žlté sople, niekedy do zelena a trvalo to od septembra do apríla, boli sme XY krát u ORL na výteri, všetko ok, absolútne nič nenašli a to podotýkam nikdy, a chodili sme fakt často. Aj k alergologičke, tá z nás bola nešťastná. Ked nám dala ATB, tak to prešlo na týžden, ale ked išla do školy bum znova a stále dookola, už mi dcéra vravela, že jej to je strašne nepríjemné, stále má sopel, stále bola chuchmavá, hlieny jej v noci stekali do krku....No des.Do školy som jej dávala kuchynskú rolku, do toho si fúkala sopel, no nikto nevedel, odkiaľ sa to berie, husté to bolo nenormálne....Až raz som sa sťažovala v lekárni, a tá pani lekárnička mi poradila aby som skúsila Sulphacetamide kvapky, sú to očné kvapky. V takých ampulkách. Ale fakt presne 3 krát za den do nosa, čiže tri ampulky denne .Ráno, na obed, večer. NO poviem vám do troch dní bolo po sople. Ja som skoro odpadla, keby nie jej , tak asi soplíme dodnes.No a potom sme nemali sopel , teda ani žiadnu chorobu do septembra, celý september sme však boli v kúpeľoch v Lučivnej, nahovorili nás doktorky, ale lepšie nemohli urobiť, lebo odvtedy sme neboli chorí, až minulý týžden, ale prešli sme to bez ATB a za 7 dní a u nás je to zázrak. Nikdy sme nič neprekonali len tak a bez ATB. Ale v Lučivnej boli obidve dcéry raz choré, mali sopel, a tam im dali kvapky do nosa UNIFLOX, To sú ušné kvapky tuším ale kázali nám ich dať do nosa, a behom jedného dna bolo po sople. Viem že každé dieťa je iné a na každého zaberá niečo iné, ale aj moja Dr. už predpisuje deťom tieto kvapky, aj jedny aj druhé, takže niekomu určite pomôžu možno tak ako nám.

maca283
28. jan 2015

Ja na soplik pouzivam tymianový krem a jedli sibirsku Su to prírodne produkty od firny just

anulienkalenka
20. jan 2017
Používateľ anulienkalenka je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od anulienkalenka.

Odsávanie, preplachovanie morskou vodou a naparovanie

mariavrabcekova
20. jan 2017

ahoj ja pouzivam presj prvej pomoci z aloe very tym malemu vycistim nostek a za par dni mame uz po soplíkoch odporucam ak budete chciet vediet viac napiste mi .....

lucynka44
6. feb 2017

@
@mariavrabcekova mozes.mi napisat viac info?

autumn11
22. feb 2017

ja pri soplíkoch streknem synovi morskú vodu od drmax a potom mu ich poriadne vysajem. Ak má nos upchatý, tak mu pred spaním kvapnem detské kvapky do nosa. Pokiaľ sa nejedná o nič horšie, tak nedávam žiadne iné lieky iba vitamín c.

nell77
22. feb 2017

Koloidne striebro kvapkame do nosa.normalne striekackou..po 3 dnoch sme bez soplov...obaja synovia.10r.a 3r.
Je to prirodne ATB zabera na vyse 600 mikrobov a nevznika rezistencia...jedine lutujem ze som sa neodvazila uz skor..vynikajuce..

dvekacky
16. sep 2017

@nell77 ahoj a mozem ta poprosit ktore mas? Chcem pre svoju skoro 3r dcerku ale nasla som ich nanete viacej. Dakujem za radu

nikolka912
16. sep 2017

@margieamatusko prosim.prosim fenistil.urcite.nie.
Je to.liek.na.alergiu v skratke. Ped.ho casto davaju lebo sposobuje aj odpuchnutie sliznice ale pri alergii..zbytocne budete babatko resp dieta.tym tlacit...ach mne to chcela.dat ked mala.mala 2 mesiace...este ze som.lekarnik..hned som.ju stopla.
Sinupret.super...nos cistit.morskou vodou odsat a ked treba tam nasivin alebo.olynth na odopchatie nozteka, taktiez znizuju produkciu hlienu...ale.pozor tieto.spreje na odopchatia max 5dni u deti a 3 dni u dojciat! Inak.si na to.noztek zvykne..vyd aj pribalovy letak.
Mne sestricka tvrdila ze po3dnoch.len zabera..no comment

nikolka912
16. sep 2017

@damadama az teraz citam ze si to tu pekne vysvetlila 😊

superholka77
18. sep 2017

Nell77 mozem aj ja poprosiť aky presne

superholka77
18. sep 2017

@nell77
Môžem poprosiť presne aké dávate

dvekacky
18. sep 2017

Mozem poprosit niekoho kto vyraba a predava koloidne striebro v bratislave ale koho mate aj overeneho? Dakujem

minas5
23. sep 2017

@mariavrabcekova povedal by mi prosim ta viac o rom spreji aloe vera, aj kde sa da kupit. Dakujem

lilijamajka
12. nov 2017

Prosim kocky nas maly ma rok a uz asi 3 tyzden bojujeme so soplom. Je priesvitny tahavy a aj 6x za den musime odsavat. Davame morsku vodu a davali sme nasivin. Ked spinka tak je pocut ako mu v nose beha soplik a po case sa aj zobudi na to ze nevie dychat. Prosim pomozte...

superholka77
25. mar 2018

@mariavrabcekova dobrý deň aká je cena toho spreju na sopliky a ako sa volá

superholka77
25. mar 2018

@nell77 prosim vas ake konkrétne a kde sa da kúpiť a ako davkujete 3 ročnému

hekina1232
16. nov 2018

Poraďte čo na sopliky máme ich od piatku a stále neprechádzajú už neviem čo robiť dakujem

alex1212
24. nov 2018

@damadama dakujeme za radu s tým solmucolom. no žlté a zelené sople neznamenajú hned nutnosť atb..

damadama
25. nov 2018

@alex1212 nemusí to byť nutné, pokiaľ nechceš, aby bola opakovaná recidíva. Treba to preliečiť. Lekár ti povie, že žlté a hlavne zelené sople sú znakom zápalu spôsobeného baktériou, stačí urobiť ster z nosa a je to hotovo-na papieri. Ale každá matka koná podľa svojho uváženia, vedomostí a skúseností, a taktiež sa každá učí na svojich, ale aj na cudzích chybách...
Pre naše deti spravíme hocičo, len nach sa majú dobre a nemajú potom oneskorene iné problémy (v tomto prípade hnisavých-zelených soplov sa pridružuje aj zápal stredného ucha a to už je dosť nepríjemné, aj pre dospelého, nieto ešte pre dieťa...)
Hlavne veľa zdravíčka a pevné nervy 🙂

bebetka113
25. nov 2018

Sprej do nošteka OLYNTH HA Junior je tiež dobrý 🙂

alex1212
26. nov 2018

@damadama no veď píšem na základe skuseností, že ani ked mala zelené a žlté niekoľko krát nevyšiel pozit výter. žiadne baktérie..