Ahojte co na imunitu nasadit buducemu skolkarovi?
Okrem zelwniny,ovocia a pobytu na cerstvom vzduchu + otuzovaniu,to vsetko mame ;)
Treba daco davat,alebo len pockat,ci bude a kolko x bude chory?Ma aj surodenca,co priniesol zo skoly tak ked bol mansi vsetko schytal
Tak mam teraz dilemu ci nieco davat ci nie
Surodenec bral imunoglukan ,ale to v skolke nezaberalo
Mansi ma nasadene probiofix imun ,ale to berie dlhodobejsie
Rinimun, imunoglukan, omega 3 s d3 a k2, propolis a materska kasicka v gumikoch, do smoothieciek zelene prasky na baze chlorely, ml. jacmena a pod. Inhalovat vincentku a idealne pred a po skolke dtreknut sprej s morskou vodou do nosa a odsat/vyfukat.
Chodil mi len do jasli ale maval len bezne sopliky a vzdy ciste priedusky. Imunitu ma celkovo asi dobru. Teraz ma hemofila a nema uz ani problemy s nim. Imunita sa s tym naucila zjavne vysporiadat.
@autorka za mna nič. Všetko sú len doplnky. Poznám mamu, co dieta "dopovala" všetkým možným aj nemožným a nepomohlo to, ako aj takú, co nedávala nič a len bezne ochorenia malo dieta.
Ak chceš niečo dávať, tak určite s rozumnou mierou. Ja dávam len ovocie a zeleninu, ziadne extra "doplnky" a mala býva chorá uplne normalne. Za mna je to skôr o tom, ze ked vidím, že je dieta prechladnute, nepcham zbytocne dieta do skolky, ale nechám si ho 2-3 dní doma, nečakám, kým mi ochorie uplne a potom sú z toho ATB na 3 týždne.
Nic, nevyhadzuj zbytocne peniaze😊
Za mna nic, otuzovat dieta, prechadzky za kazdeho pocasie, v sezone davat vela domacej zeleninky a ovocia. Ziadne doplnky z lekarne nepomozu, obzvlast nie imunoglukany a podobne hluposti. Je to len tahanie penazi z ludi - citovanie viacerych lekarnikov. Naposledy mi pani v lekarni povedala ze mi preda co len bude chciet, ale je to skoda penazi.
Zelený jačmeň, chlorela a reishi. Rybí olej, ľanové semienka, chia… krásne sa to všetko “stratí” v rannej kaši či ovocnom smoothie 🙂
@basulaak neprehanas to?
@amarilka26
@biglovemom
@lienka.7
@danyelia vdaka za nazory
Ja som nedávala vôbec nič. Bol síce ešte dojčený, keď nastúpil do škôlky a ako píšeš, starší súrodenec domov podonasa všeličo. Ale len čumim čo všetko sa dá do dieťaťa “dať”.
Len ovocie, zelenina, pohyb vonku za každého počasia a bol doma zo škôlky raz. V decembri s kašľom. Inak plná dochádzka.
@kate_cs dakujem aj za tvoj nazor
Ja nad tym tiez rozmyslam a asi ostanem pri tom co robim
Ja mojmu dava bravcovu mast zmiesanu s celaskonom
@hildeberta to som nepocula este
Ako dobre sa radí že vela ovocia a zeleniny...ale ked mám dieťa ktoré nie len že nechcelo a odmietalo úplne príkrmy , ale doteraz mi nezje nič len banan a jahody, uhorku a tym sme skončili. Žiadne kase chia a neviem čo . Proste nezje a mozem skúšať čokoľvek, vypluje to...
Ahoj, to asi závisí od imunity každého organizmu, ja som škôlkarke nedávala vôbec nič, nikdy žiadne vitamíny a musím poklopať, za celý rok nebola ani raz chorá, naopak kamoška dáva rôzne doplnky výživy na imunitu a syn je doma častejšie ako v škôlke, každá choroba sa na neho nalepí hneď, nič nepomáha 🤷♀️