Ahojte, chcela by som sa opytat, co davate svojim malym detom co maju skoro rok na Vianoce? moja toho moc nepopapa,skor len skusi a ide dalej, stale kojim. doteraz mala len dusene a vo vode varene veci - bez soli bez cukru. Ale idu Vianoce a mna by zaujimalo ci nemate nejaky overeny recept na nejake kolaciky pre deti a hlavne jedlo? Ona si sice nepotrpi na tom aby sme pred nou nejedli, je jej to dost jedno,ale ja mam taky blby pocit ze jem a ona len pozera, tak by som nejaku "namku" chcela aj pre nu mat🙂 dakujem
nasa cez celu veceru chrumala vianocne oblatky 😀
ja marekovi urobim pangasia so zemiakmi
ahoj,moja saška má tiež 11 mesiacov a jej urobím zeleninkovú polievočku,dám jej troška rezníka akoláčiky typu perníček,alebo čajové pečivo-to má rada a bebe keksíky..nasrúham jablko s mrkvičkou...
No my mame kacku ci hus na vianoce, takze dostane aj Max kusocek, mu to zmixujem zo zemiakom a zeleninkou... My k tomu budeme mat zemiakove knedle a cervenu kapustu.
Rybu by som vynechala urcite, aj majonezovy salat.
pangas + zemiačky, ale dávala som ochutnať z každého 😉
ja uvažujem aj nad verziou zemiakového šalátu pre malého, teda namiesto cibule pór, mrkva, zemiak, žltko, hrášok, a zmiešané s jogurtom bielym......
môj malý mal minulé Vianoce šalát presne na spôsob, ako písala maryanna.. miesto cibule pór, mrkva, zemiak, žĺtko, hrášok a zmiešané s bielym jogurtom 🙂 To v pohode môžete.
Aj tak je to tomu dieťaťu jedno, aj keby si jej dala výživu, to len aby sa rátalo nám, rodičom 😀
[u nas 10 mesacne]
zemiakove pyre s mrkvou a hraskom (akoze salat) alebo to, co pise maryanna, aj ked my vyznavame skor jednoduchost, toto sa mi zda privela ingrediencii 😅 a kusok ryby k tomu (asi na oleji osmahnutej a potom trochu podusenej)
ako kolac mozno oblatku alebo nejaky baby-keksik, ak vobec bude chciet este po takej veceri 😉
@zuzkat1 tu je tema ohladom vecere na stedry den pre male deti
https://www.modrykonik.sk/forum/recepty/stedrovecerne-menu-pre-10-mesacne-dieta-co-je-nevhodne/
@ikke dobrá rybka (fileta) je aj, keď ju dáš jednoducho na pekáč, pod rybku len trochu masla alebo oleja aby sa neprilepila, podlejes vodou, dáš do rúry a o 20 minutiek mas uzasne mekucku a chutnu rybku.
Ahoj, naša Adelka mala pred rokom presne 11 mesiacov na vianoce 🙂 dala som jej misku s neochuteným šalatom, len varene zemiaky, mrkvička a petržlenka, to čo papavala, tak sa tam s tým brízgala 🙂 a skúšala som aj len vodičku s kapustnice ale to jej nešmakovalo, tak sa pekne prehrala so šalátom 🙂 a koláčiky vobec, nechce sladké, to za ňu prace mamina, ohrýzala jablko 🙂)))
prajem všetko dobre a nech si pošmakujete obidve 😵