Čo na lupiny u dieťaťa?

weja88
7. okt 2019

Ahojte.
Potrebujem poradit co na lupiny u 4-ročného chlapca? Uz som raz po zlom odporucani lekarnicky kupila 10€ sampon a samozrejme, ziadna zmena. Chcem predist zbytocnemu vyhadzovaniu penazi.
Mate vy skusenost s niecim co by ste my odporucili?
Veronika

simsalabim
7. okt 2019

@weja88 Eucerin na lupiny (podla druhu na suche alebo mokre) . Dobry je aj Ducray (ma aj sampon na pouzitie po vylieceni) a Bioderma. Tieto nam odporucil kozny (hoci su pisane ze az pre dospievajucich) - dcera od malinka ma hlavu plnu lupin. Ak sampon vysadim, o tyzden-dva su lupiny spat. Ten Ducray po vylieceni vydrzi tak 2 mesiace a lupiny su spat. Tak ho striedame s tymi, co su priamo na lupiny. Prirodne prostriedky dcere nepomohli...asi ma proste taky typ pokozky na hlave.

kika831
7. okt 2019

@weja88 nam poradila lekarka tak pol hodky pre kupkanim natriet hlavicku detskym olejom, votriet do pokozky a nechat posobit. Potom po pol hodke normalne umyt vlasky. A nemoze byt problem sampon? Pouzivate detsky sampon?

kammik
7. okt 2019

super je panthenol šampón na vlasy, nie je to nejaká chémia, aj preto som si ho kúpila a super, stal asi štyri éčka 🙂

weja88
autor
7. okt 2019

@kika831 ano, pouzivam detsky sampon z lekarne od Babé. Je urceny najma na detske chrasty, ale lekarnicka hovorila ze je dobry aj na lupiny. No bezvysledne.
Ten postup s detskym olejcekom je skor asi len na tie mliecne chrasty, sa mi zda. Moc neverim, ze by to malo dlhotrvajuci efekt, ale vyskusam.

vondolina
8. okt 2019

vraj je dobré aj čajovníkový olej dávať, ale v akom pomere do šampónu to netuším, to treba si nájsť niekde na nete, ale viem, že mi to jedného času suseda spomínala 🙂

partishka
29. apr 2024

Prosim poradite sampon na lupiny pre 2,5 ročnú. Ďakujem