Ahojte poradte co davate svojim detom namiesto mliečnych výrobkov? Moj maly ma intoleranciu davam bezlaktozove produkty ale chcela by som ich uplne vylucit len vela produktov je z mlieka:/ poradte prosim
Viem o sojovych mandlovych jogurtoch atd
No tak to ti držím palce. Tes sa a skac meter tridsať, že máte intoleranciu na laktózu, lebo to prakticky môže dieťa všetko. Bezlakto mlieko, jogurty, maslo. Syry v pohode riadne, tie laktózu prirodzene neobsahujú.
Môj syn má intoleranciu na kravské mlieko komplet, k tomu vaječný bielok a aj sóju. A poviem Ti, zábava začína až teraz. Čo ja by som dala len za laktózu 🙄🙏
So sojou a pod by som nešpekulovala, lebo môžeš vyrobiť nejakú skríženú alergiu.
Za mňa len toľko, teš sa, že je to "len" laktóza 😉
@maminka1986 preco chces vylúčiť kyslomliečne výrobky? Ved tie su zdraviu prospešné a vacsina deti maju jogurty ci acidko radi.
Su dostať aj rastlinné mlieka.
@pribinak vies co neviem chcela som uplne sestra mi poradila ze obmedzit mlieko a vyrobky úplne
@ivuska027 no mame aj ine ochorenie ale to je zase ine maly mi musi nodit dlahy na noc je peckar...operovaný aj sadrovany bol uz 2 tyzd
...ale to ke ine zas..ano počula som o tom to mate masaker:/ kde vam to zistili a mali ste dake priznsky? Ja to este nemam potvrdene lekárkou ale vsetky lriznaky mal
Spjove davam aj synovec bral neviem no vela deti ho jedava a pohode nevuem ake ine ryzove jedine a kokosove....
Ahoj ja varim bezlepkovo-bezmliecne uz 4 roky. Ziadne syry, smotana, maslo, mlieko, slahacka nic. Nie je to tak zlozite. Do polievok bud robis take ze netreba, alebo dam trochu ryzoveho neosladeneho. OLen kvoli farbe 🙂. Natierky sa daju robit vselijake, bez masla, aj kupit sa daju... Do kolacov davam len kokosove mlieko s namiesto masla kokosovy olej 😊. Ak sa ti bude chciet pozri inspiraciu moj album s jedlom bezmliecym a bezlepkovym 🙂
Ja davam bezlaktozove mlieka, syry, jogurty, masla, smotany, ....
Vyhybam sa soj. produktom to ma tendenciu spravat sa v tele ako mlieko kedze je to GMO a mala mala z toho bolebruchy a hnacky aj napriek tomu, ze na vyrobku bol napis bio
Chodime ale nakupovat do Rakuska kedze je tam vacsi vyber bezlakt. ml. vyrobkov a je to tam lacnejsie
Mam znamu co mi odporucila paleo stravovanie, no mala mi to odmieta
vyskusaj kozie alebo ovcie mlieko a vyrobky z neho ;)
Kamoska dava bezlaktozove alebo kozie.
http://www.slnecnica.sk/bio-internetovy-obchod/...