Čo ak 6-týždňové dieťa ochorie?

teldi
28. nov 2022

Ahojte mamičky ja mám znova problém,
Mám teraz už 6 týzdnoveho drobca😁 ktorý je na UM,nekojim žiaľ.
A teraz môj dráhy manžel je chorý chrípka nádcha všetko čo k tomu patrí už je separovaný a spí v obývačke, no a dnes mi začala kašľať aj moja drahá dcéra (10rokov).
Otázka mali ste podobný problém keďže je ešte taký malý ak ste mali podobnú skúsenosť čo treba robiť keď sa nakazí napríklad kašle alebo bude mať upchatý nos 🤯 nedaj bože horúčky.obavam sa toho lebo je ešte malunkatý.
Ďakujem. Krásne mamičky

katuskacicuska
28. nov 2022

@teldi úplne normálne to zvládnete, zdvihneš telefón, zavoláš pediatričke, vysvetlíš a ona ti predpíše alebo povie co máš robiť a aké lieky máš dávať

marci77
28. nov 2022

@teldi
neviem, z akej lokality SR ste, ale u syna v triede dnes chybalo 10deti, vo vedlajsej triede 14deti.....asi je chripka pripadne aj nieco ine rozsirene
treba si davat pozor a ak chcete trochu eliminovat riziko nakazy, zavrite sa s novorodencom do jednej izby, chori nech sa tiez separuju vo svojich izbach, ak je to mozne
ale vo vela pripadoch si to poposuvaju v rodine vsetci clenovia domacnosti, niekedy nie, zavisi od typu choroby
drzte sa 🍀

teldi
autor
28. nov 2022

@katuskacicuska to mi je jasné že pediatrička by mi mala poradiť 😁 a vyšetriť ja som to myslela ako prvú pomoc ak by to začalo v noci keďže som teraz na neho sama manžel ho nemôže pestovať ani mi nijako pomôcť.Ake zásoby liekov alebo čo môže bábo v tomto veku a či vôbec môže niečo 🤔

veronika3110
28. nov 2022

@teldi na upchatý nos by mohol napr nasivin kvapky 🙂 tie sú aj pre novorodencov.. alebo klasika.. morská voda (u nás 0 bodov) a odsat.. a na kašeľ si nie som istá :/

teldi
autor
28. nov 2022

@marci77 západ Slovenska no asi dcéra zajtra poputuje k babke ale manžel to je už horšie toho z domu nedostanem ale on je mimo aj mi cez deň musí ísť do firmy takže máme celý dom pre seba ale poobede sa zdržiavame v spálni.je to ťažké keďže malý je aktívny a mne ešte chýbajú dve ruky ako pomoc.Dakujem

dzulli1980
28. nov 2022

Už teraz zbytočne budeš muža posielať tam, staršiu dcéru tam, doma "to" už máte ... ja celkovo nerozumiem tomu, prečo toto ľudia robia ... u nás boli črevné virózy, kadejaké respiračné ochorenia, COVID-19, nikdy som, v rámci domácnosti, chorého neseparovala, zvýšená hygiena, dezinfekcia OK, ale, nič v zlom, mne toto zatváranie sa do izby, posielanie k babke atď. príde cez čiaru ... a ak aj bábätko ochorie, na to sú pediatri, poradí Ti, čo máš robiť.
@teldi

diewcatqoo
28. nov 2022

Syn bol prvykrat chory, ked mal 6 tyzdnov. Nieco z prace priniesol manzel, potom som to dostala ja a posledny syn. Mal zvysenu teplotu, upchaty nos a hrozne kaslal, lebo mu zatekali hlieny. Vyslo to akurat na vikend a fakt som sa zlakla vtedy toho kaslu a dychania, tak sme radsej sli na pohotovost. Potom som olutovala, ze sme tam sli.. ale prvorodicka a novorodenec chory, tak hned stres a panika 🙂
Davali sme vtedy tusim stoptussin proti kaslu, morsku vodu do nosa pred odsavanim, do nosa este nasivin a na teplotu paralen cipky. Bolo to uz davno, ale pamatam si na to ako vcera, lebo to bola prva choroba - celu noc som prebdela pri postielke a kontrolovala, ci dycha 🙂

kopytko03
28. nov 2022

Dcéra ochorela ako mesačná, keď chytila chorobu od staršej. Zvládli sme, ale samozrejme pri týchto drobčekoch treba byť ostražitejší, a v neustálom kontakte s pediatričkou.
Neposielaj staršiu dcéru k babke. Chorobu doma už máte, nezabránite jej, a akurát nakazí ešte aj starých rodičov.

aliaray1
28. nov 2022

@teldi ahoj, my sme mali v lete: ja zapal priedusiek a nadcha, manzel nadcha a herpes...ano, herpes pri malom babatku (1.raz v zivote mal). Nikto sa neseparoval, kojila som. Mala dostala soplik a kasel.

Na soplik prevencia Physiomer baby a odsavanie vysavacom. Ak dostane nadchu nasivin soft 2 kvapky do kazdej dierky, vyvysena poloha, odsavanie. Na kasel stoptusin sirup (neobsahuje alkohol ako kvapky). Ak by stupala horucka nad 38, davala som nurofen sirup. Do 3 dni z toho bola mala vonku, na rozdiel od nas 😁

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mtn112233
29. nov 2022

Môj malý mal covid keď nemal ani 3 mesiace, zvládol do najlepšej z celej rodiny, mal ,,iba,, sopel nič viac.. v rodine kde je ešte jedno dieťa je úplne bežné že to mladšie si to odnesie tiež keďže staršie nosí bacily zo školy, škôlky

dzejsik
29. nov 2022

@teldi starsi syn mal sople uz v dvoch tyzdnoch, zvladnes ;)

nikdenikto
29. nov 2022

My máme skolkara ktorý je často chorý. Dcéra od neho ochorela len raz keď mala 10tyzdnov. Mala len sopel takže som dávala len morskú vodu a nasivin. Prešlo to rýchlo. Ak teraz je syn už 3 dni chorý, dokonca spáva s nami v spálni a dcéra je ok.