Čo by ste poradili na zadnú nádchu pre 5 ročnú dcérku ?

3. dec 2019

Ahoj, chcela by som sa spýtať, čo by ste poradili na "zadnú nádchu". Mojej 5 ročnej dcérke neskutočne chrčí v nose, akoby ho mala úplne plný, ale nos má úplne čistý. Hovorí však, že hlieny prehĺta. No a teraz, keď už spí, tak začína sucho kašľať. Čo s tým? Dávam je Aerius, ale čo ďalej? Mala aj zapálené hrdlo a zvýšenú teplotu, to jej už prešlo. Ešte sa aj sťažuje na bruško, asi z tých hlienov. A tá nádcha sa nie a nie spustiť.

sapetka
3. dec 2019

Sinupret a fenistil kvapky

montemotherone
3. dec 2019

To vyzerá na začínajúcu laryngitídu. Buď v strehu. Rozpustiť hlieny (Mucosolvan, Solmucol...),zvlhčovať vzduch, vetrať, neprekurovať

nikpa
3. dec 2019

Inhalovat vincentku

martinajurkechova
3. dec 2019

Z vlastných skúseností viem, že dlhotrvajúca zadná nádcha bez antibiotík neprejde. Najskôr by som asi skúsila len niečo do nosa ako pamycon, alebo uniflox. Možno by nebolo zlé urobiť výter z nosa či tam niečo nemá.

autor
3. dec 2019

Ďakujem za odpovede. Ona má vybratú nosnú mandlu a mám obavy, či jej znovu nenarástla. Pretože keď sedí, tak jej tam zachrčí len občas, ale keď leží, tak to je akoby mala úplne plný nos, ale z nosa absolútne nič nejde. Ale vôbec nič. Dávam jej do nosa Quixx a skúšala som aj Nasivin, ale žiaden účinok. No a ona vraví, že tie sople prehĺta. Včera sme boli na štvrtý deň bolesti hrdla u lekárky a CRP 14, tak nám dala len Aerius a že ked jej nepomôže, tak máme ísť na ORL.

martinajurkechova
3. dec 2019

Tiež som niečo podobné teraz riešila so synom. Nemohli sme sa toho zbaviť. Dva týždne ho bolelo hrdlo a zatekali mu sople. Tiež má vybratu nosnú mandlu. Užíval aj Solmucol. Našťastie nás odporučili na krčné a tam mu doktorka urobila výter z hrdla a hneď aj nasadila antibiotiká. V hrdle mal bacila hemofila.

sassannka
3. dec 2019

Starší syn tým trpel rok a pol v kuse, po zaspatí sa išiel zadusiť kašlom. Klasika, morská voda, Nasivin, Sinupret, Aerius... Celkom sa mi zdalo že Naspiro náplaste boli fajn. Pomohlo fakt 100% poriadne vyvetrať izbu pred spaním, ale úplne do zimy. Vtedy nekašlal 😀 A inhalácia Vincentky mala tiež výraznejší efekt.

martinajurkechova
3. dec 2019

Ja by som na to krčné išla čím skôr. Tých soplov je ťažké sa zbaviť a aspoň by jej tam skontrolovali aj tu nosnú mandlu.

autor
3. dec 2019

@martinajurkechova asi nám nič iné neostane, len tam ísť. Je to pre malú hrozný stres, ale asi nám nič iné neostane. Zajtra tam zavolám a objednám ju.
@sassannka izba vyvetraná a akurát som jej dala vandlík s vincentkou k posteli, aby aspoň takto inhalovala Vincentku, keď už spí 🙂

sassannka
3. dec 2019

Snáď do toho nestúpi ráno 😀 Držím palce, je to nepríjemné.

autor
5. dec 2019

@martinajurkechova @sassannka tak sa znova ozývam. Dnes sme boli na krčnom a máme v nose zlatého stafylokoka. Takže nám dala do nosa kvapky Tobradex. Že sa jej v nose tvoria chrasty a preto jej v nose chrčí, nemôže dýchať a zatekajú jej tie sople. Ona to už párkrát mala, ale stále sa jej to vracia. Tak aspoň že jej nenarástla tá mandla🙂

martinajurkechova
5. dec 2019

Držím palce nech sa skoro vylieči. Stafylokok je potvora. Ja idem tiež zajtra s deckami k doktorke. Všetci traja sú chorí. Už sa cítim ako v začarovanom kruhu. V pondelok som dala syna do školy a dnes zase chorý 😱.

autor
5. dec 2019

@martinajurkechova viem, o čom hovoríš. Odkedy začala chodiť do škôlky, tak tam vydržala tak 3 dni a dva týždne doma. Teraz je už predškoláčka a vydrží tam dva týždne, čo je pre nás už rekord. Všetko sa na ňu chytí. Jeden lekár mi povedal, že dieťa musí byť 6 rokov choré, aby potom bolo celý život zdravé. Tak držím prsty aj Vám, nech sa rýchlo všetci uzdravia🙂

lenka_da
5. dec 2019

Deti majú tiež problém so zadnými soplami. Keď mal syn 3 roky, boli sme v kúpeľoch a naučili ho preplachovať si nos takou sklenenou kanvičkou. Je to jediné, čo mu pomáha, ale zistila som, že to musíme robiť naozaj každý deň, ráno aj večer preventívne a v prípade choroby aj častejšie. Zadných soplov sa nezbavil, má alergiu na roztoče ale toto preplachovanie je účinné. Ešte niečo: dcéra bola stále zahlienená, tiež mala stále zadné sople. Aj bruško ju bolievalo, s vekom bolo ešte horšie. Po veeeeľmi dlhej dobe a nekonečnom trápení sa, jej zistili alergiu na mlieko. Bez mlieka je síce ešte krátku dobu ale myslím, že príznaky sa zlepšili. Aj u syna pozorujem, že keď má v strave mlieko alebo smotanu, tak sa do rána výrazne zahlieni.