Čo dať 2 mesačnej proti nádche?

laurika2810
15. nov 2011

Ahojte skuste mi poradit co mam dat malej do nosteka ked ma nadchu a ma 2 mesiace.. A este sa chcem spytat ci nie je zle ked jej dam papat okolo 20.00h vypijeme okolo 180ml a spinka mi do 03.30 vtedy sa budi ze je hladna.. Ci ju mam budit alebo nehat spinkat??

ajca123
15. nov 2011

Tak male babo by nemalo kvapky do nosa aj ked ma nadchu..
Chod do lekarny a kup si roztok morske vody... A odsavat a odsavat... Maj aj odsavacku soplou obyc ale aj ten co sa zapaja do vysavaca... A tym odsavaj vecer nez ide spat...
A ohladne jedla, rob ako to ty citis aj s malou a nemen jej zbytocne jeji rezim... Potom by sa ti mohla budit casteji lebo si ji naburala jej harmonogram. A neviem ci ju kojis nebo davas UM. Ale ked ju kojis,mas dobre huste mliecko co je super a bud rada ze mas tak dobre mliecko a nemen jej cas spanku a nebud ju zbytocne 🙂

vcielkanelka
15. nov 2011

Ahoj my sme davali Libenar ked mal 2 mesiace tiez mal sopliky. dali sme na vaticku a vytreli nostek. A co sa tyka toho jedla, ja by som ju urcite nechala spinkat, ved dietatko same vie kedy je hladne. Mozno ina mamicka ti poradi nieco ine, ja tak sudim podla toho, ze ja mam strasneho hladosa, ktory nevie povedat DOST a ja som bola rada ked spinkal a nepytal jest v noci.

zvedavamt
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mery.maja
15. nov 2011

Tiez som davala synovi libenar na vatu ked bol tak malicky...a ohladom jedenia....no keby moj syncek ked bol tak malicky prespal cca 7,5 hodiny a nepytal papat bola by som najstastnejsia nakolko on bol hore kazdu chvilku a papal 😀 takze urcite ju ty nebud-ked bude mat hlad sama ti to da najavo 😉

a neodpustim si poznamku od zvedavamt -to som celkom nepochopila ze "bodaj by nemala sopel,ked je prikrmovana" 🙄 😖

zuzana17
15. nov 2011

zvedavamt, moja malá bola kojená a predstav si, mala soplíky 😒

Môžeš dať Libenar, Nasivin kvapky, dobrý je aj Physiomer. A odsávať soplíky.
Kľudne ho v noci nechaj spať, keď bude hladné, opýta si 🙂

katrinka8
15. nov 2011

Ahoj, nasa chytila prvykrat sopliky v 3. mesiaci - po ockovani. Mala enormne mnozstvo soplikov. Neostavalo nam nic ine, len odsavat, odsavat, odsavat, lebo nemohla dychat - nielen cez den, ale aj v noci ☹ Kvapky sme nepouzivali ziadne, jedine Physiomer, co je roztok morskej soli - na zvlhcenie nosteka. Kedze nemala ine priznaky, cize ani teplotu, ani nic ine, tak sme chodili aj vonku, kde sa jej ulavilo - chladny vzduch trosku zmiernil tie sliznice, kedze to bolo v oktobri 😉 Myslim, ze nam doktorka dala vtedy aj Fenistil kvapky, ale to si uz tak presne nepamatam a aj tak su na predpis. ALe hlavne odsavat, odsavat. Nasou najlepsiou kamoskou sa stala odsavacka pripojitelna na vysavac. Nielen v tom 3. mesiaci, ale takmer na 7 mesiacov ☹ Pre @zvedavamt pripajam, ze dcerka bola do 6. mesiaca vyhradne dojcena a je dojcena aj teraz este 😉
Co sa tyka toho papania, neboj sa, keby bola malicka hladna, tak by sa zobudila. Nechaj ju spinkat. Budia sa len spave deticky s novorodeneckou zltackou - aspon myslim. Nasa malicka sa tiez takto budievala - raz za noc okolo 3-tej. Zato cez den jedla kazde 2 hodiny 😀

halienka
15. nov 2011

@zvedavamt to čo sú za hlášky demagogické zas, moja malá bola od 6 tždňov plne na UM a prvú slabučkú 2-dňovú nádchu mala až v 10 mesiacoch aj to jej na 3 deň vyšiel zub a bolo po nádche. To nemá s UM nič spoločné, infekciu môže chytiť tak či tak, aj prechladnúť.
K otázke, ako radia babky, physiomer, lybenar a odsávačka, tu radí lekárka ORL, výborný článok na starostlivosť o noštek https://www.modrykonik.sk/fotoblog/strapco13/cl... skús 🙂
a nebuď ju kvôli jedlu, buď rada že sa vyspinká a aj ty, veď ona to cez deň doženie, neboj 🙂

iwusca
15. nov 2011

nechaaapem co ma nadcha spolocne s kojenim 😕 moja bola od narodenia prikrmovana UM a od 5 mesiaca bola uplne na UM a teraz je prvykrat trosku chora (ma dva roky 😉 ) aj to mam podozrenie ze ma tie sople zo zubov lebo jej idu tie posledne stolicky..
do nosteka skus Libenar a odsavat...take male mimi este nevie dychat ustami poriadne tak treba aby malo cisty nostek. 😉
a na papanie ju nebud ak teda prospieva 🙂 moja tiez bola od zaciatku spachtos a od 5 mesiacov uz spavala celu noc 😉

anicka1981
16. nov 2011

nadcha ma spojene to s dojcenim, ye ked je babo dojene, tak lahsie prekonava chorobz nakolko dostava aj protilatkz matkz v mieku,,,, 😉

mamabiba
16. nov 2011

podľa mňa to nemá s umelým mliečkom nič spoločné. Ja plne kojím a koncom októbra sme obe mali nádchu. To mala 2,5 mesiaca. Nám doktor poradil Nasivin pre novorodencov a v lekárni mi dali Physiomer. Nasivin som dávala iba keď nemohla riadne dýchať a na noc, s Physiomerom som jej prečisťovala noštek cez deň. Chodili sme na prechádzky von na vzduch, pred každým spánkom som poriadne vyvetrala a znížila som teplotu v spálni. Treba aj zvlhčovať vzduch...aspoň hrncom na radiátore alebo vešaj prádlo v spálni. Veľmi to pomáha. Popritom som odsávala a odsávala. Prešlo nás to po týždni. Ale asi naj by si mala zájsť k doktorovi, on ti najlepšie poradí.

kiwinka
16. nov 2011

nechaj ju spinkat, urcite ju nebud. Mas doma "maly zazrak" ako Ti krasne spi..mne moja dcera bola hore aj kazde 2hodky..jaj boze 🙂 bola to sranda no 🙂
a v tom veku tiez by som dala len Libenar na precistenie nosika / ked vobec / hlavne nasivin do nosika trosku.

zuzka1008
16. nov 2011

určite ju nebud, a do nošteka nasivin
kvapky pre novorodencov , iba vytietať noštek

zuzin78
16. nov 2011

ahoj my sme mojej 3 mesacnej davali vibrocil kvapky a vytierali sme jej s tym nostek. a odsavat.

my s nasivinom mame zle skusenosti, ked sme starsej dali nasivin kvapky , tak jej to hned zislo na priedusky tak u nas nasivin je zly ale kazdemu nieco ine pomaha.

holky nehadajte sa ci kojenie ochranuje lepsie ako UM . moja prva bola kojena 2roky7mes. a prvu nadchu dostala ked mala rok. mladsia je kojena a chora uz bola ako 3mesacna,uz aj ATB musela brat. ☹ ☹ zalezi od virusu co babatko chyti.