ked mal mesiac boli sme na prepichnuti slzneho kanalika. mala som pocit ze sa to omnoho zlepsilo, no obcasne hnisanie a slzenie stale pretrvava. nieje to nejako hrozne, skor mam pocit ze upchatie je len ciastocne. niekedy je to lepsie, inokedy horsie... ma niekto skusenost, ze nedal kanalik prestreknut a po nejakom case to zmizlo? myslim tym dieta starsie ako rok. resp. moze vzniknut v buducnosti nejaka vazna porucha koli tomu, ze sa to v detstve neprepichlo? dakujem
ja by som sa urcite poradila s viacerymi lekarmi a konzultovala to aj na inom mieste. ja osobne by som napisala mail do topolcianskej nemocnice. ja som mala problem s mandlami a velmi dobre mi poradili, ze ich vyberat netreba, aj ked v GA chceli. cize skuste najst viacerych odbornikov a popytajte sa.
nam to tiez hrozilo... nastastie sme sa tomu nakoniec vyhli, lebo problem bol v zlatom stafylokoku, ktory sa potom prestahoval do nosa a ocko uz bolo ok. Urcite sa porad s viacerymi.. a nech vam urobia aj ster, pre istotu.. mozno tam ma tiez len nejaky nedolieceny zapal 😉
ahoj no my s tým akurát teraz máme problém,malý to má prvý krát,chcú mu to prestreknúť,ale naša detská dr.povedala,ž najprv máme prísť na ster a potom sa uvidí či treba či nie
ja som to odmietla. do cca 4. mesiaca sa to robi pri vedomi, potom uz pod narkozou.
ocko som osetrovala ako poradila ocna, a vekom sa to zlepsilo. teraz mu ide tzv. hnis len ked ma sople. tie odsajeme a nie je problem
My sme to tiež mali, ale očná vravela, vytláčať hnis, stláčať koreň nosa na tej strane, kde je postihnuté očko a vyplachovať očko Oku fleshom. A prešlo to. Sama doktorka vravela, že ak to nie je strašné, tak by sa radšej vyhla preplachovaniu.
ahoj moj prvy syn s tym mal problemy rok davali nam rozne kvapky,masticky a nic nezaberalo na ocnom nam poradili masirovat ocko pri koreni nosa a to nam pomohlo 😉 ja zijem v uk a nestretla som sa s nazorom dat prepichovat slzny kanalik to by muselo byt asi poriadne vazne 😒
Nam to prepichovali trikrat dvakrat ambulantne a raz pod celkovou natrkozou a zasa jej to tecie moja ocna lekarka mi povedala ze jej to bude stale tiect nerobi jej to ziadne problemy naposledy jej to prepichovali 22.7.2009 odvtedy jej to tieklo niekedy viac a niekedy menej ona ma teraz 2,5 roka neriesim to uz nebudem ju uz trapit a neboj sa nic sa jej nestane
@zuzanka.j Dcera mala velmi casto zapalene ocka hlavne vo vetre a v zime, ja som jej kanaliky prepichnut nedala. Teraz po skoro 2,5 roku som prestala riesit kvapky a masticky a uz jej nic nehnisa. Iba vtedy, ak ma soplik. To mi potvrdila aj ocna - vraj to prejde vekom.
Este jej obcas slzi ocko, ale len v silnom vetre.
Niekedy je lepsie to proste prestat riesit, je ale dobre ak sa predtym poradis s lekarom.
@zuzanka.j ahoj, my sme boli preplachovat 3x, a 4x brala antibioticke kvapky ale to preto lebo zakazdym tam mala silny zapal.... teraz od posledneho preplachu su uz 2mesiace, zapal nieje,ale zaslzene ho ma stale raz viac inokedy menej a davam ocu flash a masirujem, pokial tam nema zapal tak by som to prepichovat nedala. Ono by to malom casom prejst lebo vraj ako rastu deti tak rastu aj slzne kanaliky a tie zrasty sa potom pretrhnu. Ale ak sa nepretrhnu tak starsiemu dietu sa potom prepichuju v narkoze.
skusenost s tym nemam, no ohladne zdravia dietata by som neriskla nic, veci okolo oci uz vobec nie. asi sa to preplachnutie malemu pacit nebude, ale ked mu to ma pomoct, urcite to zvladne.