Čo dávate škôlkárom na nádchu a soplíky?

iivkaa1
9. sep 2012

Ahojte maminy, chcem sa Vas opytat, co ste davali svojim malym ked mali nadchu a sopliky? A davali ste take dieta do skolky,ci ste ho par dni nechali doma? Dakujem za odpovede....iva

ludka140281
9. sep 2012

presne moja Sarka včera začala soplíky...no do škôlky ju nedavam aspon týžden,nech jej k tomu niečo nepridam..teraz má oslabenu imunitu a nachytala by aj niečo horšie,tak nech sa pekne doma zotaví..... a dostava len nosny spray olynth,na noc polku paralenu pre deti(ma 5 rokov)....odsavat,odsavat,odsavat a doplnat tekutiny...povedal lekar

rakywanda
9. sep 2012

teraz od piatku máme nádchu, nedávam jej nič, ani kvapky do nosa. nádcha prejde sama za 7 dní bez kvapiek a za týždeň s kvapkami 😉
do škôlky ju teraz nedám, nechám ju doma aspoň 5 dní. momentálne som doma, tak nemám s tým problém. priznávam, že neviem ako by som to riešila, ak by som bola zamestnaná /so sopľom sa na PN nechodí/,ale každopádne mne by sa tiež nepáčilo, keby malo moje zdravé dieťa byť celý deň v škôlke so soplavým dieťaťom a nakaziť sa.
podľa mňa by také dieťa ráno nemala učiteľka ani prevziať.

sarka9832
9. sep 2012

ahoj ja davam sinupred,neni su to antibiotika ,ja to bylinne,nam to pomaha ,su to kvapky a mojej trojrocnej davam 10 kvapiek,a popri tom morsku sol sprej mar,vincentku a ine

pink_lady
9. sep 2012

moj ma nadchu od 3.dna v skolke. Ucitelka povedala ze nadcha nevadi pokial neni horucka. Viacere deti tak prisli na 3,den. Nenechala som ho doma, aby si neodvykol prilis, skutocne choroby este pridu a hlavny moj, ma chronicky kasel, nadchu celu jesen a zimu (uziva antiastmatika i lieky na imunitu) takze to by do skolky ani ist nemohol celu jesen a zimu. Keby su sople zelene, s teplotou, to je ine. Davam vincentku - spray, olynth 2x za den.

milka1978
9. sep 2012

ja mám tiež teraz chorého syna .... od štvrtku ako prišiel zo škôlky ... v piatok to ešte bolo ako tak no večer sa to všetko prejavilo .... začala som mu dávať sinupred na upchatý noštek .... fenistil kvapky aby mu opuch opadl a lepšie sa mu dýchalo a olynth sprej do nosa na spriechodnenie nošteka ... konečne sme sa túto noc vyspali takže zajtra ho učite do škôlky dám ... cez deň má iba soplík, ktorý vyfúkať vie ... a keďže sme do škôlky ešte len začali chodiť tak ho chcem dať aj preto aby si neodvykol, inak budeme mať po týždni "dovolenky" hotovú galibu vrátit sa späť 😀 ... učiteľke poviem, že ma soplik nech na neho viacej pozera a keby bol problém tak prídem po neho 🙂

biancarv
9. sep 2012

No ja mám ten istý problém, môj syn je od piatku prechladnutý, od kedy prišiel zo škôlky. Dávam mu každý hodinu homeopatika coryzalia a robím mu harmančekový čaj s medom. A tiež rozmýšľam čí ísť alebo neísť s ním zajtra do škôlky, nemám s tým skúsenosti, keďže chodí teraz prvý krát do škôlky, ale asi tam ráno s ním pôjdem, poviem čo je vo veci a uvidím čo mi povedia, či ma pošlú k doktorke, alebo bude môcť zostať 😒 chodí len na tri a pol hodiny denne, za 5 a pol roka nebol chorý a teraz len týždeň je v škôlke a už sa to aj na neho lepí 😖

zuzanockamt
9. sep 2012

syn zacal v septembri so skolkou ... bude mat o par dni 2 roky, doteraz chory nebol, ale po 4 dnoch v skolke uz mal sopliky ... davam len viburcol a do nosa koloidne striebro a libenar ... za 2 dni sa to rapidne zlepsilo 🙂 ... zacalo m u to vo stvrtok poobede, v piatok ostal doma a v pondelok ide opät do skolky

ballroom_dance
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
organicday
12. sep 2012

na posilnenie imunity, ako prevencia pred infekčnými ochoreniami, aj ako doplnková liečba je výborná aromaterapia - existujú esenciálne oleje špeciálne určené deťom. Je to spôsob bezpečný a bez vedľajších účinkov (pri dodržanom dávkovaní), a veľmi účinný (hoci na Slovensku zrejme ešte nie bežný, pre porovnanie vo Francúzsku úplne samozrejmý).
Na liečbu nádchy, elimináciu vírusov a úľavu od symptómov sprevádzajúcich toto nepríjemné ochorenie sú výborné:
Bio Levanduľa úzkolistá - pravá, Eukalyptus radiata (tento druh je vhodný pre deti).
https://www.modrykonik-pro.sk/shopy/moj-shop/de...
https://www.modrykonik-pro.sk/shopy/moj-shop/de...
https://www.modrykonik-pro.sk/shopy/moj-shop/in...