Čo dávate deťom do inhalátora?

sendricka
27. júl 2019

Baby nam doma inhalator, kupovali sme v taliansku len tam nam dal davkovanie a napln doktor...
Mala ma kasel aj plny nos tak by som chcela vediet co do toho davate vy, napr. aj prirodne a pomaha to. Dost sa toho bojim aby som skor neublizila, mala ma 2 roky.
Dakujem

suesue1983
27. júl 2019

Ahoj ja dávam vincentku.

livia341
27. júl 2019

@sendricka okrem prírodnej Vincentky sa dava ventolin alebo ambrobene podľa typov kaslov. A inhalator jednoznačne pomáha, keď vidíte že začína sa choroba tak treba skôr začať inhalovat, aby to nešlo do horšieho stavu ako zápaly. A keď ma plný nos tak preplachujte konvickou skôr pre väčšie dieta, ktorú kúpite v lekárni ale keďže je malé dieťatko tak to si nebude vedieť preplachovat skúste potom oddávať odsávačkou alebo z fľašky napr. Tento používame, lebo mám 2,7rocneho syna.
https://www.cistynos.sk/produkty/sinus-rinse-or...

martikaus
27. júl 2019

@sendricka ja davam este yabro, kyselina hyaluronova. Zvlast, ked su tazke sople, priedusky, kasel.

janage
27. júl 2019

@sendricka ahoj aj ja vincentku, co ja viem tak ventolin aj ambrobene je na predpis. Ak ma uz nadchu a opuch nosa rozbehnutu kanvickou to pre opuch zle islo. Za mna vincentka, nic nepokazis len polepsit sa moze.

miruska_1
27. júl 2019

@janage Ambrobene isto nie je na predpis, bežne kupujem v lekárni 🙂

lenkahanka
27. júl 2019

@sendricka davam vincentku + yabro ak kasle a ked ma sople tak vincentku + 1-2 kvapky teatree oleja...mam 20 mesacneho

janage
27. júl 2019

@miruska_1 nam to lekarka predpisovala, ale je pravda ze to bolo davnejsie. Teraz nastastie staci vincentka.

kika831
27. júl 2019

@sendricka vincentku alebo ambrobene. Ale ambrobene treba riedit vodou. ( nam kazsla lekarka kupit roztok v lekarni a do toho nakvapkat ambrobene). Treba pozriet navod aby dieta nezacalo privelmi a naraz vykasliavat. V ziadnom pripade nedavat ventolin. Je na predpis a uz vobec nie malemu dietatu.

livia341
27. júl 2019

@kika831 neviem ako myslíte že pre malé deti čiže do koľko mesiacov nie je vhodny ventolin, lebo je vhodný od 2 rokov čiže pani ktorú si vytvorila otázku môže kľudne uzivat jej dieťa.

matabb73
27. júl 2019

@livia341 Ventolin je liek na lekársky predpis. Moja dcéra ho ma predpísaný na astmu. Nie je to liek, ktorý môžete dávať len tak. Treba mať určené presne dávkovanie podľa zdravotného stavu.

kika831
27. júl 2019

@livia341 ak jej to lekar predpise, tak je to o inom. Ale vy sama jej to nemozte len tak nasadit.