Čo na imunitu škôlkarovi?

20. júl 2024

Ahojte co na imunitu nasadit buducemu skolkarovi?
Okrem zelwniny,ovocia a pobytu na cerstvom vzduchu + otuzovaniu,to vsetko mame ;)
Treba daco davat,alebo len pockat,ci bude a kolko x bude chory?Ma aj surodenca,co priniesol zo skoly tak ked bol mansi vsetko schytal
Tak mam teraz dilemu ci nieco davat ci nie
Surodenec bral imunoglukan ,ale to v skolke nezaberalo
Mansi ma nasadene probiofix imun ,ale to berie dlhodobejsie

danyelia
20. júl 2024

Ahoj, to asi závisí od imunity každého organizmu, ja som škôlkarke nedávala vôbec nič, nikdy žiadne vitamíny a musím poklopať, za celý rok nebola ani raz chorá, naopak kamoška dáva rôzne doplnky výživy na imunitu a syn je doma častejšie ako v škôlke, každá choroba sa na neho nalepí hneď, nič nepomáha 🤷‍♀️

basulaak
20. júl 2024

Rinimun, imunoglukan, omega 3 s d3 a k2, propolis a materska kasicka v gumikoch, do smoothieciek zelene prasky na baze chlorely, ml. jacmena a pod. Inhalovat vincentku a idealne pred a po skolke dtreknut sprej s morskou vodou do nosa a odsat/vyfukat.
Chodil mi len do jasli ale maval len bezne sopliky a vzdy ciste priedusky. Imunitu ma celkovo asi dobru. Teraz ma hemofila a nema uz ani problemy s nim. Imunita sa s tym naucila zjavne vysporiadat.

lienka.7
20. júl 2024

@autorka za mna nič. Všetko sú len doplnky. Poznám mamu, co dieta "dopovala" všetkým možným aj nemožným a nepomohlo to, ako aj takú, co nedávala nič a len bezne ochorenia malo dieta.
Ak chceš niečo dávať, tak určite s rozumnou mierou. Ja dávam len ovocie a zeleninu, ziadne extra "doplnky" a mala býva chorá uplne normalne. Za mna je to skôr o tom, ze ked vidím, že je dieta prechladnute, nepcham zbytocne dieta do skolky, ale nechám si ho 2-3 dní doma, nečakám, kým mi ochorie uplne a potom sú z toho ATB na 3 týždne.

biglovemom
20. júl 2024

Nic, nevyhadzuj zbytocne peniaze😊

amarilka26
20. júl 2024

Za mna nic, otuzovat dieta, prechadzky za kazdeho pocasie, v sezone davat vela domacej zeleninky a ovocia. Ziadne doplnky z lekarne nepomozu, obzvlast nie imunoglukany a podobne hluposti. Je to len tahanie penazi z ludi - citovanie viacerych lekarnikov. Naposledy mi pani v lekarni povedala ze mi preda co len bude chciet, ale je to skoda penazi.

ahojka5
20. júl 2024

Zelený jačmeň, chlorela a reishi. Rybí olej, ľanové semienka, chia… krásne sa to všetko “stratí” v rannej kaši či ovocnom smoothie 🙂

autor
20. júl 2024

@basulaak neprehanas to?

autor
20. júl 2024
kate_cs
20. júl 2024

Ja som nedávala vôbec nič. Bol síce ešte dojčený, keď nastúpil do škôlky a ako píšeš, starší súrodenec domov podonasa všeličo. Ale len čumim čo všetko sa dá do dieťaťa “dať”.
Len ovocie, zelenina, pohyb vonku za každého počasia a bol doma zo škôlky raz. V decembri s kašľom. Inak plná dochádzka.

autor
20. júl 2024

@kate_cs dakujem aj za tvoj nazor
Ja nad tym tiez rozmyslam a asi ostanem pri tom co robim

hildeberta
20. júl 2024

Ja mojmu dava bravcovu mast zmiesanu s celaskonom

autor
20. júl 2024

@hildeberta to som nepocula este

milka1988
27. júl 2024

Ako dobre sa radí že vela ovocia a zeleniny...ale ked mám dieťa ktoré nie len že nechcelo a odmietalo úplne príkrmy , ale doteraz mi nezje nič len banan a jahody, uhorku a tym sme skončili. Žiadne kase chia a neviem čo . Proste nezje a mozem skúšať čokoľvek, vypluje to...