Čo na rastové bolesti u 4-ročného dieťaťa?

27. dec 2024

Ahojte prosím poraďte co na rastové bolesti u 4 ročného dieťaťa.?...už som zúfalá tieto bolesti ma často a dlho trvajú par hodín boli ju dole ta píšťalka, doktorka kázala skúsiť dat sirup Mig 400 nedávala som ale už keď sa nedá vydržať dám nurofen, ale nechcem aby vyrastala na nurofene😔 to do nej stále pchať,čo ešte mozem vyskušat? Dávam aj olejceky a krémy ale nič nepomáha

pribinak
27. dec 2024

Nurofen môžeš dávať, syn keď to preženie na tréningu, tak normálne dávam aj týždeň nurofen

nika23t
27. dec 2024

A dr skúsila aj nejaké odbery, vyšetrenia? Môže mať málo vitamínu D, málo vápnika, možno nesprávny tvar nôh, čo je problémom u nás. A tiež odporučila dávať Nurofen alebo panadol. Nie každú noc, ale keď sa inak nedá.

autor
27. dec 2024

@nika23t nie žiadne odbery nerobila

danielahamar
27. dec 2024

Magnézium, nurofen

nika23t
27. dec 2024

A presne, aj magnézium nám ortopéd radil.

janinah
27. dec 2024

Jedna noha či obe? Pýtajte si vym.listok na ortopédia.

svetlonos
27. dec 2024

Netráp dieta a daj mu ten nurofen. Nič mu z toho nebude. Naši su v zime casto chori a dr vzdy predpise nuro. A to je veľmi opatrna s atb, da fakt len keď treba. Načo ma chúďatko trpiet?

saxana000
27. dec 2024

Kludne potieraj voltarenom

palicka
27. dec 2024

Takéto rastové bolesti a lekárka neurobí žiadne vyšetrenie? Cudný pediater! Z vlastnej skúsenosti by som sedela na ortopédii

autor
27. dec 2024

@janinah len jedna noha

autor
27. dec 2024

@svetlonos ved nakoniec je ten nurofen vždy dám,lebo nič iné akosi nepomaha

tramtada31
27. dec 2024

A sú to rastové bolesti? Mám staršie deti od tvojho s nikdy sme takýto typ bolesti neriesili

autor
27. dec 2024

@tramtada31 tak vždy sa sťažuje že ju boli ta píšťalka, a tam sú vraj tie rastové bolesti tak neviem

tramtada31
27. dec 2024

Autorka a je nejak nadpriemerne vysoke dieťatko, či narástlo neprimerane rýchlo? Syn sa napriklad teraz na konci leta strašne natiahol, ale takýto problem sme neriesili. Asi by som sa pýtala na dodatocne vysetrenia. Ako dlho to trvá?

vakatko
28. dec 2024

Užívajte detské magnézium.
@pribinak skúste užívať magnézium pred tréningom, pomáha pri regenerácii svalov.
Po tréningu na svalové napätie a bolesti pomáha kúpeľ s Epsomskou soľou.

pribinak
28. dec 2024

@vakatko magnezko užíva pravidelne. Toto sa mu prihodí tak raz za 2-3 mesiace a je týždeň hotový. Odporučila nám to pediatrička

autor
28. dec 2024

@tramtada31 trvá to dlhšie, ale bolesti mala možno 1x do mesiace a potom par mesiacov nič,ale teraz aj každý týždeň, áno vytiahla sa dobehla svoju sestričku výškovo

annabjalonova
28. dec 2024

smer neurolog… z nejakej choroby, mohol vypuknut zapal v niekotrj casti tela, napr. na nohe