Ahojte mamičky 🌷 Čo dávate deťom na imunitu? Lebo mám pocit, že to moje 3 ročne dieťa ju má akosi oslabenú 🙏🏽 A keďže ide do škôlky, tak je čas to riešiť. Užíval rakytniček sirup, no žiadna sláva.
Imunita sa buduje od narodenia, nie len pred nástupom do škôlky. Otužovaním, primeraným obliekaním, stravou, pohybom, spánkom ... atď.
Nedávala som vôbec nič, prešli sme si bežnými škôlkárskymi chorobami ako snáď všetky deti, tomu sa nevyhneš.
Nepomoze mu nic, proste kolektiv je raz kolektiv, kopa soplov, kasla musi tym prejst, je to o nervy ale teda ja som skusila naozaj kadeco, ale ked raz kasle ine dieta dostane to aj tvoje je to neustaly kolobeh
Ďakujem všetkým za odpoveď
@michaelad97 vobec nic a moje deti v skolke ani nebyvali chore. Max obcas soplik bol, raz za sezonu byvali chori v skolkarskom veku. Ale chodili sme casto von, ked boli malinki, fakt v kazdom pocasi, nikdy som ich prilis teplo neobliekala, len tak, ako som bola aj ja. No a ja som nebola prilis uzkostliva nikdy, hrabali sa v blate kludne, ziadne dezinfekcie a podobnu chemiu som nikdy nepouzivala. Obycajne mydlo, ked sme prisli z vonka.
Dobrý deň, o detskej imunite som napísala pre Dr.Max e-book - stiahnite si ju na tomto linku, je zadarmo:
https://backend.drmax.sk/media/wysiwyg/2021_Bro...
Je tam kompletne popísané, ako môžete imunitu dieťaťa podporiť a aj aká je normálna chorobnosť dieťaťa pri nástupe do kolektívu (8-12x za rok, takže sa pripravte). Neviem, aký je malý/á jedák, ale veľmi dôležitá je pestrá strava, ktorú rado je. Mám dve deti, ktoré sú strašne vyberavé a na imunite to vidieť. Držím palce budúci rok.
U nás tak isto, nepomohlo nič.. Teraz je druhacka a trochu je to lepšie. Drzim prsty a pevne nervy. Môže odporučiť, keď už príde choroba púpavovy med, ak máte odkiaľ zohnať domáci. 😉
@michaelad97 nepomôže mu nič, hlavne ak ešte len nastupuje do škôlky. Bude si musieť zvyknúť na "škôlkárske" choroby. Potom už bude dobre 😊