Čo na lepšie trávenie u 3-ročného?

13. feb 2024

Ahojte prisla som po radu..dcérka ma pravidelne problém s kakanim..stolica je tvrdá a vidno ze sa trapi, tlaci aj niekoľko dní.(3-4).ked je najhorsie, tak aj place ..raz od vycerpania( ako tlacila) až zaspala😒... vtedy jej davam lactecon...akonáhle sa vykaka tak je ok, strach z kakania nemá ku podivu....co sa tyka stravy tak jedava pestru stravu, zelenina, vela ovocia, syry, jogurty, obilninove kaše, pecivo ( biele prevazne) ,maso, cestovinu ale aj nezdrave ako parky, hemendex a dakedy pizzu/ cize pre predstavu takto.....cokoladu máva len občas 1-2x za tyzden napr kinder cokoladu tu jednu...dr vravi ze je to ok a ze nemam jej nic davat kym nekaka 7 dní tak je to ok a ze je to obdobie a ma to vela deti takto..úprimne by ju po tých 7 dňoch "roztrhlo"...probiotika som davala ale nezabrali tak uz nedavam nič.. pitny režim ma podla mna ok aj ked mohlo by byt lepšie.. pije čistú vodu, džúsy (jablkovy, pomarančovy a jahodovy) a jedava aj polievky cize denne vypije cca 0,5-1l neviem vlastne ci je to dosť ..pripadá mi to ze len to "prve" kakanie je také ťažké kym vytlaci lebo potom kaka aj 3x aj o deň napr uplne v pohode..no a potom zase ten istý kolobeh.. co by ste mi prosím poradili?

barbora0308
13. feb 2024

Skus jej do jedalnicka zaradit chia semiacka, su naozaj vyborne na podporu travenie. U mna to bola jedina vec, ktora mi pomohla pri zapche v tehotenstve. Lyzicu semiacok denne primiesat do jogurtu, pudingu, kase...alebo na internete najdes velmi vela roznych receptov, ako ich zaradit do jedalnicka 🤗.

leknolina
13. feb 2024

Dobrý deň, skúste zaradit do jedálnička viac vlákniny, dávajte aj probiotika.

erikaoli
13. feb 2024

každé ráno na lacno pohár teplej vody a malú lyžičku rakitnikoveho oleja

nikpa
13. feb 2024

A koľko si dávala probiotika? Lebo tie sa majú dávať minimale 3 mesiace v kuse a pri takomto probléme kľudne aj pol roka a viac. Syn mával takýto problem a zlepšila mu to kaša z ovsených vlociek a najlepšie sú pomleté ľanové semiačka. Pridávala som do polievok, jogurtov...

autor
13. feb 2024

@barbora0308 chia mam doma nedávala som ich ale malej - ja ze je to pre detičky nevhodné super vedieť ďakujem za tip 😊

autor
13. feb 2024

@leknolina ďakujem praveze ona prijíma dosť vlákniny ale skúsim teda na tom popracovať este

autor
13. feb 2024

@erikaoli to mi nevypije tu teplu vodu...:(

autor
13. feb 2024

@nikpa ďakujem ovsené mi nechce ale skúsim lanové

nikpa
13. feb 2024

No môj malý tiež nechcel ovsené vločky. Ale zahustovala som s tým všetky polievky, robila som z nich lievance, koláče, chlieb. Môžeš ich aj zomliet ako na múku. A tie ľanové semiačka hlavne pomleté, cele nie sú také účinné.

autor
13. feb 2024

@nikpa super napady ! ďakujem pekne za rady