Chcem sa spytat, co treba eliminovat zo stravy cloveka, ak uziva biseptol? Viem, ze sa nesmie kysle. Takze predpokladam citrusy, kysle uhorky. Ale moze dieta napr. kyslu smotanu v jedle, ci jogurty, jablka? Dakujem za odpovede.
Keď môj malý bral Biseptol, tak nič nesmel, žiadne kyslé ovocie, ani jablko. a ani C, pozor aj na ovocné čaje a štavy... a ani na slnko sa v tedy nesmie. S mliečnymi výrobkami neviem, lebo maly ich neje, ale pre istotu zavolaj doktorke, určite Ti povie.
S Biseptolom máme veľmi zlú skúsenosť, malý to zle znášal, celý sa povyhadzoval, opuchol a aj vnútorné sliznice mal fľakaté, vracal, dostal alergickú reakciu a doktorka nám ho po 4 dnoch vysadila a dala na stiahnutie reakcie rectodelt ...
my sme ho dobrali pred 2 tyzdnami. Ci sa nesmie mliecne neviem, lebo mala bola na bezmliecnej diete, ale urcite ziadne citrusy, ovocne stavy, ovocne caje, nevystavovat sa slnku......
Jej strava bola v podstate len pecivo, sunka, banany, bebe keksy, zemiaky, cestoviny, ryza, chude masko a ryby.
Ale mala aj hnackovala takze celkovo mala dietu. Na Biseptol sme nemali absolutne ziadne reakcie - tym myslim ani dobre, proste vobec nezabral. A este jedna vec B. sa moze podavat len v celku, nemal by sa drvit ani rozpustat.
My tiež berieme Biseptol 120 a lekárky som sa dôrazne pýtala na jablká, pretože malá viac-menej je len jablká a banány, a lekárka mi povedala, že sa nesmú len citrusové plody a výrazne kyslé ovocie, že jablká úplne v pohode (ak nebudú extrémne kyslé)... Tiež som sa pýtala na ovocný čaj, ktorý malá tiež veľa pije a lekárka povedala, nech nie je veľmi kyslý, a že ho mám osladiť medom... Tak potom neviem, čo si mám z toho vybrať... Tiež sa chcem spýtať, prečo sa nemôžu mliečne výrobky? V príbalovom letáku som sa nič také nedočítala... Pýtala som sa tiež lekárky a hovorila, že mliečne výrobky môžeme...
Mne doktorka predpísala Biseptol na zápal močového mechúra... Nejedla som citrusy a ani žiadne slniečko, avšak nebola som oboznámená s tým že ani žiadny vitamín C... Tak som veselo jedla jablko, alebo som si dala deci jablkového džúsu... a to čo prišlo po tom, bolo peklo na Zemi.... Neuveriteľná bolesť v obličkách, ktorá trvala 10 hodín a nič, žiadny ibalgin som si kvôli Biseptolu dať nemohla! Preto, neodporúčam ani jablká... radšej to vylúčiť na tých pár dni uplne... nestojí to za tie bolesti 😢
mi sme brali tieš biseptol a lekarka nam povedala že sa nemoťe kombinovať s citrusovimi plodmi a vitaminom c ale mliko sme mohli ja som malemu biseptol vždi rozdrvila brali sme 1)3 a zapili ovocnim čajom a v pohode
Ziadne citrusy, ocot, kysle kapusta, kyslomliecne vyrobky, C-vit, acylpirin. Ostatne sa moze bez problemov. Mlieko sa nemoze pri oxymikoine a ostatnych ATB tejto rady.
Vseobecne plati, ze mlieko sa pocas ATB vynechava. Nasa dcerka brala Biseptol 8 dni. V skole v piatok mali kapustovu polievku a ku veceru uz mala triasku, bolesti hlavky ( vek - 9 rokov ) Nedavjte nic kysle a hlavne dohluiadnite, aby k tomu nemalo dieta pristup. Malo by to byt v pohode. Momentalne vyzera ako po kiahniach. Cele telo obsypane. Na pohotovosti dexamed i.v., doma cierne uhlie a v odstupe 2 hodin fenestil kvapky, no aj pom 2dnoch vyzera hrozne. Cca tipujem do 2 tyzdnov bez vyrazok.
No a samozrejme pred 1 tabletou sme odobrali moc na K+C, lebo bez toho je to loteria. E coli boli citlive na biseptol, takze sme ho brali aj nadalej, no pokial je tam rezistencia, tak sa nedivte, ze vam nezaberie. Po skonceni liecby este jedno K+C moca na potvrdenie kaput- ecoli...
Ach jaj...
@zita19 ahoj ak syn vcera dobral vecer biseptol moze uz dnes kysle?
mne sa zda že nic kyslomliecne ani mliecne sa nema davat a samozrejme ani c-vitamín.Jablka neviem davala by som radsej babany ☹ inak preco beriete tak silne antibiotika,ktore deti tak zle znasaju....skoda je to otazka tak odpoved sa nedozviem!!!