Čo dať papať na Vianoce 11 mesačnému bábätku?

zuzkat1
15. dec 2010

Ahojte, chcela by som sa opytat, co davate svojim malym detom co maju skoro rok na Vianoce? moja toho moc nepopapa,skor len skusi a ide dalej, stale kojim. doteraz mala len dusene a vo vode varene veci - bez soli bez cukru. Ale idu Vianoce a mna by zaujimalo ci nemate nejaky overeny recept na nejake kolaciky pre deti a hlavne jedlo? Ona si sice nepotrpi na tom aby sme pred nou nejedli, je jej to dost jedno,ale ja mam taky blby pocit ze jem a ona len pozera, tak by som nejaku "namku" chcela aj pre nu mat🙂 dakujem

evkacka
15. dec 2010

Ahoj, naša Adelka mala pred rokom presne 11 mesiacov na vianoce 🙂 dala som jej misku s neochuteným šalatom, len varene zemiaky, mrkvička a petržlenka, to čo papavala, tak sa tam s tým brízgala 🙂 a skúšala som aj len vodičku s kapustnice ale to jej nešmakovalo, tak sa pekne prehrala so šalátom 🙂 a koláčiky vobec, nechce sladké, to za ňu prace mamina, ohrýzala jablko 🙂)))
prajem všetko dobre a nech si pošmakujete obidve 😵

murinka
15. dec 2010

nasa cez celu veceru chrumala vianocne oblatky 😀

miska333
15. dec 2010

ja marekovi urobim pangasia so zemiakmi

evinkal
15. dec 2010

ahoj,moja saška má tiež 11 mesiacov a jej urobím zeleninkovú polievočku,dám jej troška rezníka akoláčiky typu perníček,alebo čajové pečivo-to má rada a bebe keksíky..nasrúham jablko s mrkvičkou...

anjelicek26
15. dec 2010

No my mame kacku ci hus na vianoce, takze dostane aj Max kusocek, mu to zmixujem zo zemiakom a zeleninkou... My k tomu budeme mat zemiakove knedle a cervenu kapustu.

Rybu by som vynechala urcite, aj majonezovy salat.

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
atrami
15. dec 2010

pangas + zemiačky, ale dávala som ochutnať z každého 😉

maryanna
15. dec 2010

ja uvažujem aj nad verziou zemiakového šalátu pre malého, teda namiesto cibule pór, mrkva, zemiak, žltko, hrášok, a zmiešané s jogurtom bielym......

veronika81
15. dec 2010

môj malý mal minulé Vianoce šalát presne na spôsob, ako písala maryanna.. miesto cibule pór, mrkva, zemiak, žĺtko, hrášok a zmiešané s bielym jogurtom 🙂 To v pohode môžete.
Aj tak je to tomu dieťaťu jedno, aj keby si jej dala výživu, to len aby sa rátalo nám, rodičom 😀

ikke
15. dec 2010

[u nas 10 mesacne]
zemiakove pyre s mrkvou a hraskom (akoze salat) alebo to, co pise maryanna, aj ked my vyznavame skor jednoduchost, toto sa mi zda privela ingrediencii 😅 a kusok ryby k tomu (asi na oleji osmahnutej a potom trochu podusenej)
ako kolac mozno oblatku alebo nejaky baby-keksik, ak vobec bude chciet este po takej veceri 😉

danu
15. dec 2010
cervena_ciapocka
15. dec 2010

@ikke dobrá rybka (fileta) je aj, keď ju dáš jednoducho na pekáč, pod rybku len trochu masla alebo oleja aby sa neprilepila, podlejes vodou, dáš do rúry a o 20 minutiek mas uzasne mekucku a chutnu rybku.