Čo berú na imunitu vaše deti - alergici?

21. okt 2022

Môjmu malému 3,5r potvrdili alergiu na jar.Bral Aerius sirup každý deň.Odkedy nastúpil do škôlky skoro v kuse je chorý,sopel má číry raz menej raz viac.Nechavala som ho doma,málo chodil do škôlky.Dnes sme boli na alergologii,brali mu krv a dr mu predpísal na imunitu kapsule Broncho-vaxom.10 dní to má brať ráno na lacno,potom 3tyzdne pauza a tak ďalej.Mate s tým liekom skúsenosti?Alebo aké iné lieky berú vaše deti alergici?Čo pomáha aby neboli chorý?Este sa spýtam ako riešite škôlku,s každým malým soplikom necháte deti doma?Dr mi vysevetloval že medzi deťmi v škôlke stačí keď chytí malý neaky bacil a to mu aktivuje aj alergiu čo má a vraj preto stále má sopliky.Ze aby som ho dávala normálne do škôlky,že keď je alergik to sa ináč berie.

layla123321
21. okt 2022

Ja som mala Bronchovaxom niekoľko rokov po sebe, presne takéto cykly. Mne pomohlo. Podstatné je ešte udržiavať dostatočnú vlhkosť v byte/dome a čistotu. Znie to ako banalita, ale prerozprávam, ako to bolo vysvetlené mne.

Treba si uvedomiť, že alergia je ako keby neustály zápal slizníc. Tým pádom suchý vzduch alebo vysávanie len raz za týždeň neustále prispieva k tomu, že už podráždené sliznice sú ešte viac namáhané. Potom stačí, že na opačnej strane ulice si niekto kýchne a človek je hneď chorý (obrazne).

Na čo presne má potvrdené alergie? Môžem podľa toho dať ešte viac tipov, bojujem s tým celý život, už veľa rokov veľmi úspešne.

babatkoo
21. okt 2022

Moj 7 rocny ma za sebou 3 mesacnu davku Broncho vaxom, Teraz uziva Immunor 2x tyzdenne 1 ampulka a potom druhe balenie 1x tyzdenne, medzi tym vybral plne balenie Isoprinosin lebo mal tazsi priebeh virozy. Okrem toho rakytnikovu stavu a do nosa koloidne striebro - sprej

autor
21. okt 2022

@layla123321 Ja vysavam každý druhý deň.Udrziavat vlhkosť vzduchu čo je na to dobrý kúpiť taky prístroj?
Zatiaľ má potvrdené alergiu na stromy a na peľ čo lieta zo stromov.Dnes mu brali krv a budú vyšetrovať či nemá to ešte s niečím skrížené.

autor
21. okt 2022

@babatkoo Do nosa ten sprej to je na sopliky alebo aby nemal upchatý nos?Môj často sa budí v noci že má upchatý nos a ťažko sa mu dýcha.Uz som vyskúšala x sprejov no nič nepomáha.

layla123321
21. okt 2022

Je fajn buď zvlhčovač alebo potom veľa izbových nekvitnucich rastlín. Dobre je aj mať nejaký vnútorný merač, aby to nebolo veľa alebo málo, už sa dajú kúpiť fakt aj že do 5-10e, mne alergologicka odporúčala udržiavať tak 50-65% vlhkosť, čo sa môže zdať veľa, ale pokiaľ nie je dáky zlý dom resp izba bez okna a podobne, tak to nie je problém.

Ja mám tiež pele, trávy, plesne, mačky a psy a krížené reakcie (potravinové). Jednu dobu, okolo puberty, keď som to mala najhoršie, som potrebovala aj čističku vzduchu. Doteraz v sezóne, keď prídem domov, veci idú rovno do práčky a ja do sprchy, kompletné umytie vrátane vlasov. To isté platí pre manžela, aby po dome neroznasal pel. Proste treba sa toho peľu zbaviť a nedráždit sa dlhšie, ako je nutné. Zvieratá máme len vonku z rovnakého dôvodu, lebo by som ich v sezóne nemohla zakaždým sprchovať 😂.

Ale tento najhorší scenár, čo popisujem, sú pre mňa obvykle tak možno mesiac-dva do roka. S tým, že ja mám ten alergo zoznam fakt dlhý a "sezóna" je pre mňa od marca do novembra, takže toto beriem ako fakt úspech, že dokopy mi je len pár týždňov tak horšie a musím sa viac sledovať .

A ešte je fajn sledovať peľové správy, tam je rozpísané, čo kde akurát kvitne a v akom množstve. Naučiť na časté umývanie rúk (akonáhle si chytím oči a začne to svrbiet, tak už je ťažké to upokojiť).

babatkoo
21. okt 2022

Na tento sprej odporucila pediatricka aj orl lekarka. U nas z dovodu dychania cez usta, pri alergickom opuchu sliznice nosa u jedneho syna a u druheho preto lebo ma v nose zlateho stafylokoka. Koloidne striebro je antibakterialne. U napisane ze od 6 rokov. Ale.. mladsi ma 2 roky, pediatricka mi ho odporucila a dnes na ORL tiez, ze tym posilnim imunitu nosa. Takze davam aj 2 rocnemu

autor
21. okt 2022

@layla123321 Popozeram zvlhčovače vzduchu,dá sa do toho dať aj tie arómy?Ruky mu uvymave stále,zvieratá nemáme.A tie stromy,bývame oproti ihriska a stromov je tam dosť.Kef fúka vietor tak všetko ide k nám do dvora.
@babatkoo Ďakujem,vyskúšam.To sa dá kúpiť aj v Leo,alebo iba objednať z netu?

layla123321
21. okt 2022

Sú aj také s aromami, z vlastnej skúsenosti môžem len povedať, že najlepšie sú s veľkou nadrzkou (aby ich netrebalo napĺňať kazdych pár hodín ale len raz za deň) a práveže bez aróm, lebo hlavne tie esenciálne oleje sa dosť ťažko čistia potom z nádržky...

bafka
21. okt 2022

Nas detto stale chorlavy, alergik, astmatik. Alergicke obdobie ma celorocne. Kazde obdobie cosi otrasne. Zima napr roztoce. Na tie ma najhorsiu alergiu, ze u tak maleho dietata take vysledky nezazil. Vysoku ma na travy, palinu, pel… my perieme kazdy tyzden paplony. Pozor, nielen navlacky, ale cely vankus a paplon. Tu noc, ked to ma cerstvo oprate, konecne lepsie spi. Potom uz nie tak dobre. Mame zvlhcovac, niekedy mu dame este mokry uterak pri postel. Vysavame. Berie aerius, bronchovaxon mu nezabral vobec, najviac isopronosine zabral, to odchodil do skolky cely mesiac dokonca. Co dovtedy tak 3dni max a 2tyzdne doma. Mal aj singulair prasky. Do nosa nasonex. Momentalne je na tom aeriuse, nasonex a davan mu imunoglukan 🤷🏻‍♀️

missdiva
21. okt 2022

Podla mna problem s imunitou a alergie su dve rozdielne veci.
U mna alergiu vzdy aktivovali alergeny, t.j. prach, roztoce, stromy, pel, strst atd. Je dobre mat stale pustenu cisticku vzduchu, pouzivat susicku a robo vysavac. Riadit sa hlavne tym na co konkretne ma alergiu.
Imunitu by som riesila skor zdravsim ziv.stylom, ovocie, zelenina, doplnkovymi vitaminmi -imunoglukan, pomale otuzovanie, pohybom na cerstvom vzduchu, atd.

autor
21. okt 2022

@missdiva Imunitu riešiť,jeme veľa ovocia zeleniny,dávala som mu Imunoglukan ,aj Vironal nič nezabralo.Vedieme zdravý životný štýl,stále sme vonku každý deň,minimum dve hodiny.A nepomáha to.Tak už neviem čo skúsiť aby mal lepšiu imunitu.

zuzkaa1991
21. okt 2022

My našťastie nemame alergiu este len intolerancie dajake výsledky z krvi ok berie produkty od vymyslu sveta vsetko skusam ale nevidim ruzovo stale telo jej bojuje s virusmu zo škôlky 3 dni vydrzi max 2 týždne doma

autor
21. okt 2022

@zuzkaa1991 Vedela som že začiatky budú ťažké v škôlke že pokiaľ si zvykne jeho telo na skolkarske choroby.No takto často že je doma som nečakala.

letfenixa
21. okt 2022

@autorka máme práčku vzduchu so zvlhcovacom. Syn chodí do škôlky 4 rok, chorý je v kuse, alergologiu ešte len začíname riešiť, lebo pediatricka "nevidela dôvod ", prečo začať to riešiť. Až keď som si sama vybavila všetko, tak mu napísala výmenný lístok.

babatkoo
21. okt 2022

Podla mna sa da v lekarni, ja som nemala cas behat po lekarni, tak som objednala cez pilulka.sk.

zuzkaa1991
21. okt 2022

Aj ja som cakala...ale taky extrem som necakala ze 3rok vydrzi len 3 dni max. A do ze imunitu ma dobru tiez.nechapem ale uz tento. Rok neriešim to vôbec je doma tak je doma...