Ahojte, dcerka 5 rocna dostala ovčie kiahne, natierame jej to Tanno-Hermal Lotio a kvapky fenistil 3 x denne. Co je najhorsie je, ze to ma v šuške na pyskoch aj vnutry a Strasne ju to svrbí potom boli a aj stipe a v noci velmi place kvoli tomu, nevieme co jej na to dat. Neviete mi prosim poradit? Dakujem za kazdu radu
No neviem ci je nieco,co by jej mohlo pomoct,ono na kiahne nie je vela veci,len vydrzat.Chvalabohu moja mala sa ani nejak extremne neskrabala.Mozno len odporucam taku maminkovsku fintu,co pouzivame mi pri svrbeni exemu ked sa skrabe a obzvlast ked vecer zaspava lahnut si k nej,ukludnovat ju a akoby jej drzat rucky,nedovolit jej to.Tiez ukazat jej fotky co sa stane s pokozkou ked jej ostanu jazvy po rozskrabani sa,5 rocna to uz vie pochopit a zvazit si ci sa jej oplati skrabat,aspon moja uz vnima dosledky a vie sa zariadit podla toho co je lepsie a co horsie.drzim palce,len vydrzat.
@mischel123 neviem, ci sa na to neda dat hypermangan. Zavolaj lekarke a pytaj si nieco, lebo tusim ak su kiahne na ociach a na pohlavnych organoch, tak sa dava nieco silnejsie
@mischel123 bohužial to bude musieť asi len vydržať :/ viem, že by si jej chcela pomôcť jedine možno sa opýtať v lekárni na nejaký púder :/
nie som farmakolog ani farmaceut, ale poznam viacerych, ktori pre "hypermangan" a "sliznice" ide vyletiet z koze...
u nas Tanno hermal zabral perfektne, obcas som prestriedala s vytazkom z cajovnika.
skus sa popytat v lekarni, ci sa mozu nim natriet aj sliznice...
kúpať v ovsených vločkách 3 x denne do malej vaničky /dať do silonky na kohútik, nech cez to preteká...ostane potom biela voda...skôr sa to vysušuje...odskúšané/ + dithiaden /nám fenistil nezabera vôbec/
ditiaden, prepisu ti to aj na pohotovosti, ked povies, ze ma kiahne. no a kupat v hypermangane a mozes striedat v tymi vlockami, kludnez nich a vyvar spravit a to naliat do kupela. a nechat ju doma cez den v suknicke na holo, nech sa to vetra a susi
Joj, tiez sme to zazili...na pohotovosti poradili repikove kupele, na noc som davala Dithiaden...
@mischel123 čo tak mazať kokosovým olejom aspoň na tých miestach? BIO neparfumovaným, viem, že to má byť suché ale aspoň tam :/
@mischel123 prosim co vam nakoniec pomohlo? Mame ten isty problem.
@kandrea davali sme kvapky fenistil a kúpeľ v hipermangane a co najmenej oblecenia nosit, chodila doma bez tatier len v suknicke aby to co najrychlejsie zaschlo... drzim palce, aby sa co najskor ulovilo ❤️
@mischel123 ked jej ani ten hypermangan nepomáha. Kym tam sedi OK ale o 5 minut ked vylezie uz zase svrbí boli štípe ☹ .. No musime vydrzat dakujem.
@kandrea skuste tu suknicku alebo len tricko nech ma na sebe... najlepsie keby bola hola a vtedy sa to velmi rychlo suší... vela trpezlivosti a zdravicka prajem ❤️
@mischel123 dakujem dnes uz naozaj lepsie a ako ste vraveli vetrame chodi hola. Asi aj dithiaden zaberá.
@lusinda1989 viem offtopic, ale je nebezpečné dať na web nahú fotku decka , môžu to nezneuživat
@mischel123 ja som davala fenistil kvapky, ale az taky efekt to u nej nemalo, nastastie to potom preslo, ale skus, mozno to zaberie-niekomu to asi zabera, lebo to bola rada od lekarky.