Čo môže byť hrčka v zadnej hornej časti krku?

selene12
1. sep 2019

Ahojte mamičky. Idem si k vám po vaše skúsenosti, Malému, 22mes.sme vzadu pod hlavou v hornej časti krku nahmatali hrčku. Je posuvná... Ale už začínam stresovať lebo ja mam pocit ze ma aj vyššie na kosti..nad tým miestom opuchnuté malilinko . Neviem ci to tam ma byt alebo nemá byť ci si už len namyslam.... Ja len ci viete kam pediater posiela ďalej.. Poprípade aké ďalšie vyšetrenia nás čakajú. Vďaka za vaše skusenosti komentáre..

kika831
1. sep 2019

@selene12 mame to iste- syn ma 2,5 roka- s najvacsou pravdepodobnostou je to zvacsena uzlina. Nas syn to ma vzdy ked telo bojuje s virozou alebo mu idu bolestivo zuby, moze to byt aj nasledok prekonanej infekcie. Obvykle by sa to malo do niekolkych tyzdnov vratit do povodnej velkosti. Urcite to treba ukazat pediatricke a ta uz urci co dalej. Netreba hned panikarit ( jasne ze sa bojite, aj ja som sa bala). Velmi drzim palce.

selene12
autor
1. sep 2019

@kika831 už to má dlhšie... A zuby mu idú napriklad... Ale teda neviem...

angi07
1. sep 2019

@selene12 moj maly to mal a tak prekonal mononukleozu bez teplot a bez vseliakych inych priznakov.jeden jediny priznak bola hrcka vzadu na krku

selene12
autor
1. sep 2019

@angi07 to sa zisťuje všetko z krvi? pediater dúfam ze teda urobí aspoň odber..na zápal alebo niečo co ozaj niečo neprekonal.... Alebo nemá.... .

angi07
1. sep 2019

@selene12 ano .ja som spomenula tu hrcku zobrala krv a z toho zistila ze uz to odoznelo ze najhorsie uz ma za sebou takze to prekonal tak ze vlastne nic mu nebolo ...nastastie 🙏

nikpa
1. sep 2019

@selene12 syn ma 20 mesiacov, prvú hrčku som si všimla keď mal 2 mesiace, kusok pod uchom na hlave, kontrolovali mu to v nemocnici keďže sme vtedy akurát boli a neskôr aj naša pediatricka, vraj je to ok. Ďalšiu som si všimla keď mal 8 mesiacov, vzadu na hlave, dr zobrala krv, všetko ok. No a asi 4 mesiace dozadu som mu po bokoch na krku nahmatala spolu asi 7 a ešte pri slabinach pod plienkou. Takze znova sme v strese leteli k dr, krvný obraz opäť v poriadku. Vraj to treba sledovať aby to nerástlo, všetky sú mäkké, pohyblivé. Že je to bežné, no aj tak nie som kľudna. Dušu na mieste budem mať až keď mu to pozrú na sone. Ešte jednu mu nájdem tak budem na tom trvať.

selene12
autor
1. sep 2019

@nikpa takže tak ako my.... Jednu ma vzadu a druhu tu som aj zabudla.. Kľúčna kosť ako je...takže ideme na krv... Vďaka žienky uvidíme ale presne viem ako sa. Cítite.... Ten pokoj a v dnešnej dobe... Keď sa podl mňa ani doktorom v dnešnej dobe dá ťažko veriť .

gabriellka
1. sep 2019

@selene12 nas neposlala hned na krv ale urcila ze je to zvacsena uzlina. Ale nas maly mal streptokoka v nose a sopel mal asi 2 roky vkuse. Poposielala nas az ked sa nezmensovala. Na sone ma upokojila ze ma niekolko tych uzlin zvacsenych. Ale bala som sa velmi

nikpa
1. sep 2019

@gabriellka môjmu malému sa to vôbec nezmensuje, niektoré aj rok a pol. O sone ani slovo nepadlo, zvláštne ze každá dr má pri tomto iný postup.

monca0021
1. sep 2019

Ahojte zienky ja nemám teda skúsenosť u bábätka ale svoju. Ja som do nejakých 13tich mala take hrcky aj na hlave aj pri ušiach. Nikdy sme to nejak neriešili doktorom keďže sa stym nič nedialo a ako som dovrsila pubertu (neviem či to ma nejaký súvis) hrcky úplne vymizli. Vždy som mala výsledky ok jedine čo som mávala ako decko boli zápaly pľúc alebo priedušiek každú chvíľu. Zmizlo to samé a doteraz mám všetky výsledky ok. Ja len pridávam svoju skúsenosť snáď niekomu ubudne mojim príspevkom trosku stresu.

selene12
autor
1. sep 2019

@monca0021 ďakujeme aj za vás príspevok! Tiež som počula ze niektoré vekom vedia zMiznut.... A
@nikpa toto je to! Ze precoje vždy iný postup? Preto. Som aj vám písala ci náhodou nebudete vedieť ozrejmiť co. Naš čaká.... A to mi ma stačiť slovo Dr.? TAK ČLOVEK SA BOJÍ...viete ako to myslím.... Pôjdeme aspoň na tu krv...poprípade ak budem trvať nech odporučí na sono....... Ale viete ešte co je na tom také...co mi niekde stále bliká také svetlo v mojej hlave ? Ze je to hlavicka. Ja osobne poznám uzliny za ušami v okolí klucnej kosti. Podpazušie slabiny... . A o vás
@nikpa ani nehovorím! Vy ich mate teda. Dosť.... My dve reálne.... Len keď nikto z rodiny nemá. Aspoň o tom neviem..... Príde mi to len cudne aj keď je pravda. Ze. Malý je taka moja mala tintinka chudá....Ale. Aj tak. Želám nám všetkým veľa. Zdravia!!!

nikpa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
selene12
autor
4. okt 2019

@monca0021 a smiem sa spýtať kde všade ste mali tie hrcky? Ďakujem

monca0021
4. okt 2019

@selene12 napis mi ip