Čo kontroluje doktorka u vášho bábätka?

lucia23529
11. jún 2024

Ahojte, mám 2 mesačné bábätko a mam zvláštny pocit že doktorka nekontroluje toho málo, možno je to fakt len pocit.
Popočúva srdiečko, ohmatá bruško, skontroluje kožu a imtimne partie, potom ho dám na váhu a sestrička odváži. Naposledy sa ma opýtala či si cucká rovnomerne pästičky, potom na každej či ešte davame UM ale inak sa nezaujima. Potom je čas na moje otázky.
Čo kontroluje vaša ? Pojdem tam v piatok tak nech jej viem povedať čo všetko nech ešte popozerá…

taktotedanie
11. jún 2024

@lucia23529 odmeria obvod hlavy, skontroluje fontanelu, chrbticu, prehmata svalstvo na chrbtici, trakcna skuska
Pozrie stav mliecnej chrasty ak treba, kontroluje zahojenie pupku , niektori pediatri davaju vypisovat dotazniky o vyvine ( moja napr nie vedla doktorka ano) 🤷🏻‍♀️

vyrovnanaosoba
11. jún 2024

@lucia23529 nevypisujete vývinové dotazník? Myslím, že je to v poriadku, že sa pýta to, čo sa pýta. Už mám síce 4 a 5r deti, ale pri tak malých deťoch toho veľa kontrolovať nemá čo. Po počúvala, od merala, odvážila, dala na bruško, zdvihla za rúčky, dala akoby chodiť, či prekladá nozkami, alebo neviem co tým kontrolovala. Prehmatala brucho, skontrolovala fontanelu a to bolo všetko.
Ak máš nejaké otázky, treba sa pýtať, lebo každé dieťatko je iné a len ty vidíš co vie, kde sa posúva, či veka plače, alebo málo papa, spi atď.

lucia13022023
11. jún 2024

U nás doktorka meria dĺžku, hlavu. Odváži. Potom pozrie telo, fontanelu, pohlavny orgán, reflexy, ústnu dutinu, trakcnu skúšku, popocuva. Pýta sa na jedenie a spánok.

aliaray1
11. jún 2024

@taktotedanie wau, nasa 1.pediatricka nekontrolovala ani polovicu toho co pisala autorka a vsetko co ste pisala sme kontrolovali viac menej my laici doma. Na otazku preco to nerobi...nema cas a chut, lebo je unavena. Este aj odmietala vykonat povinne poradne. Zmenili sme a bolo to super rozhodnutie.

taktotedanie
11. jún 2024

@aliaray1 tak s takym pristupom a odpovedou by som postupovala rovnako