Moji 3rocni boli na zaciatku pekne zdravi, no od novembra - tyzden skolka, tyzden doma, 2 tyzdne skolka, mesiac doma, teraz zase uz po tyzdni nadcha. Skusala som imunoglukan, uz od jula, bez efektu, snazim sa o zdrave stravovanie, surove ovocie, zeleninu aspon v polievkach, vitaminy Jamieson (bez konzervantov). Antibiotika mali len 2 razy minuly rok. Stale si hovorim, ze si tym musia prejst, ale uz som z toho zufala, navyse to v skolke naozaj miluju, velmi radi tam chodia...
Tak patram este po nejakych tipoch a trikoch, DAKUJEM!
Odporucam podavanie Colostra..
kablika nic! je mi to luto. robis vsetko. vitaminy v prirodzenej forme, cerstvy vzduch, otuzovanie, primerane obliekat, nic co by si ty, alebo ine maminky nevedeli. je to des, ale je to tak. v skolke pridu do kolektivu medzi deti a stretavaju sa tam s chorobami ktore musia prekonat, prejst si tym. ja som uc v ms a na nic ine som neprisla aj lekari toto tvrdili len ked som sa informovala aj kvoli mojmu malemu drobcovi. neskor po roku mozno bude lepsie, pretoze presli sme tym vsetci kto nastupil do skolky aj dospely. prvy rok, des. drzim prsty ak na nieco prides daj vediet.
u nas pomohli homeopatika, choroby maju odvtedy rychlejsi priebeh.
zial sme na tom rovnako.. a tiez nic nepomaha a sranda,ze aj mala to chyta od neho a potom cela family a dokola 2 tyzdne v skolke mesiac doma.... tiz mi to ide na nervy...
nic a to chodime s oboma detmi k alergologicke a ta im dava posilnovace imunity ale ani tak to nepomaha, museli sme v decembri prerusit a vraciame sa 1.marca do skolky tak so naramne zvedava co nas zase caka, inak od kedy je doma super, su zdravi, ale co zase bude potom?
kojila som do 3 rokov, malý bol aj v jasličkách a chorý nebol okrem zápalu spojiviek čo chytil od manžela a kiahni ked mal 3 roky, bežne prechladnutia občasne nie je choroba a ked kriči zachripne takže myslim že kojenie nám veľmi pomohlo inak malý berie aj detske gumenne vitaminy a železo-maltofer.
My uzivame biomaxim olej zo zralocej pečene a zaberá to
skus podavat vitamin C zvysene davky a D - pozri temu o megaskorbickej liecbe.
Minulý rok u nás bolo toto isté, imunoglukán žiadna odozva ☹, mali sme aj ribomunil na imunitu od doktorky nič, teraz berie colostrum od barnysu a klasické vitaním C z DM drogérie, a bol chorý až teraz, ale to boli skoro celá trieda z 25 detí chodili 4 detí :D mimo toho opatrenia ako ty, veľa ovocia,dostatočný pitný režim /to je dôležité/ a čerstvý vzduch
biiomarecaps - jedine co zabralo mojmu synovcovi, len sa to zle zhana
my sme na tom podobne, od septembra sme na striedačku 2 týždne doma a 2 v škôlke 😒 , od nového roka som nasadila probiotiká BioGaia, zatiaľ sme od januára chorí neboli, tak dúfam, že to nie je žiadna náhodička, ale že nám tie kvapky naozaj pomáhajú posilniť imunitu.
Vigantol teda D a dva-tri krát týždenne čaj z čerstvého zázvoru +med+citron a od nového roka sme zatial fit dovtedy ako u vás týždeň školka a dva týždne doma ☹ aj crípku sme zatial okabátili tak dúfam že nám to už vydrží 🙂
osccillo 1tuba tyzdenne, chore sme este neboli tuto zimu 😉
ked dcerka nastupila do skôlky, tiez sme boli na tom rovnako - prvy rok bola viacej doma ako v skolke. dalsi rok v sept. ako nastupila do strednej triedy som jej zacala davat denne 3x 100vku C-vitamin (bud na cmulanie alebo kvapky) + MULTI IMMUN AKUT - na posilnenie imunity a az do vianoc sa perfektne drzala asi 2-3x mala 1-dnovu nadchu 🙂 takze nam toto zabralo...
@kablika, nepotesim ta, mam v jasliach 1,5 rocne dvojky a sme na tom velmi podobne..papaju dobre, davame aj C vit., aj vytazok z kolostra, ale mam pocit, ze len zbytocne vyhadzujem peniaze. no ak ti ostalo jedno balenie imunoglukanu, vymenim za kolostrum, mozno nam to zaberie opacne 😅
ja dávam dcérke preventívne probiotiká 😉 do škôlky chodí druhý rok a zatiaľ našťastie sa trápime len so soplíkmi 😒 ATB mala asi 2x ale choroba mala ľahký priebeh 😉
sme na tom rovnako... taktiez som vsetko vyskusala... ale nic nepomohlo.. neviem sa dockat kedy bude jar..verim ze sa to zlepsi.... 😉