V lekárni mi dali smectu a hylak...dávam mu to druhý deň, ale vyhádzal sa mi červenými fliačkami...čo to mohlo spôsobiť? Máme aj teplotu 37,2 st....Bývajú často teploty pri hnačke? Čo je najlepšie dávať papať malým deťom?
na tvojom mieste by som zavolala lekarke, hlavne kvoli tym fliacikom a teplote.
Inak nam vzdy na hnacku zabera ryzovy odvar, asi liter vody a kopcovita lyzicka ryze a to varim asi 20 minut, do toho som mu zarabala mliecko alebo aj robila kasu.
probiotiká, čierny čaj, ryžový odvar
moj malý mal od pondelka stáááášne hnačky, ja som mu začala v útorok dávať smectu 2x denne, ale nechcel to tak som mu rozmačkala banána dotoho som tú zarobenú smectu vyliala a tak mi to spapal, dávala som to ráno a večer, plus 2x som mu robila mlieko do rýžového odvaru, probiotiká a včera som mu dala aj čučuriedkový kompot, ale on len trocha šťavy vypil a dneska ráno bol pokakaný už normálne a od vtedy nekakal... tak snáď sme za tým...
smectu,hylak,ale kedze sa ti z toho vyhadzal.... 😒 urcite zavolaj dr. ta to poradi co dalej...urcite vynechat mlieko,mliecne vyrobky...papat iba suche zemiaky s mrkvickou,ryzu s mrkvou....suche keksy,rozok.... 😉 a ten ryzovy odvar... 😉 drzte sa!
urcite daj tie cucoriedky, ako pise @nini78 aspon stavu vypit ked nebude chciet gulocky. Zabera to do 24 hodin.
takz e3 dni urcite dietovat bez absolutneho mlieka...a mliecnych vyrobkov inak s ato bude dlho liecit....davaj ryzovy odvar,mne to maly nechcel tak som mu dotoho pomixovala banan,kuracie maso na vode....dalej ryzza uvaren s mrkvou suchar,suche zemiaky,cierny caj....nam moc cucoriedky neodporucila a smecta je velmi dobra to ani v jedle neciti a hlavne dlhodobejsie uzivat brobiotika ale v tabletkach.....skore uzdravenie 🙂 ale neviem s tou teplotou maly ju nemal pri hnackach-...a mate uz tie posledne stolicky???
ahoj...nedavno sa viedla na tuto temu diskusia (tiez hnacka a teplota...) mozno si tam najdes dalsie dobre rady 😉
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/syn-ma-hnacku-co-by-mu-pomohlo/
my sme mali tiez podobne problemy, ale teplota bola vysoka - uz horucka a hnacku mal moj syncek ako reakciu na atb (museli sme ich vysadit)...bolo to dost narocne, lebo sirup na znizenie horucky, mu "nerobil" dobre na zaludok, cipky nemohol...tak som mu davala tabletku rozpustenu vo vode-striekackou...jest mu vobec nechutilo a pit tiez nechcel...horko tazko som ho krmila ryzovou kasou a pitie po troske - elektrolyt humanna...na zastavenie hnacky som mu davala smectu- tiez striekackou (nie naraz, asi na tri-krat, aby mi to nevyplul alebo nevyvratil...)...a hylak asi dve hodinky po smecte (je to dolezite, lebo smecta "cisti" od vsetkeho-aj od "dobrych bakterii", ktore vlastne zabezpecuju rovnovahu v crevnej mikroflore a tie hylak obsahuje-laicky povedane🙂..) liecba trvala asi 3-4 dni...a pravdaze sme boli aj u lekarky, ale nastastie vysledky boli OK...takze drzim palce a ak by hnacka neustupila do troch dni, sup k lekarke 😉
PS:...piskoty nam vyslovene pediatricka zakazala...zato banany a ryzu (varenu len vo vode, ako cestoviny) v akomkolvek mnozstve 😅
ahoj ano byvaju aj zo zuboou horucky ale nie u kazdeho babatka skus jej uvarit ryzu a ten ryzovi odvar jej skus davat
Chcem sa opytat citala som ze zabera aj caj so solou.ma niekto skusenosti
Moja sestra ma dcerku, ta jej hnackovala, davala jej Empirin-u /tusim, tak sa to volalo/- je to na prirodnej baze, obsahuje probiotika a vytazok z cucoriedok. Velmi jej to pomohlo. Ak ma crevnu virozu, kludne moze teplotovat, aj ked 37,2 je len zvysena teplota, takze to nie je taky problem.