Prosím vás poraďte, čo je to a ako to liečiť? skúšala som odvar z ovsených vločiek, holtov krém, mastičku Avene, prevarenú vodu... nič... nemastím to olejčekom ani ničím, je to červené, drsné, suché a v oblasti obočia a na čielku aj žlté šupinky... už to máme asi týždeň a pol a mám pocit, že je to čím ďalej tým horšie...
nasa mala podobny ekzem na licach a celom tele...v nemcnici to liecili agresivnejsie...doma sme davali adermu exomegu a zinkovu mast, proti svrbeniu homeopatika...zabralo to... pomaha nam aj nivea krem proti zapareniam - obsahuje zinok. nevysusuje
Presne v mesiaci sme to dostali aj my - seboroe. Mate to dst rozsirene. Tie zlte supinky vo vlasoch a oboci, to je pre to typicke. Nic vazne, neboj sa 😉 Len zbehni k dokine. Pri prvom mimi mi na to odporucila len premastovat, ale potom sme sa s tym trapili dva mesiace a rozsirovalo sa to. Dost zle to bolo. Druhy doki, pri druhej dcerke, nam dal zarobit v lekarni masticku, a do par dni bolo po tom. Takze trochu sa skus popytat radsej na tu zarabanu masticku.
tiez si myslym ze to je seborea alebo iny typ ekzemu, dcerka mala 3 druhy a tusim na tento pomahala zinkova mast a ichhtyol a premastovat kyselinou mliecnou, urcite by som sla dokyne. seborea sa moze liecit ajkj niekolko rokovmam ju na tvary a vzdy sa mi objavuje na jesen do jari.
neskúšaj čo kto poradí,nájdi si dobrého kožného lekára a choď tam...
Moja mala nieco podobne, dr. poradila Imunoglukan krem a pomohol, 2-3dni a bolo to ovela krajsie. Aj teraz sem tam premastim. Ale ked si uz toho vyskusala tak vela a trva to dlho, pytala by som sa na kozne.
nas maly to mal ked bol malinky, je to seborea, tiez som spociatku nikam nesla, ale cim dalej, tym to mal horsie, nakoniec som isla ku koznej, dala nam mast zarabanu v lekarni a do 3 dni mal krasnu pokozku. Urcite s tym chod ku koznej.
chyba, že nemastíš. Jednoznačne premasťovať. Môj druhý to mal tiež (nie až takto rozšírené) a pomáhal excipial kids
Aj moja menšia to mala, snáď ešte horšie, zinková masť a holtov krém, pár dní to trvá kým to zaberie, neviem či som nedávala aj pár kvapiek fenistilu, už neviem bolo to pred 4 rokmi 😅 ale masť zinková zaberala najlepšie
nuz za mesiac si toho vvyskusala az az....mal by to vidiet lekar, lebo to co ti napiseme my su len domienky...tiez by som povedala ze je to seborea...alebo inak sa to nazyva aj mliecna chrasta...to foto je aj tak dost nekvalitne ....a hlavne by som neskusala davat piate cez deviate kto co povie
myslím, že ekzém a už pomôžu len jemné korikoidy...
to si este nebola u doktorky??? ak nie, tak urcite utekaj!
Takéto velmi podobné "niečo" mal syn cca 3tyzdnovy na čele okolo obočia, kozná mu dala masť, nejaku zltu namiesanu v lekarni, už si nepamatám, čo to bolo. Potrela som parkrát a zaschlo, opadlo ako supiny z ryby 🙂 Nikdy viac samu takéto niečo nevrátilo.
Ako sa vam to podarilo nakoniec vyliecit? Bola to mliecna chrasta alebo ekzém? Moja mala vyzera rovnako 😞. Tak som natrafila na vas prispevok. Mame salicilovy olej, no mam pocit, ze sa jej to rozsiruje. Dakujem
@jaborca V prvom rade vy som urcite isla na kozne.Mne to mali obe deti.Malej sa to tak zapalilo,ze tam mala aj hnis.Na koznom povedali,ze je to kojenecky ekzem,dietatku sa cisti plet..Takze dostali sme atb taku vodicku co sme jej natierali a kortikoid.mast...Uz na druhy den sme videli zmenu a do tyzdna uplne zahojene..Kozny nam este radil uvarit cierny caj,asi tak deci vody,zaliat vrecusko a takym vlaznym sme jej to prikladali na tvaricku.Ako keby sme ju umyvali,to vrecusko potapkat po tvaricke..pozor dost to farbi.Umyvali sme tvaricku na vecer.Potom uz neoplachovat vodou.Cierny caj ukludnuje pokozku.Zvyknem si aj ja tak prilozit na tvar ked mam podrazdenu pokozku.
Aj moj 2-mesacny to ma,kozna nam dala zarabanu mast Belobaza a po 2 dnoch to ma trosku jemnejsie, a na vlasky dnes idem kupit to Babé tak uvidim.
Prosím vás, bola to mliečna chrasta,? My máme podobne na oboch lícach, zajtra idem k dr. Ďakujem
A lekar co na to povedal?