Mam 5 mesacne dievcatko, je zachripnuta,hrdielko opuchnute, nevladze sa nahlas smiat. Davam jej calciovy sirup a obklad na hrdielko. Asi chcem zazraky aby jej to preslo hned.. 🙂 ved to poznate, radsej by som bola ja chora ako deti. ak mate nejake rady,poradte
No to by snad mal posudit lekar u takych malych deticiek a nie hladat rady na nete. U takeho maleho dietatka sa netreba spoliehat na nazor prispievateliek 😔 , situacia sa moze zmenit z hodiny na hodinu 😕
U nas na laryngitidu davame calciovy sirup + dithiaden , pri horsich stavoch + prednison, no davkovanie zalezi na to ake velke/male dietatko je.
nám kalciový sirup zaberie hned, len zahlienený ostáva ešte dlho.. no s tak malým drobcom by som to asi konzultovala s lekárom, nech pre istotu dá aj lieky potrebné pri záchvate.
@083maria .. utekaj k lekárke ..laringitída nie je sranda ..dieťatko sa môže dusiť a to isto nechceš .. je maličká nespoliehaj sa rady z netu .. ako píše martus1 ... u nás na laringitídu dáva rectodelt čípky a vlhký vzduch musí byť .. našťastie moje dieťa to malo len raz a po jednom dni bol stav po tom síce kortikoidnom čípku super .. skoré uzdravenie 🙂
nedavno sme si tym prešli ale mali sme v noci aj zachvat
takže solmucol sirup
fenistil kvapky
v pripade zachvatu rectodelt čipok, dychať studeny vzduch
zvlhčovať vzduch v izbe, vetrat, slane plienky mokre okolo postielky
co tak navstivit lekara namiesto samoliecby?
Ako si dosla nato ze je to laryngitida vobec??? to ze ma zapalene hrdielko a je zachripnuta nemusi este znamenat ze to je ono, ved pri tom sa dieta dusi kaslom a tuto podstatnu info si neuviedla...a neviem ale mam pocit ze laryngitida je skor v zime ako teraz v lete...my sme mali minule pusteny zvlhcovac vzduchu pri chorobe a stale vypinal lebo bola v dome dostatocna vlhkost teraz...moze mat kludne aj anginu alebo nejako prechladla...takze jedine lekar ti poradi...
s laryngitidou by som nesrandovala a hlavne neliecila sama! ved ti moze mala dostat zachvat a nam vtedy pomaha cipok rectodelt a ten je len na predpis. takze sup sup k lekarke. a inak kalciovy sirup,fenistil kvapky (dalsie na predpis) pomaha a zvlhcovat vzduch v miestnosti
na rozpustenie hlienov Sinupret, môj maly dostal zachvat ako troj mesačny 😒 dostali sme Fenistil kvapky, Kalciový sirup, Sinupret. Po Rectodeltovom čípku sme mali týžden hnačky.. ☹ a do zvlhčovača vzduchu sme naliali vincentku...
skus sa pozriet aj tu 😉
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/laryngitida-a-pomoc-na-noc/
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/laryngitida-mate-niekto-skusenosti-ako-postupovat/
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/laryngitida-a-pomoc-na-noc/
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/laryngitida-u-4-mesacnej-co-jej-pomoze/
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/neustale-problemy-s-laryngitidou-ako-sa-jej-zbavit/
Ahoj 🙂
okrem Kalcia, vlhkeho vzduchu este pomaha teply olejovi zabal na hrdielko (na vlozku alebo plienku). je to protivna a stresujuca choroba, ale u lekarky sa toho asi az tolko toho neporiesi. tiez ti len povie rady, ktore tu uz odzneli a predpise recepr na rectodelt, ak ho nemas. ja ho mam vzdy pripraveny , keby bolo zle nedobre, a na pohotovost sa tiez da v pohode dobehnut, ked sa ti to uz nezda. ved zachvaty co viem prichadzaju hlavne v noci,... prajem, zeby vas to obislo, papa 🙂
Môj syn to mal tiež ako 5 mesačný, dostali sme antibiotiká a kortikoidné protizápalové čípky. Odporúčali nám aj dávať teplý olejový zábal na hrudníček a časté krátke vetranie. Určite choďte za doktorom!
my sme to mali do 6 rokov a mali sme inhalator čo sa vstrekol aby uvolnil dychacie cesty inak vždy pohotovost
No pozor,laringitida nie je sranda,maly ju mal pred 2 tyzdnami a hoci sme boli liečený prešlo to až na obštrukčný zápal priedušiek,malý sa mi dusil a skončili sme na detskej JIS,už by som to nikdy nechcela zaziť,takže v tvojo prípade by som nečakala a bežala k lekarovi,vidiš ako sa to celémôže skomlikovať,držím prsty.
a si si istá ,že je to laryngitída?laryngitída sa prejavuje tak,že dieťa sa dusí ,počuť piskot ,keď dýcha,má zachrípnutý hlas,nevie sa nadýchnuť,keď kašle ☹ Moje deti to mávajú.Ale v lete to ešte nikdy nemali.Majú to len v zime.A stále to príde ,,nečakane,,Nič im nie je,sú zdraví a odrazu v noci sa začnú dusiť.Predtým,keď sme nevedeli o čo ide,tak sme bežali na pohotovosť a tam nám dali rectodelt čípky.teraz už máme čípky predpísané od nášho pediatra a máme ich doma ,, po ruke,,Ja som ešte v zime otvárala deťom okno,aby sa nadýchali studeného vzduchu,aby im odpuchlo hrdielko.pretože je to veľmi nebezpečné a dieťa sa može zadusiť.A čítala som,že v lete je dobré,ak má dieťa laryngitídu, otvoriť mrazák a dať tam dieťaťu hlavu,aby dýchalo ten studený vzduch.no, neviem si predstaviť,ako to urobíš s 5 mes.bábom.A ešte mi sestrička radila dávať obklady na hrdo - dať na plienku oliv.olej a dať zohriať v mikrovlnke.a to dať potom na hrdlo.ALE POZOR aby to nebolo horúce,pretože možeš dieťa popáliť! ja by som určite šla k lekárovi.radšej raz ísť ako neísť a ľutovať.
@083maria ahoj, nič lepšie nepoznám ani ja... naozaj je najvhodnejší sirup calcium chloratum a tie zábaly...vždy to zaberie, len treba trpezlivosť 😉 držím palce, nech ste čím skôr zdraví 🙂