Dobry den. Na zaciatok . Nie som typ cloveka co sem da foto dietata . Ale poprosila by som o nejaku tu radu. Moje dieya sa mu vytvorili take mapy na stehnach. Alergiu nema na stravu a ani na ,,zahradu,, . Mal testy robene. Ku koznej ideme az v pondelok. Zahyby na ruckach a nozkach ma tiez a toto k tomu prislo. Davam mu fenistil kvapky. Rano svetlo ruzove a vecer az do bordova. Ked namastim tak potom na druhy den sa koza osupe a znova dokolecka. Dakujem za vsetky rady
@karkulka111 nebude to plesen? Imazol nemas?
@lindusss2016 ahoj. Mam aj ten. Mastila som za dva dni a bolo to potom suche supalo sa ale farba ostala raz svetla raz tmava. Tak som sa zlakla. Kupila som mu krem od uriage bariederm a neviem ci nejake zlepsenie. Ale opytam sa ta ci nevies ci kozna vie spravit aj stery z koze. ?
@karkulka111 myslim, ze to by nemal byt problem. Nam minuly rok viackrat brala, maly mal take cudne vyrazky na hlave.
@karkulka111 kliesta nemal?
@karkulka111 Maly ma teraz tiez nieco take, ale jemu to zacalo, ked zacali tie horucavy (v byte mame tiez teplo) a tiez to ma take drsne a hrozne suche. Vobec neviem co to je, ci to mozu byt nejake "agresivne potnicky" alebo alergia na slnko/teplo (zevraj aj take existuje). Tiez mu posledne dva dni davam fenistil a len excipial natieram. Inak neviem co s tym, asi tiez zbehnem k dr.
@lindusss2016 nie nemal .
Cez noc okno dokoran otvorene a chladno je . Ma len tricko a pampersku. A cez den teplo. Tak silno dufam ze tie flaky skoro vymiznu. Chceme ist k moru a bojime sa maleho vziat pre horucavy aby sa mu to nezhorsilo
Tie mini bodocky by mohli byt potnicky. Tie flaky netusim, nemenili ste typ plienky?
Dcérka mala minulý rok na 85% to isté podľa fotografie, kožné nás nechceli urgentne vziať, mala to postupne na celom telíčku, doktor to nazval určitým typom žihlavky, 2 dni som dávala fenistil kvapky ale nepomohli a potom mi dal detský lekár Aerius sirupček a ten pomohol ako zázrakom 🙂 skúste sa popýtať
Ma napadlo ešte, že mojej dcérke ešte aj pršteky na rukách opuchli, bála som sa moc...
@julianadrx no mam pocit ze ten fenistil nejako slabsie ucinkuje nakolko mam s nim dobru skusenost na alergie. Aj nad aeriusom som rozmyslala. Teraz som sfotila a na rucke ani stopy a nozky blednu. Oni zblednu do rana ale vecer katastrofa.
Som z toho jelen . A fakt sa zle na to len pozera. Aj cukor som mu vysadila typu piskoty a tak. Plienky som mu menila za tie nohavickove ale nespokojnost u mna pri prebalovani. Tak dnes naspat k normalnym sa vratil. Uvidim co povie koziarka . No dufam ze dovtedy nejako vydrzi a nebude to horsie. ☹
@karkulka111 fakt sa to divne sprava...nevrbi ho to,nepali? Je to suche alebo vlhke?
@karkulka111 podľa mňa sú to zapareniny,ma to na miestach kde sa mu sucha koza o kožu alebo koza o plienku zvonka. Samozrejme keď spí tak k treniu nedochádza. Moja dcera mala taký 1 fľak na stehne,a prešlo to až keď sme odplienkovali,dávala som jej na to nechtikovy krém na zadok od weledy. V chladnejšom období to bolo lepšie...
@dextella14 ďakujem veľmi pekne.
@karkulka111 Podla poslednej fotky sa to moze javit aj ako seboriocka dermatitida,je to pomerne lahko liecitelne. Ak to dr potvrdi, predpise v lekarni zarobenu mast s obsahom kyseliny mliecnej. Mast je velmi mastna, odporucam natierat tenke skoro nepatrne vrstvy viackrat za den, nie nahrubo, aby to nemokvalo. Pokial to bude dermatitida, dava to zmysel, ze flaky stmavnu do vecera, pretoze to zavisi od toho, kolko sa dieta poti. Rano je este sviezi, po celom dni je to bordove. Dajte potom vediet, ako ste dopadli ;)
Moze ist o kandidozu- kvasinkovu infekciu najma v tych zahyboch. To na tele mlze byt aj kontaktna dermatitida ale aj kvasinky..
dobre robite, ze idete koznemu dr, dieta treba urcite odborne vysetrit a spravit aj ster z koze
Dr derm
Ahojte. Tak koziarka povedala ze ma agresivny pot. No od vcera do dnes to ma uplne svetle a suche . Som jej ukazala fotky ake to mal ked to mal najhorsie. Dala mu robenu mast v lekarni ale ja koza som sa ani nepytala z coho je. Pise ze 1x denne natriet na masticke. Castejsie ho treba sprchnut. Tej masticky sa nejako bojim kedze neviem co v nej je. Myslim ze kortikoid by nedavala ked ma iba kozu zle reagujucu na pot ci dala by?
Zabudla som ze som sa pytala na more, tak vravela ze dobre by bolo pre neho ale treba davat pozor aby sa nezaparil ,lebo piesok a slana voda by ho velmi stipala.na tych miestach. Tak ja uz mam total chaos .
@karkulka111