Ahojte idem si po radu čo na ekzém 10mesacneho dieťaťa už naozaj som zúfalá .... Veľmi veľa sme toho vyskúšali a nič nepomáha alergie nemá na koznom nás odbila s vazelinami a má z toho vyrásť... Sme objednaní k inej kožnej ktorú mi odporučili že je fakt výborná lenže sa aj čaká dosť dlho a neviem čo dovtedy robiť baby prosím čo pomohlo vašim deťom 😥
@janulka88 atopicky ekzém dala nám miešané mastičky nič moc a locoid ale to sú kortikoidy ... Poslala nás na alergo kde sa žiadna alergia nepotvrdila no pre istotu zmenili na pol roka mliečko je tomu už dva mesiace ale zmena žiadna
Skúste propolisovú masť, my máme jednu od včelára. Môžem do IP napísať značku a fakt zo dňa na deň pomáha...🙂
Ahoj, u nas to iste, krk, licka, trup, nozky, rucky, vsetko cervene, vysusene. Zevraj z toho vyrastie. Natierat mame mastou s kyselinou mliecnou, dokupila som Lipikar aj Uriage a ziadne zlepsenie. V noci musi spinkat v rukavickach, aby sa nedoskriabal do krvi. A kozna sa tvari, ze v d v pohode, to tak u babatiek byva...
u nás síce už škôlkárka, ale oblečenie pláchame vodou dvakrát, telové mlieko Bioderma atoderm intensive baume (je na ňom nálepka bábätka), vylúčili sme cukor, kontrolujeme E-čka (kožná nám dala telové mlieko Excipial u lipolotio 5% urea, z toho sa škriabala skoro do krvi, takže to sme vylúčili. a ešte Fenistil kvapky na skľudnenie občas dáme)
Ahoj, už niekoľko rokov si liečim ekzém cez kožné, niektoré masti mi ako-tak pomáhajú, ale žiadne zázraky... pred dvoma rokmi mi kamarátka poradila kozie mlieko, že si ním ekzém v detstve úplne vyliečila. Mala som možnosť si ho kúpiť, tak si vravím, že za vyskúšanie nič nedám. Najskôr som si ruky len potierala a macala, manžel mi neveril, že prišla okamžitá úľava v priebehu pár minut, postupne som si ho začala dávať po troške do kávy. Tento rok som si ho kúpila 2.x(lebo cez zimu je problém ho zohnať), trosku som vypila už aj bez kávy a ruky mam oveľa, oveľa lepšie (a to som ich už 2.tyzden ničím nenatierala). Neviem, ako je to s pitím kozieho mlieka u malých detičiek, možno by bolo dobre sa poradiť s lekárkou, ale ja si ho prevaram, takže by malo byt bezpečné (co sa týka chorob). Ak by ho neodporúča, možno aspoň ten "kúpeľ". Za mňa vrelo odporúčam.
Syn ma tiez atop.ekzem od narodenia v podstate. KREMY,TEL.MLIEKA obmienam, lebo po urcitom case nezaberaju, naposledy sa mu urobil uz aj okolo pier....
Allergika, Linola, Lipobase...na premastovanie. ADERMA-Exomega controm, bioderma mu nesedi... pri zhoršení Afloderm na predpis... samozrejme fenistil... zhoršuje sa mu aj teraz s nastupom pelovej sezony kedze ma na to pel alergiu
@tkmama ahoj u nás presne tak isto tvárička katastrofa mne sa aj zo spánku otočí na bruško a tváričku si sucha o plachtu tak moc to svrbí úplne červené vysušené mne poradili ešte arganový olej stále premastievat ale keď to až mokva sa bojím masti tie miesta 😥
@truskawka ďakujem krásne pozriem ❤️🙏
@unicornlady u nás Bioderma dosť zhoršia, fenistil tiež občas dávam na noc ..a excipial ju tiež hrozne dráždil ... 😥
@hostacka ahoj ďakujem za typ to viem zohnať piť by som jej asi nedávala radšej keďže na alergo odporučila vysadiť všetku laktózu aj keď nepomáha ... Ale vyskúšam určite a ako prevariť a tak potierať? Koľko to prevarene môžem mať?
@janulka88 u nás bolo zhoršenie aj po lipobase aj linole bola úplne červená ten aftoferm som veľa počula ale to nám nenapíše nikto lebo vraj má vyrásť 😠
ešte by som spomenula voľné oblečenie, lebo raz sa nám stalo, že trochu povyrástla z pyžama, a potom sa škriabala ešte viac, takže dokúpili sme väčšie
Nam nasa predpise bez problemov pri zhorseni lebo to trva uz takmer 5rokov. Natriem mu to s tym fakt len ked je to treba...a za dva-tri dni je to ok. Je to sice kortikosteroid ale ten najlahsi
Ja ešte by som dodala k tým radám vyššie, že nie tmavé oblečenie - hlavne nie čierne, ideál 100% bavlna na telo - my sme napr. tak malému kupovali len veci od slovenských výrobcov (drahšie, ale upravilo sa to - Richelieu, lady Ann a pod.). A napríklad to mám aj ja osobne od pôrodu - a môže to byť aj spojenie, že dráždi lanolín - a to má straaaašne veľa krémov a šampónov, keď som si to začala všímať, tak o polovicu tiež zlepšenie. Ono je toto boj na dlhé trate - pokus/omyl. Držím palce!
Nam pomohla kyselina listova ktoru nam namiesla kožna
Neviem ci to tu odznelo- nečítam, ale nam pomohol takmer okamžite atoderm zn. Bioderma. Dlho sme sa trápili so suchou kozou a vyskúšali sme kadečo... jedine toto zabralo hned
Skúšali ste vylúčiť zo stravy všetko mliečne,lepok,vajíčka...základné alergény?skúste vygooglit-eliminačná diéta pri ekzéme...aj keď sú testy na potrav.alergie negatívne,môže syn reagovať na niečo,aj u nás tak bolo.Na FB je veľmi dobrá skupina-Atopicky ekzem
Nam zabral na mokvavy ekzem iba holtov krem...ale tiez nie na vsetky casti tela ucinkoval, u nas iba na hrudnik...inak tiez pouzivam biodermu intensive baume a na sprchovanie ten atoderm olej od biodermy. Bol cas ked zaberal aj excipial alebo modra indulona, tiez to stale striedam. Dolezite je namiesto kupania dietatko iba rychlo osprchovat nech sa ekzem velmi nemoci. Ak ho ma na tvaricke tak drzat v cistote - po jedle vzdy umyt vodou, nie utierkami. A teda len mastit a mastit - ja som vzdy pri prebalovani/oplachovani premastila tie ekzemove miesta. A ked to ma takto vela ja by som vzdy pred spanim dala fenistil kym sa to nezlepsi, inak je to nekonecne lebo sa bude stale skriabat a tak zhorsovat/vracat sa do povodneho stavu. Mne aj dr tak kazala, aj v lekarni som sa pytala a moze sa aj dlhodobo uzivat ked je stale problem a hlavne ked sa skrabe.
A este som zabudla, ze aj ovseny kupel bol fajn 🙂 maju to v lekarni alebo aj v dm drogerii
Ja keď ho pre varím, po vychladnutí dám do chladničky. Vydrží mi tak aj 5-6dni. Niekedy sa navrchu spraví smotana, to je super-ako krém. A keď sa nespraví, tak bud nalejem do misky a ruky vložím do mlieka na niekoľko minut, alebo si ich trosku oblejem a nechám vsiaknut. Bábätku budete musieť vymyslieť asi nejaký iný systém.... Alebo hru, aby sa tam trosku pomocilo... Pridávam to mliečko aj keď varím, alebo pečiem, keď ho dáš máličko, nie je ho cítiť. Inak synovec tiež ma atopicky ekzém a on pijaval toto mliečko (ale už bol asi trosku starší - možno rok a pol).
Ja používam na ekzem krém Skin-cap. Je trošku drahší ale fajn. Môže sa používať dlhodobo. Nieje to kortikoid. Plus aditívum do vody Linolu. Na premazanie modrú indulónu alebo excipial.a keď je mokvajuci ekzém tak ružovú indulónu . S propolisom a vcelimi produktami dajte pozor, môžu to zhoršiť. Vyskúšajte najprv na malom kúsku kože, a nasadiť probiofix kvapky. Základ je v čreve.
Nam pomohlo kúpať v mlieku Oilatum. A natierať potom mliekom Excipial (tým hustejsim). Predpise ti to obvodná. Pozor na prach na pranie a avivaz. Žiadne iné mydlo nepoužívať. Nosiť veci len z čistej bavlny. My mame viac menej už pokoj, ale keď si dcéra oblečie napr silonky, tri dni min liečime ekzém. Dcéra má už 9 rokov, ale od 3 mesiacov ma atopicky ekzém.
A čo dieťatko papa ? 🙂 lebo ekzem = strava, takze ako dievčatá vyššie, upraviť stravu
Nám dala Dr Linola Fett a Excipal. Za dva dni je ekzém úplne preč. Strašne dobre to u dcérky zabralo. A zatiaľ sa nevrátil. Dúfam že sa jej už ani nevráti (musí sa vyhýbať mrkve a tekvici).
@lenkakravcova tekvica vadi aj nasmu.
A v čom ho kúpete? Lebo to je rovnako dôležité, ako strava. V dnešnej dobe už aj detská kozmetika je plná chémie, to ho môže veľmi dráždiť. Radšej prejsť na čisté prírodné bylinkové mydlá, ktoré kožu vyživia a nevysušia.
@unicornlady ja tiež dávam voľné väčšie veci a viem že nič tmavé to nedávam vôbec ...
@janulka88 mňa odbili najskôr mi dali nenápadne má názov to bol hormón ktorý jej to roztiahol ešte viac potom locoid ktorý jej polepší na Max dva dni .. :(
@ivik111 áno ona je úplne bez mliečneho a lepku a na vajíčko jedine jej vyšla alergia tak ani to ... Ešte nám poradila na kardio vysadiť hovädzie mäsko tak sme vysadili ale nepomáha nič ..
@ja_mama holtov zabral prvý krát viac nie ... Od biodermy nesedí absolútne nič len sos sprej od svrbenia ... Na spanie dávam fenistil ale žiadna sláva je to neskutočne trápenie keď ju vidím chudatenko malinké ako sa s tým trápi vždy mi vyjdú slzy aká som že jej nedokážem pomôcť 😥 Ovsený kúpeľ máme, kúpené v Tom dva krát do týždňa vždy potom krásne vybledne a do rána odznova mokva ...
@hostacka ďakujem krásne za radu volala som mamine už mi ho objednala skúsim pogooglit a vyskúšam nedám zato nič horšie snáď nebude 🙏
@denda007 jej nesedí linola ani indulona ani excipial :( ja neviem čo robím zle ... Probiotiká používame biogaia myslíte že nieje sú dostatočne ? Mám vymeniť ?
@veronika4495 teraz si to presne opísala ako u nás ... Tiež tvárička hrozna spinká pri mne strážim aby sa neskriabala ale niekedy proste sa nedá a celá tvárička krvavá skúšame všetko a nič nám nepomáha tiež mlieko bezlaktozove je to grc myslím že to máme rovnaké koľko má váš malý?
@patricia2511 ona mala ekzém ešte pred prikramy tak neviem posúdiť všetko sme skúšalipo tri dni po ničom nebolo zhoršenie teraz som vysadila mrkvu lebo sa mi nezdá a tekvicu myslím že z tej boli bruško ...
@lenkakravcova presne práve píšem že som vysadila mrkvu lebo sa mi nepozdáva a z tekvice boli bruško ... O dva mesiace ideme znova na testy ktorým neverím no uvidíme
@zuzka10175 dva krát kúpem v ovsenom kúpeli vtedy nepridavam nič a inak máme prírodné mydlo pre alergikov nenápadne má názov lebo to mám v krabičke
Baby všetkým vám moc ďakujem za vaše skúsenosti a za váš čas ❤️
Diangnzu dr udala aku???