Čo na opakujúce sa zelené sople?

ali811
1. máj 2016

ahojte, poradte prosim...od kedy maly chodi do skolky vkuse je chory....vybral 2tyzdne atb skoncil ich v nedelu a v stredu mal opat sople...neviem uz ale mam uz brutalne nervy...viem ze deti si buduju imunitu ale toto je uz trochu moc, matere nosia chore decka do skolky nesere ich ze si clovek doma lieci dieta aj tri tyzdne a za tri dni je zas chore....poradte co vy davate svojim detickam? ja uz som skusila imunoglukan, colostrum, ale mam pocit ze hlavne sa treba zbavit tych soplov...z toho je potom ten kasel,rozmyslam o koloidnom striebre co vy na to?mate s tym niekto skusenost?

pribinak
1. máj 2016

ORL, skontrolovat nosnú mandľu

bibistec
1. máj 2016

hlavne neskusajte kadake veci z lekarne, je normalne ze je dieta chore vy akonahle nieco date mozte skor poskodit ako pomoct...ale tie zelene opakujuce sa sople fakt nie su ok. ale toto je realita ze matky nosia chore deti...obvodna alebo orl alebo niekde kam vas obvodna posle by mali urobit vyter pripadne odber krvi a mozno zistia nieco bacil, bakteria a pod. a cielene to treba liecit alebo poradia imuno alergo a tam uz lekarka vie postupovat. dalsia vec je ze tolko co dieta bolo doma chore by malo byt aj mimo kolektivu cize ak bolo chore tyzden dalsi tyzden by malo tiez ostat doma a setrit sa ( viem utopia) ale ak chcete aby bolo dieta zdravsie proste to treba takto. ale ratajte s tym ze aj 10x za rok ak je chore je to normalne ( samozrejme nie z atb do atb to uz nie) drzim palce vetci sme si tym presli

bohumila21
1. máj 2016

my mame tento problem dlho a idu malej vybrat nosne mandle...

lili007
2. máj 2016

Aj môj syn mal podobný jemne problémový nástup do škôlky...a 2týždne sople a následne kašel.
Riešila som to tak, že po príchode do škôlky sme vystriekavali noštek morskou vodou v spreji (kúpite v lekárni). Predávajú aj s obsahom zinku ale tá nie je na dlhodobé užívanie. Potom som synovi poumývala celú tváričku, ručičky...hoci aj vlhčenými utierkami, ktoré som nosila v kabelke a po príchode domov sa celé oblečenie zo škôlky pralo (s výnimkou vetrovky samozrejme). Tak sme to ustáli a postupne sme tieto opatrenia obmedzovali. Dnes už môžem zaklopať je všetko v poriadku a vyhli sme sa vážnejším chorobám dýchacích ciest.

tinka1987
2. máj 2016

My sme mali streptokoka, zistili to vyterom a po liecbe su fit

kakaovyrez
2. máj 2016

Vyplach nosa - mal by pomoct vyhnut sa antibiotikam, na zaciatku treba aj kazde dve hodiny, kym neustupia farebne sople, potom aspon 3x denne, kym sa nedolieci uplne. Ale rataj s tym, ze pokial su zelene, je to urcite na 10 dni, nie je to obycajna 7-dnova nadcha. Nam to prvy skolkarsky rok pomohlo a pomaha doteraz, ked k niecomu dojde. No a preventivne? Rakytnikovy olej, betaglukan (aspon 120-ku a 3 mesiace), v zime vitamin D. A asi by bolo dobre skontrolovat nosnu mandlu. Imunologicke vysetrenie by som nechala uplne na koniec, zbytocne budete chodit po lekaroch, imunitu si iba buduje, netreba to podporovat silnymi liekmi, to uz radsej ist prirodnou cestou (oleje, betaglukan).