Čo na chrastičku na nose?

mia456
19. máj 2023

Poradte prosim, syn 7r. si v skole suchal pod nosom asi mal soplik a ma to cervene plus v nose na kraji dierky sa mu spravila chrasticka. Co na to dat, aby sa mu to nerozliezlo a rychlo zahojilo? Dakujem pekne vopred. Doteraz na cervene mu zaberal aj hojivy zazrak z Oriflame, ale toto vyzera horsie 🤷‍♀️ tak neviem.

lilianka28
19. máj 2023

@mia456 calciova masť alebo bepathen.

anavixy
19. máj 2023

Tak chrasticka sa mu nerozlezie sama od seba, ak si to nebude viac suchat, to je len miesto kde si zo vysuchal do krvi. Au au 🤧 Najlepsie je osetrovat niecim mastnym, kludne aj lanolinom na bradavky 🙂 kalciova mast je tiez vhodna. A v podstate ako prva pomoc je aj ten hojivy zazrak fajn.

mia456
autor
19. máj 2023

@anavixy @lilianka28 dakujem pekne, skusim teda tu kalciovku, to mi vobec nenapadlo 🙈. Este mi dali v lekarni nejaku Nisita mast, ze ta moze ist aj do nosa, ak by bolo treba. Tak necham v zalohe. Furt sa clovek pri detoch uci.... 😁 Dakujem pekne

mia456
autor
13. jún 2023

@mia456 dakujem pekne vsetkym. Tak nakoniec to bol streptococcus pyogenes a musel brat 10 dni ATB a na chrasticku az framikoin zabral. Davam to sem, ak by niekto mal podobny problém, chodte na vytery...