Čo na otvorené ranky na zadočku?

miska22200
29. júl 2011

mojmu synovi sa opakovane robia ranky na ritke,toto leto už treti krat ☹ najprv som si myslela že to ma zhnačiek a horučavy....ibaže tentokrat nemal ani hnačku a su teraz chladne dni...keby mal len červenu ritku nič by som si ztoho nerobila,ibaže on ma tie ranky otvorene 😔 ☹ 😔 je velmi zly počas tych dni a kedže mam ešte druhe male dieta tak tie dni su nielen preneho ale aj premna horor 😝 poradte mi prosim čo mu mam na to davat? žijem vtaliansku a velmi nedovoverujem tymto vyrobkom a radam zlekarne alebo od doktora....oni tu všetko nadlahčuju 😒 mam radšej vyrobky zo slovenska ale neviem čo si mam dat poslat....momentalne mu davam imazol krem,len neviem či je to dobre na otvorene rany,velmi kriči ked ho natieram,určite ho to štipe ☹ prisiiiim potrebujem surne radu

kacarina
29. júl 2011

@miska22200 ... skus Infadolan mast alebo kalciovu (pantenolovu) mast ...

etuska
29. júl 2011

http://zdravedieta.rodinka.sk/zdrave-telo/zdrav...

hadam ti pomoze toto.osobne davam syncekovi Sudocream-ale fakt minimalne nakolko pouzivame latkove plienky a problemy so zaparenim zadockom ani dermatitidu sme nikdy nemali

mirkaveron
29. júl 2011

ahoj my sme použili pytiol pomohol 🙂nám naozaj super dúfam že pomože aj vám 😉

jarunka111
29. júl 2011

jednoznačne BEPANTHEN 😉

andreaju
29. júl 2011

ak mate teplo,nechat bez plienocky,vetrat a umyvat cistou vodou,resp.jemnym detskym mydielkom napr.oilatum,jemno vysusit-nie drhnut/šuchat, len prikladat uteracik, natriet na tenko sudokremom a skusila by som vymenit plienky-inu znacku..drzim palce

majka35
29. júl 2011

moja dcérka to tiež mala, ale ja som si všimla, že sa je to stávalo vtedy, keď mala tvrdšiu stolicu ... nám pomáha SUDOCREM ... na tú masť nedám dopustiť, to je snáď hojivý zázrak

cmulinko
29. júl 2011

ranu vycistit vychladnutou prevarenou vodou,vydezinfikovat Betadinom ,zakrit stvorcovym obvazom a prelepit.

annaopialova
29. júl 2011

Ahoj, imazol nie, skus ho okupkat v repiku, ale nie dlho. Nenechavaj ho vnom. Aj pytiol je dobry, len neviem ake hlboke ma ranky

simonavanova
29. júl 2011

ja používam sudocrem nonstop, tiež súhlasím s bepanthen masť, to používam tiež keď sa objavia nejaké drobné ranky a potom nám to raz dala na predpis detská lekárka ešte pri malej, keď som jej ukázala, že má začervenanú riťku, bolo to na predpis, ale je to aj voľne predajné - už som ju kupovala asi aj 5krát bez receptu - je to hotový zázrak zázrakov - BORCHLADIVY KREM, je to zarábaná mastička, vôbec nie je drahá, pár centov-euro, ale zaberá okamžite, môže sa používať dlhodobo a pri problémoch sa má dať väčšia vrstva. Niektoré lekárne ju ani nepoznajú, teda v TO. skús, určite zaberie!!! 😉

xlucia
29. júl 2011

za zaciatku urcite framykoin, alebo ak nemas tak infadolan. a daj si poslat aj bepanten, aj sudocream
urcite vyuzijes vsetky. imazol je na plesne, to ho musi strasne boliet. tomu urcite nedava. sudocream a bepanthen urcite kupis aj u vas.

ani3012
29. júl 2011

@miska22200 hovorí sa tomu ragády...Paťko to mal vo veku tvojo syna , preliečili ho Nizoralom + mastička (už si nepamätám aká,nie som si istá,ale sa mi zdá,že to bol Bactroban ) ...vravel lekár,že má pleseň na konečníku a tým sa mu to aj praskalo .... to sme boli u chirurga( vraj to patrí pod nich)
Odvtedy sme nemali žiadne problémy...no a prísne zakázal používať akékoľvek vlhčené obrúsky....
držím päste...

vefi89
29. júl 2011

nám pomáha framykoin púder...ale zašla by som s tým k Dr

bianca
29. júl 2011

ak sa to opakuje tak jednoznacne vziat ster na to ci nema v ranke neaku potvorku ktora to sposobuje.Kludne tam moze byt stafylokok alebo kvasinka.Na stafylokoka treba antibiotika a na kvasinku Imazol.Na domace riesene asi calciova masticka a bepanthen.Casto vetrat a udrziavat ciste a suche

raffaella
29. júl 2011

@miska22200 jednoznacne Bepanthen, je to najvyssia kvalita. Sudocream nedavaj, moze sa mu to pohorsit ked to uz ma take popraskane. Uvidis, uz za 1 den budes badat po Bepanthene polepsenie. Nam to vyliecilo take stavy, ze kozna len kortikoidy odporucala a Bepanthen to vyliecil behom 3 dni do uplneho vyliecenia. Treba aplikovat uplne po kazdom prebaleni, po predchadzajucom omyti vlaznom vodou. Neutierat, len pritlacit jemne plienocku, resp. uteracik po omyti. Este mozes urychlit odvarom z repika, do vlazneho silneho odvaru namoc vatovy tamponik, jemne omoc kozicku a nechaj uschnut a potom namaz tym Bepanthenom. Je to najvyssia nemecka kvalita, urcite pomoze a malemu sa aj okamzite ulavi.

casperko07
29. júl 2011

ahoj no ja by som ti odporucila sedokrem ,pytiol a tiez si myslim ze skosit inu znacku plienok a obcas nechat aj bez plienky vyvetrat......ale urcite by som s tym zasla ku dr. nech sa na to pozrie

adelaine
29. júl 2011

ak uz ma ranky, sudokrem nepomoze...ten je dobry ako prevencia.
treba urobit repikovy zapar a prikladat mu na tie postihnute miesta repik, nechat volne zaschnut, treba nechat co najviac ak sa da bez plienky a velmi dobra mast je imazol...kazdemu zaberie nieco ine, ale ked to uz ma v tomto stadiu treba skusit ten imazol a ist k dermatologovi na okuk.

emily81
29. júl 2011

Ahoj ja tiez zijem v taliansku a som velmi spokojna stym co nam da lekar a mam tu aj kamaratky zo sr a aj sestru a nikto ne ziadny problem tak skus ist do lekarne povedz co mate a on ti tam urcite nieco da alebo skus ist k kekarovi a on ti urcite pomoze.

macilaci
29. júl 2011

nám pomohla čistá voda, žiadne krémy, peny ani mydlá

henulienka
29. júl 2011

Starý dobrý pityol a vetrať, vetrať a vetrať. Moje deti napríklad Bepanthen neznesú,zapareniny sa im zhoršili oveľa viac, mne sa na bežné natieranie osvedčil skôr Sudocrem, a keď je väčšia bibi, tak ten pityol.

sampo
29. júl 2011

asi by zabrala aj altermed powder cream, ale ten som mala problem zohnat aj na SK, iba vzorky som mala, bol skvely

lyongirl
29. júl 2011

je blbé, že lekári to nadľahčujú a ty vlastne nevieš, čo malému je a tým pádom nevieš, čo mu na to dať...
ako píšu baby, je veľa možností, môže to byť pleseň, ako písala ani3012. Ja som to mala na zadku tiež, preliečila mi to masť Triancinol, ale je to kortikoid a na predpis...a to musí vidieť lekár, či to je naozaj tak...
Ak nevieš, čo to je, tak ja osobne by som odporúčala len čistú vodu, vetrať čo najviac, nech behá holý, v byte asi nie je zima, mne malý behá aj teraz len v tričku a ponožkách 🙂, popr. vykúpať v tom repíku a čo sa táka krémov, tak nič, čo sa dáva na zadok, skôr také hojivé masti, ako Infadolan, BEPANTHEN, Calciovú masť, Framykoin...
Len neviem, či tam niečo takéto máš, alebo zoženieš, ale najlepšie by bolo ísť k lekárovi...
Držím palce, nech to máte čím skôr za sebou!

barchee
29. júl 2011

plienky si skúšala zmeniť?

ena
29. júl 2011

imazol, cicaderma, pytiol -ma na letaku, ze od 10 rokov tusim, ale nam v lekarni magistra povedala, ze mozeme pouzit..

malinovka333
29. júl 2011

myslím že ten imazol krem by mohol pomoct, mali sme nieco podobne,az to skoro akoby mokvalo a pomohlo nam to za 3 dni

monulienka866
29. júl 2011

ahoj mame ten isty problem boli sme aj na koznom nam nepomohol ani sudokrem ani betadine ani imacrem az pasta na zadocek z radu laboratornej kozmetiky BABE uz som bola zufala a mala mala tiez ranky ktore jej krvacali takze drzim palceky

evickapooh
29. júl 2011

podla mna bepanthen nestaci...skus imazol plus![nie krempastu] to je proti plesniam aj proti bakterialnej infekcie... a framykoin puder by bol tiez ucinny....ak sa to do 3 dnoch nezlepsi chod k dermatologovi-a naraz len 1 druh kremu pouzivaj[ popripade mozes aj 2 druhy pouzivat [1 cez den a druhy na noc ] ale ja by som isla k lekarovi

happy8051
29. júl 2011

riesila som v tieto dni problem so zaparenym zadockom... otvorene ranky to neboli, ale koza bola total cervena vyzeralo to hrozne.... stalo sa to po tom, ako som rano nasla malu pokakanu este od noci.... vinu davam ale aj sama sebe - uzlakomila som sa na novy krem na miesto Sudocremu, ktory bezne pouzivam... a na vlhcene obrusky Tesco, namiesto Huggies, ktore som pouzivala vzdy.
skusila som: IMAZOL - nula bodov, zdalo sa mi to este horsie...
Rybaciu mast - efekt nulovy
Nivea SOS - to je asi nieco nove, ja take nekupujem, doniesla mi kamoska - vobec nepomohlo
a nakoniec Sudocrem - ten zabral okamzite

takze moje poucenie je, ze aj ked zaparenina vznikla kvoli nocnej "nehode", nebudem experimentovat so znackami kozmetickych vyrobkov aj keby boli ako lacne... ostavam pri tom, co mam odskusane

zuzana17
29. júl 2011

pytiol je veľmi dobrý, ale dávaj len tenučkú vrstvu, tiež imazol, sudkrém

stelika
29. júl 2011

urcite posadit do repika pripadne do harmančeka, masť by som do otvorenej rany nedala treba len desinfikovať aj septonex je práškový sa mi vidí, prípadne zastriekať dettolom neštípe, nefarbí a hlavne desinfikuje, potom prekryť sterilným rúškom (gáza), v podstate suhlas s @cmulinko 😎

anjelikovia3
29. júl 2011

ja jednoznačne odporúčam SUDOCREM nám pomohol vždy , vyutierala som ritušku nechala som trošku uschnú´t a dala som silnejšiu vrstvu sudocremu a za dva- tri dni sme mali pokoj :o)