Čo dávate deťom miesto mliečnych výrobkov pri intolerancii laktózy?

maminka1986
7. nov 2017

Ahojte poradte co davate svojim detom namiesto mliečnych výrobkov? Moj maly ma intoleranciu davam bezlaktozove produkty ale chcela by som ich uplne vylucit len vela produktov je z mlieka:/ poradte prosim
Viem o sojovych mandlovych jogurtoch atd

ivuska027
7. nov 2017

No tak to ti držím palce. Tes sa a skac meter tridsať, že máte intoleranciu na laktózu, lebo to prakticky môže dieťa všetko. Bezlakto mlieko, jogurty, maslo. Syry v pohode riadne, tie laktózu prirodzene neobsahujú.
Môj syn má intoleranciu na kravské mlieko komplet, k tomu vaječný bielok a aj sóju. A poviem Ti, zábava začína až teraz. Čo ja by som dala len za laktózu 🙄🙏
So sojou a pod by som nešpekulovala, lebo môžeš vyrobiť nejakú skríženú alergiu.
Za mňa len toľko, teš sa, že je to "len" laktóza 😉

pribinak
7. nov 2017

@maminka1986 preco chces vylúčiť kyslomliečne výrobky? Ved tie su zdraviu prospešné a vacsina deti maju jogurty ci acidko radi.
Su dostať aj rastlinné mlieka.

maminka1986
autor
7. nov 2017

@pribinak vies co neviem chcela som uplne sestra mi poradila ze obmedzit mlieko a vyrobky úplne
@ivuska027 no mame aj ine ochorenie ale to je zase ine maly mi musi nodit dlahy na noc je peckar...operovaný aj sadrovany bol uz 2 tyzd
...ale to ke ine zas..ano počula som o tom to mate masaker:/ kde vam to zistili a mali ste dake priznsky? Ja to este nemam potvrdene lekárkou ale vsetky lriznaky mal
Spjove davam aj synovec bral neviem no vela deti ho jedava a pohode nevuem ake ine ryzove jedine a kokosove....

liv1
7. nov 2017

Ahoj ja varim bezlepkovo-bezmliecne uz 4 roky. Ziadne syry, smotana, maslo, mlieko, slahacka nic. Nie je to tak zlozite. Do polievok bud robis take ze netreba, alebo dam trochu ryzoveho neosladeneho. OLen kvoli farbe 🙂. Natierky sa daju robit vselijake, bez masla, aj kupit sa daju... Do kolacov davam len kokosove mlieko s namiesto masla kokosovy olej 😊. Ak sa ti bude chciet pozri inspiraciu moj album s jedlom bezmliecym a bezlepkovym 🙂

emi16
8. nov 2017

Ja davam bezlaktozove mlieka, syry, jogurty, masla, smotany, ....

Vyhybam sa soj. produktom to ma tendenciu spravat sa v tele ako mlieko kedze je to GMO a mala mala z toho bolebruchy a hnacky aj napriek tomu, ze na vyrobku bol napis bio

Chodime ale nakupovat do Rakuska kedze je tam vacsi vyber bezlakt. ml. vyrobkov a je to tam lacnejsie

Mam znamu co mi odporucila paleo stravovanie, no mala mi to odmieta

lavieenrose
8. nov 2017

vyskusaj kozie alebo ovcie mlieko a vyrobky z neho ;)

vrana80
8. nov 2017

Kamoska dava bezlaktozove alebo kozie.