Čo na potenie u teenagera?

avaska
17. jún 2013

Môj malý teenager (13r.) už prišiel do puberty strašne skoro.. ☹ Aspoň mne sa to tak zdá. Ešte pred rokom bol ako normálne hravé decko ale teraz sa v ňom úplne zbláznili snáď všetky hormóny. Povahu ani nebudem radšej riešiť ale problém je že sa začal veľmi potiť. :-/ Hlavne na nohách a keď začal zarastať tak aj pod pazuchami. Teraz keď sú vonku 30tky teploty tak je to ešte horšie. Problém by ani nebol že sa viac potí ale hlavne že viac zapácha. Proste je ho dosť cítiť. ☹ Skúšala som mu kúpiť dezodorant aj antiperspirant ale nemám pocit že by to až tak výrazne zabralo. Čítala som aj o nejakom Drikolore ale nechcela by som na ňom skúšať chemikálie a podobne. Nemáte niektorá z vás tip čo by mohlo pomôcť alebo čo by sme mali skúsiť? ďakujem krásne 🙂

mimibb
17. jún 2013

ahoj , tak nech sa pod pazuchami oholi 🙂 si myslim, ze v dnesnej dobe je to uz normalne, ze sa aj muzi holia 🙂 a pokial si dobre pamatam tak aj moj brat si tusim od 14tich zacal holit podpazusie, aby sam sebe nesmrdel... 🙂 moj muz to taktiez praktizuje v ramci kazdotyzdnoveho holenia tvare prejde aj podpazusie 🙂

usacek79
17. jún 2013

@avaska tiez si myslim, ze sa moze oholit - alebo aspon chlpky skratit strojcekom na vlasy (najvacsi nastavec), aby zas nebol uplne bez (ktovie, ako by na to reagovali spoluziaci, deti vedia byt hnusne..)
nuz ale dve veci - rano aj vecer sprcha a poriadne spongiou a sprchacom podpazusie umyt, na pubertacky zapach voda ani jemne posteklenie nestaci 😕
moj bratranec sa tiez takto zacal v cca 14tich potit ako besny a fakt smrdel, hoci on sa az tak necitil, ale teda my ano a tak sme mu narovinu povedali, ze s tym musi nieco robit a zacal sa fakt rano pred skolou a samozrejme aj vecer poriadne pod pazuchou umyvat a k tomu si kupil taky kremovy ci gelovy antiperspirant (spreje nestacili nikdy...) a prestal veru smrdiet 🙂 tusim sa ale neoholil, no aj tak bol vysledok vyborny 🙂

inak o driclor je diskusia tu - https://www.modrykonik.sk/forum/moje-zdravie/driclor/ ja osobne s nim skusenost nemam..

simsalabim
17. jún 2013

@avaska akurat tento vikend sa misestra stazovala na synovca 😝 Vraj im na smrad pomohlo riadne umyt podpazusie 2x denne a tuhy antiperspirant Axe.... sprej vraj nema ziadny ucinok.

linda20111
17. jún 2013

@avaska ahoj, ja som pouzivala driclor, velmi dobre ucinkoval, vobec som sa nespotila ani pocas najvacsich horucav. podla mna to skusit kludne moze, ked by mu to robilo problem tak prestane pouzivat..po holeni ho netreba davat lebo stipe. obsahuje alkohol

aristka
17. jún 2013

skús mu nasadiť kvapky florsamil,je to šalvia a mal by účinkovať na potenie,pozor je dosť ťažká na žalúdok tak užívať po jedle...

katy1979
17. jún 2013

Tiez si myslim ze oholit. Rano sprcha a tuhy antiperspirant a pozor aj na oblecenie. Ziadne umeliny. Cista bavlna,lan.

katkatomas2
17. jún 2013

DRICLOR!!! Dam na to krk.. predavaju v lekarni a prestane sa potit aj ten najspotejsi clovek. Pouziva sa na podpazusie a muslim ze aj nohy, ruky. Mam s nim perfektne skusenosti a aj kamoskam, ktorym som ho poradila uplne pomohol. Mam zasvoju pubertu odskusaneho dost a nic ine fakt nefunguje. Ak ho kupis daj vediet vysledok 🙂
@avaska

anos18
18. jún 2013

@avaska Ahoj, moj syn sa tiez zacal v puberte velmi potit a skor mu to vadilo psychicky, ze ma na tricku mapy potu. Potom mu spoluziak (syn koznej lekarky) poradil kupit Driclor a odvtedy mame pokoj. Kupis ho v lekarni. Syn ho teraz pouziva uz iba 1 x tyzdenne a iny antiperspirant nepouziva, len si da toaletnu vodu na tricko.

ita111
18. jún 2013

Driclor!!!hliník

pre deti už vôbec nie!!!
potom plačete,že cysty,rakovina prsníka a sami si to spôsobujete
sú aj iné prípavky
a prečítal si z Vás
mamičiek niekto zloženie??

20% hexahydrátu chloridu hlinitého Ph Eur. (185 mg / ml), etanol a čistená voda.

potná žľaza sa nemá v žiadnom prípade upchávať,toxíny ,jedy musia výjsť z tela von treba však zzmedziť pacu...
nádmerné množstvo hliníka v tele-bolestí kostí,psychiatrické poruchy,depresívné stavy,Alzheimer,
Hliník je toxický kov!!Pozor nato a deti už vôbec nie!

pasteleria
18. jún 2013

na potenie su najlepsie voda s mydlom-nic v zlom 😀
ale ja sa v tychto horucavach aj trikrat niekedy sprchnem a potom na to antiperspirant. topanky smrdia vacsinou ked su u cinana kupovane, normalne znackove si periem v pracke, este mi nesmrdeli.
a este nieco na pot pod pazuchami som pocula-vraj pomaha ked si to vyfenujes, to teplo z fenu znici tie smradlave bakterie a uz nebudu pachnut. sice som neskusala, ale bude na tom nieco, ved ked sa opalujeme v podpazusi, tak potom nepachneme.

klincek
18. jún 2013

@avaska urcite v prvom rade oholit (dnes sa holia aj chlapi a vobec to nevyzera zle, skor naopak🙂)
niekde som narazila na clanok od dermatologa, ktory vysvetloval, preco holenie pomaha. na ochlpeni sa vraj pot rozklada inak ako na pokozke, preto to smrdi. holenie vyslovene odporucal ako "sucast pravidelnej hygieny".
umyvanie jasne vec🙂
a co sa tyka dezodorantov/antiperspirantov, kazdy si musi najst, co mu vyhovuje. paradoxne mne aj manzelovi najviac zaberaju sprejove. vyborny je Garnier mineral, a nedavno bol na trhu Right Guard s obsahom striebra, ten uz ale neviem zohnat. vyskusajte, nieco urcite zaberie. a ked hormonalna burka prejde, mozno sa to aj samo trosku upravi.

avaska
autor
18. jún 2013

@klincek @pasteleria @ita111 @anos18 @katkatomas2 @katy1979 @aristka @linda20111 @simsalabim @usacek79 @mimibb Ďakujem vám všetkým 🙂 Inak ani neviem prečo ale to holenie ma fakt nenapadlo 😀 Pomohlo by to podľa vás proti tomu zápachu? Mám pocit že synátor sa niekedy fakt necíti alebo čo ale ja to poznám na sto honov. Skúšali sme aj viac druhov dezodorantov a antiperspirantov a sprejov ale výsledok bol +- rovnaký. 😒 Neviem teda ako sú na tom jeho spolužiaci (teda či sa holia alebo nie) lebo nemám až tak prehľad či je to u teenegerov teraz "in" a či to ostatní chalani robia akože úplne bežne. Len ako to pubišovi povedať? 😀 A to podotýkam že ešte pred rokom pod pazuchami nemal vôbec nič a teraz úplný opak.. Začalo to s ním plieskať strašne skoro a poriadne 😖

aristka
18. jún 2013

@avaska normálne na rovinu mu povedz či sa neciti,že smrdí a či sa takto chce páčiť dievčatám...ak sa oholí pomôže u to v tom ,že sa mu to nebude zrážať na chlpoch,to jest,ten puch to dokáže dosť eliminovať....

klincek
19. jún 2013

@avaska holenie fakt pomaha. ja sa holim tiez od 13 r. (to som este o vyssie spominanom clanku netusila, ale prislo mi to tak nejak prirodzene), a casom sa ku mne pridali vsetky kamosky🙂. aj manzel casom zistil, ze to funguje.. podla mna nebudes musiet syna velmi prehovarat, ved vsetci sportovci sa holia - staci pozriet napr. fotky plavcov, kulturistov.

no ako mu to povedat, je dost citliva vec..ale ty vies najlepsie, ako nanho. ja by som volila skor opatrnejsi pristup-chalani sa nezdaju, ale v tomto veku su uz dost citlivi na niektore veci, tak aby z toho nemal trapny pocit. a skus sa nim prist rovno s nejakym vonavym balickom (sprchac + antiperspirant s rovnakou vonou a ziletky🙂), pripane s tym posli tatina, nech to vyriesia ako chlapsku zalezitost 😉

avaska
autor
19. jún 2013

@aristka @klincek Veľmi ďakujem že sa mi snažíte pomôcť 🙂 Celé mi to prišlo také chúlostivé presne ako spomínala klincek. Chalanisko má teraz takú citlivejšiu povahu a hlavne posledným rokom je dosť urážlivý tak musím na neho opatrne 🙂 Aj som mu to chcela povedať na rovinu ale potom som si to nejako rozmyslela a radšej by som mu to nejakým spôsobom naznačila. Musím niečo vyšpekulovať 😅 S bývalým manželom sme rozvedení takže musím mu to dohovoriť jedine nejako sama 😒 Narodeniny mal pred dvoma mesiacmi a dostal kozmetiku (žiletky ma fakt nenapadlo kúpiť) tak mu ich musím kúpiť nejako zvlášť a nenápadne mu ich podstrčiť 😀 Len čo mu poviem a ako mu to vysvetlím aby som zas nebola úplná mama trapoška 😀 Alebo mu to mám rovno prikázať nech sa pod pazuchami oholí a nech to hlavne vyskúša? Čo poviete? 😀 Niekedy mám fakt dilemu ako na neho aby sa zasa neurazil aj keď vie že si po nose nenechám skákať 😖

gretocka
19. jún 2013

ahoj, tiez ti poradim len holenie a sprchovanie a co sa tyka antiperspirantov, mojmu muzovi najlepsie zabera gulicka Adidas, hned rano ako vstane.
No a co sa tyka toho ako nanho, to asi poznas ty najlepsie. Mozno aj zohrat pred nim scenku, ze mas s tym problem ty ... alebo sa chytit nejakeho jeho vyjadrenia, alebo len tak mimochodom poznamenat, ze si citala tuto radu v novinach... nieco co nezoberie ako utok na seba

henikav
19. jún 2013

@avaska aj ja mam takmer 13 rocneho pubertaka doma. Na nohy potrebuje absolutne kvalitne topanky z pravej koze, kozene vlozky a este pouziva spray do topanok aj na nohy, lebo ak zabudne a vyzuje sa, tak vsetci odpadneme. Chcela som aby aspon teraz nosil sandale a aby sa mu vetrali nohy, ale kdeze, to nie je dost stylove 😀 😀 😀
No a pod pazuchy pouziva deo gulicku aj parfem, to si vybera sam, oni v skole o tom hovoria kto co pouziva a tak sa navzajom inspiruju

bubinko83
19. jún 2013

@ita111 presne zdielam tuto odpoved. 🙂
Tiež si myslim že postači častejšie sprchovanie .oholit a nejaky spej alebo dezodorant použit. V žiadnom pripade by som dricolor nepouživala ,upcha to potne žlazy a bordel sa rdži v tele .To musi byt hnus. 😖

klincek
20. jún 2013

@avaska mama traposka budes este velakrat 😀, chalan je prave v tom uzasnom veku, a este dlho bude..sa tesim, co budu dorabat moje baby o 10 r. ale s tym musime ratat 😉
ja by som mu to skusila povedat priamo, ale citlivo. s kamosmi sa tiez bavia skor stylom "bracho, to co mas ciapku po dedkovi?!", tak zase az taky sok z toho mat nebude 😅. ale jasne ze mu nezahlasis "smrdis". trebars to skus tak, ze ked bude na stolicke (alebo kam dava veci, kt. mal oblecene 10 minut-chlapi to robia vsetci🙂) hladat nejake oblubene tricko, tak mu povedz, ze je v spinavom pradle, lebo sa ti uz zdalo dost spotene..a ze sa ti zda, ze sa teraz nejako viac poti a ci aj on sa neciti neprijemne..tak by ste sa mohli uspesne dopracovat k ziletkam aj antiperspirantu.

matozazzo
20. jún 2013

urcite mu normalne povedz, nech sa oholi, ze je to normalne, vidi to aj v reklamach na panske deodoranty, dobry tuhy deodorant, najlepsie nejaky "pre sportovcov", co vydrzi aj viac ako 24 hod. a potom NAJDOLEZITEJSIE vzdy ciste oblecenie! Moze sa aj X krat sprchnut, dat kilo deodorantu, ak si na to oblecie spat prepotene tricko, tak bude smrdiet dalej... Sice nemam syna, ale uz moja 6r dcera sa ma pytala, mami, preco sa holis pod pazuchami? Tak som vysvetlila a myslim, ze ak pride ten jej cas 😀 bude to brat ako samozrejmost 🙂 a to iste plati aj o dolnych partiach 😉 Kazdy sme iny, ale ako uz pisali aj vyssie, radsej by som skratila strojcekom nez holit ziletkou 😒 hlavne chlapi maju trochu vacsie zahyby ☹ Takze oholit, poriadne umyt s mydlom, aby pach bol prec, deodorant a na to ciste oblecenie (neprepotene) 😉

anos18
20. jún 2013

@avaska Ahoj, chalani sa normalne bezne holia pod pazuchami a syn mi povedal, ze ma spoluziakov, ktori si aj nohy holia, aj vyssie 🙂 Takze je to uz normalne. Synovi to normalne vysvetli, ze je to ovela hygienickejsie a najma v tomto teple.

nataliajezik
16. jan 2024

@linda20111 ako casto sa ma pouzivat