Čo má dieťa papať, ak má tvrdú stolicu?

julka1979
11. jún 2013

Ahojte chcela by som sa spitat co mam zaradit do stravy mojmu 22 mesacnemu syncekovy ked ma posledne 5 dni tvrdu stolicu papa dost vela polievocky vyzivky proste vsetko mlieko pije sunar.vdaka

stanislavao
11. jún 2013

sunar zapeka. treba probiotika - activia, actimel a pod. vlakninu, ovocie a zeleninu aj so supou {jablka napr}. jacmenne krupy, ovsene vlocky, celozrnnu muku. nejest banany a ked, tak len take trosku este zelene, nesmu byt dozrete s tymi hnedymi flakmi. kvapky Biogaja - uzasna pomoc. slivkovy kompot, susene ovocie.

tilly24
11. jún 2013

ahoj, kup si v lekarni LACTECON,je to taky husty cukrovy roztok, nieco ako prehanadlo, vhodne pre deti od 1 mesiaca, my to pouzivame pri dcere, lebo tiez ma problemy pri kakani.

penelopa
11. jún 2013

Hlavné varenú stravu a a ako bolo napísané zeleninu,vlákninu,pohánku,ovsené vločky a podobne...naša kaká 4-5 krát denne a dobre,ale aj papá veľa.

montinka
11. jún 2013

nam pomohli uvarene susene slivky.

careamell
11. jún 2013

Jesť najmä stravu s vysokým obsahom vlákniny. My mávame každé ráno ovsené vločky, alebo večer namočím pohánku a ráno jeme s rastlinným mliekom a ovocím. Celozrnné pečivo obsahuje veľa vlákniny. Ovocie a zelenina, v akejkoľvek forme. Dávam deťom aj makový olej a každodenne pridávam buď do varenia alebo len na pečivo olivový olej. Ľanové semienka pridávam do kaše alebo jogurtov. Obilniny a strukoviny....my sme nemali nikdy problém so zápchou 🙂

gumidekmomo
11. jún 2013

ja by som nezabudala aj na to najdolezitejsie mat pitny rezim a tiez urcite vlakninu activiu aj tie slivky su dobre u nas zabralo 🙂

kolinia
11. jún 2013

naša papa všetko mozne, aj vela vlakniny, aj pije, no nezabera nic, vzdy sedi na wc a talci, az je cervena, no ma to po mame, ja som mala tiez take problemy, hadam sa to upravi, ale asi treba viac vody a viac, viac vlakninky 🙂

evickapooh
11. jún 2013

ano slivky-susene(ale pred konzumaciou treba ich oplachnut horucou vodou-vacsinou su chemicky konzervovane /so sirou)odporucam viac vlakniny-ako musli, ovsene vlocky,kukuricne vlocky,celozrnne pecivo...menej sladkosti,resp, menej sladit s cukrom,a este psylium je tiez dobry...dostat v lekarni...existuje specialny psylium -vlaknina pre deti-lactecon alebo duphalac je tiez dobry ale ty tu zapchu ak dobre rozumiem chces z\vladnut pomocou zmeny stravy...takze ak nic nepomoze tak tie sirupy su ozaj dobre...ale nepouzivat dlhodobo...len ak uz ozaj treba napr. ked uz 5dni nekakal

ascha
11. jún 2013

velmi znama a rokmi overena vec je surova mrkvová stavicka. jednoducho nastruhajte surovu mrkvu, vytlacte stavicku a dajte mu pit kolkokrat chcete cez den. uz od pol roka zivota dietatka sa toto pouziva a zarucene pomaha (aj pri stasich deturencoch). vyskusajte. a samorejme ovsene vlocky...v jogurte(nam udrzuju nadhernu kaku)

nikolka2
11. jún 2013

Kompót 😉

m_ij_ka
8. aug 2013

slivky

urbanovapatricia
12. aug 2013

Ahoj,aj my sme boli zapečený od sunaru.Nemusíš dávať nič mimoriadne ,probiotiká a pod.,nedoplatíš sa.Stačí,ak budeš sunar zarábať do kamilkového čajíka.Ak ho ale prestaneš,začne ho zase zapekať.Dcérke som to takto robila stále a zvládli sme to.Keď sa mi jej stolica začala zdať moc riedka,jeden krát sme ho zarobili normálne a zes bolo dobre.Stravu sme dávali takú ako dovtedy.Vyskúšaj a uvidíš,či vám to pomôže.ale prvé efekty bolo vidno asi tak za tri dni.Držíme palce.

monif
12. aug 2013

nuz nasu tvrdsiu stolicu naozaj vyriesil lepsi pitny rezim cistej vody a trochu viac olivoveho oleja do prikrmov.