Ahojte čo ma čaká na 13-ročnej prehliadke?
Ešte ti môže pozrieť chrbát kvôli skolioze a nohy, či nie sú ploché. Pripadne sa spýta, či ti už začal menzes a či nemáš nejaké problémy. Keby boli nasmeruje ťa na gynekologiu.
@kathy7337 Ďakujem za odpovede problem je iba v tom že ja sa bojím ihiel/iniekcii😬😑
este jedna otazka beru aj krv ?
Ako si nasla MK? Poziadala som dceru, ci si to zvladne vyguglit sama. Tu je vysledok https://infomedica.sk/preventivna-prehliadky-de...
Dievca, mas pristup k internetu, tak ho pouzivaj prosim na ziskavanie overenych info, co na MK je tak 50:50🙏
@mkorinkova urobíš rozbor moču, zmerajú ti tlak, výšku, vahu, budeš čítať písmenká z diaľky ci máš v poriadku zrak. Pozrie ti chrbticu ci je rovná, nohy ci niesu ploche, prehmata brucho, popocuva srdce.
Ak si nebola očkovaná tak aj ockovanie (tetanus, hepatitída, čierny kašeľ).
Ak máš nejaké dlhodobejšie problémy, či nábeh na dedičné choroby tak aj odber krvi, pripadne test na cukrovku.
Inekcie ani zubára nemá nikto rad, ale dá sa to prežiť. Hádam niesi malé decko aby si hystercila koli jednej inekcii. Keby k tomu príde pozeraj sa inde, rozprávaj sa s mamou pri tom, alebo so sestričkou a nemysli na to.
Ak ma
@lujza123 mne hovorili ze iba proti krcku sa mam ockovat
preočkovanie, meranie, váženie, nič hrozne