Čo dať 6 týždnňovému na reflux ak nemôže laktózu?

dvnz
8. sep 2011

Ahojte, chcela by som sa surne spytat,co mam dat mojmu 6 tyzdnovemu syncekovi na reflux kedze sme dneska zistili ze je alergicky na laktozu :(...nekojim len som prikrmovala Bebou, lenze maly mal obrovske koliky a strasne vela vracal este aj 2 hodiny po jedle cize dovtedy sa mrvil a vracal kym neprisiel cas na druhe jedlo chudatko moje, za dva dni my uz olejovo zelenu stolicu s cim sme uzaj isli k pediatricke ktora povedala ze je to alergia na laktozu a predpisala nam Nutrition AL 110, dufam ze to pomoze lenze druhy problem je ten reflux-boli sme na sone kde mu to zistili ze pocas 10 minut mal 3krat reflux zaznamenany, a chudatko aj ked ma uz konecne dobre mliecko ale grcka stale a dost, niekedy ako fontana to ide z neho:(preto hladam mamicky ktore mali tento isty problem ze ich babatko malo reflux a plus alergicke na laktozu ..Co ste pritom ouzivali? Lekarka mi hovorila o prasku ktory sa da do mlikea a v zaludku sa to upravi na kasu lenze mi to nemozme pouzivat kedze to nie je bezlaktozove..neviem ci nie su na trhu nejake novinky , podobne kasicky len na tento alergicky problem..Dakujem za kazdu radu

dioliana1
8. sep 2011

@dvnz skúsila si polohovať, trebárs aj v autosedačke...aby ležal v sklone, alebo podložený matrac v postielke....

dvnz
autor
8. sep 2011

@dioliana1 ano skusala som ale ani to nepomahalo ja potrebujem nieco na zahustenie jeho mliecka lebo viackrat sa mu grcka aj hodinu dve po jedle a uz taky kysly tvaroh mu ide a z toho place lebo ho to podla mna pali tak mu dam napit vody ale aj to vygrcka...s naberanim nemame problemy , velmi pekne nabera aj ked ma tento problem ale nechcem aby trpel a nevedel spat

dioliana1
8. sep 2011

@dvnz to poznám moj števko tak vracal moje mlieko, vtedy som netušila čo je reflux...až ked začal jesť kaše to prešlo, viem že niečo do nutrilonu sa dáva na zahustenie sestra to davala ale netuším či to obsahuje/neobsahuje laktozu...Francuzke mlieko existuje bezlaktozove aj ine su ale či aj na reflux??? netuším

dvnz
autor
8. sep 2011

@dioliana1 ..o tom francuzskom mliecku som pocula ale to je s laktozou a nic bezlaktozove na reflux som nenasla ahhh no musim dalej hladat..

dioliana1
8. sep 2011

@dvnz existuje zelená plechovka bezlaktozove je od narodenia, mám taku doma ale je po zaruke žial

ň

estterka
8. sep 2011

podla farby stolice zhodnotila,ze je to alergia? alebo vam robila aj dalsie testy?

tinki
10. sep 2011

@dvnz si si istá? pretože neexistuje alergia na laktozu ale intolerancia a to sa zisťuje na gastroenterologii krvným testom alebo výdychovým testom. Alergia môže byť na mliečnu bielkovinu. Skús si to zistiť, na základe správnej diagnozy skôr nájdeš vhodné mliečko.

lllaila
10. sep 2011

Ahoj,viem o čom hovoríš.... nezávidím ti, tiež sme si s tým prešli... u nás pomohlo držať malého po každom jedení aj hodinu na rukách aj viac, nič iné som nerobila, len nakŕmiť malého, sadnúť si na gauč, držať ho na rukách pritúleneho, nech si pospí... potom opať papať, držať na rukách..... na koliky nám pomáhali kvapky, na strávenie mlieka (aby mu nebolo ťažké) probiotika, na reflux len toto nosenie, lebo ako náhle som ho dala ľahnúť, aj keď mal vyvýšené, že skoro sedel, reflux sa objavil, u nás to neboli prúdy, ale vrátene mlieko mu zalievalo noštek aj ústa, nemohol dýchať, dusil sa. 2 mesiace som ho z rúk nepustila, pomohlo, ale v noci som sa bála aj spať. Keď mal zhruba 3 mesiace, začal celkom dobre znášať Nutriton, to zjedol pred každou mliečnou dávkou, zahustilo mu to v brušku stravu a konečne si grgol. Nás ale doktori nebrali vážne, pretože priberal a nevracal prúdmi, tak to neriešili, ale že sme mali doma nočnú moru, ich netrápilo. Pomocou internetu sme prežili toto obdobie. Keď mal rok a pol mi až povedali, že je tam mierna alergia na mliečnu bielkovinu, čo sa prejavilo po prechode na z nutrilonu na sunar, v kuse bol chorý a zahlieneny a teraz vracal obrovskými prúdmi, schudol bol oslabený podliehal infekciám, skončil v nemocnici,len preto, že naša doktorka nevedela stanoviť diagnózu, od 18 mesiacov nevidel mlieko, papá jogurty, syry, tvaroh a je zdravý.
Držím ti palce, keď si už našla mliečko čo sadlo, vydrž a nos malého na rukách, v klokanke...dopraj mu probiotika a kvapky na koliku, a malému bude oveľa lepšie, trvá to len 3 mesiace, to vydržíš....a veľa lásky

sedem
11. sep 2011

Nam na reflux pomaha Gastrotuss baby, malej sa po chvilke ulavi, prestane ju palit zaha a mozem ju dat aj do vodorovnej polohy, inak sa tiez vela nosime, v postielke ma klinovy vankus..
@lllaila tie 3 mesiace neplatia u kazdeho, vacsinou sa to zacne zlepsovat s prechodom na tuhu stravu, teda ked sa zacne s prikrmami, moja starsia dcerka sa trapila s vrackanim do ukonceneho 8. mesiaca, mladsia ma tiez reflux, ale zda sa mi, ze je to lepsie, ako pri prvej..

lllaila
12. sep 2011

@sedem máš pravdu.... my sme sa budili do roka na to, že si stále potreboval v noci grgnúť alebo vrackať, len to už bolo lepšie tým, že nepil mliečko, mal tuhú stravu.... myslela som to tak, že tie prvé 3 mesiace to bola pre mňa najväčšia záťaž... všetkým držím palce..