Čo na riedku stolicu 5 týždňového bábätka?

17. máj 2021

Obvodná odporučila len čierny čaj, myslíte že môžem už aj ryžový odvar?

simca06022011
17. máj 2021

Cierny caj 5t babatku? No podla mna nie. A je dojcene? NIe je to reakcia na nejaku zlozku? Je to neprimerane riedka stolica? ved taketo batola na mlieku ju ma kadejaku.
Ja by som teda nesla cestou cajov a odvarov. Skor by som mozno probiotika davala a patrala ci je to ok a z coho ak to nie je ok.
Ale tak uvidime co ine maminy napisu, ja mam toto uz davno za sebou 🙂

helcanw
17. máj 2021

A má ju úplne vodovu? Lebo teda mne maly kakal riedke do vtedy kým som nezačala davat prikrmy, až potom bola stolica zo začiatku hustejšia a potom už formovaná keď mal zavedených viac jedál denne. Ale teda čierny čaj by sim takému bábätku malému isto nedávala 🤷‍♀️

autor
17. máj 2021

@simca06022011 @helcanw
detský čierny čaj bez kofeínu by nemal byt problém, tiež mi to bolo čudné keď mi to obvodná kázala ale aj v lekárni mi to isté povedali. Kojim aj dokrmujem, mliekom to myslím nebude. Vysadila som mliečne, skúšala som aj coliprev, probiotiká mu dávam. Inak vyzera že ho nic nebolí ani netrápi, občas sa trochu puči ale poprdi a je dobre. Pekne papá aj priberá len tá stolica je ako voda už asi 3 týždne, kaka cca 8krat cez deň plus v noci niekoľkokrát.

henrikir
17. máj 2021

no 3 tyzden je uz dost dlha doba :/ to by chcelo vyter ci tam nie je bacil

autor
17. máj 2021

@henrikir bol robený výter, v stolici nie je nič.

henrikir
17. máj 2021

a ryzovy odvar? nie som si velmi ista ci by nieco take mohol :/ no skusila by som do svojej stravy zaradit ryzu a baban, cez mlieko by to mohlo prejst a pomoct, popripade nasad aj sebe probiotika

autor
17. máj 2021

@henrikir ja som už taká zapečena 🙈 tiež som tak rozmýšľala, že to pomôže cez mlieko aj jemu ale nič. Tie probiotiká skusim ešte aj ja, to ma nenapadlo. Inak už ozaj neviem ako mu pomôcť.