CMV vírus u deti - prejavy

fifina75
29. sep 2021

Ahojte,
bol vášmu dieťaťu zistený Cytomegalovírus? Ak áno, ako sa to prejavovalo keď dieťa rástlo (resp. rokmi)? Nejaké príznaky, poruchy... Aj malo nejakú liečbu?
Ďakujem

tina4931
29. sep 2021

@fifina75 Často býva u detí CMV bez príznakov, ak je v poriadku imunita. Ja som tiež prekonala a ani neviem kedy.

ankare
29. sep 2021

Napíš do skupiny Zdravotníci na MK

fifina75
autor
29. sep 2021

@tina4931 áno to som čítala ale aj to že príznaky ako napr. strata sluchu či zraku sa môže prejaviť neskôr. A ževraj keď ho raz dostaneš tak už je nastalo.

fifina75
autor
29. sep 2021

@ankare dakujem

lenka2813
29. sep 2021

@fifina75 aj nas maly prekonal cmv ani sme nevedeli kedy.. Prislo sa na to nahodne pri podrobnych krvnych testoch. Uzival len isoprinosine.

fifina75
autor
29. sep 2021

@lenka2813 dcére to tiež zistili z krvi v rámci iného vyšetrenia. Uživa taktiež Isoprinosine len na poslednej kontrole sa jej to podľa doktorky zhoršilo len mierne a doma pozerám že sa zvýšil až 7-nasobne na 1ml.

tina4931
29. sep 2021

@fifina75 Za normálnych okolností to detský organizmus zvládne aj bez liečby. Často náhodne zistia už prekonanú infekciu v rámci iného krvného vyšetrenia. Skôr je nebezp. pre tehotné (pre plod, tam mi skôr sedí to, čo píšeš - komplikácie zdravotné). Tak mi to popisovala kedysi lekárka, keď som sa pýtala

fifina75
autor
29. sep 2021

@tina4931 jej to zistili najskôr v moci a v krvi to uz nemala len teraz keď sa to tak zhoršilo tak idú opätovne brat krv. Ani neviem kedy a kým sa infikovala, mne nič také počas tehotenstva nezistili

tina4931
29. sep 2021

@fifina75 S tým príde do kontaktu väčšina populácie, najmä v detstve. Je možné, že pri znížení imunity (nejakom inom ochorení) sa akoby aktivuje. Ale ak nemá dcéra žiadne ťažkosti, nebála by som sa. Je to naozaj bežný vírus a tie vážne komplik. sa môžu vyskyt.pri vrodenom CMV. Ale popýtaj sa v skupine zdravotníci.