Milé Mamičky a Oteckovia, neviete mi niekto poradiť čo s cmúľaním palčeka u mojej dcérky (4 roky)? Veľmi by chcela s cmúľaním prstať, ale nevie bez neho zaspať. Cmúľa si ho pri zaspávaní, niekedy aj počas spánku, pri pozeraní rozprávky (keď sa jej chce spať). Neviem či ho už mám v tomto veku nahradiť cumľom. Keď bola bábätko snažili sme jej ponúkať cumlík, ale ona ho vždy vypľula a strčila si do pusy palček. Poraďte prosím niekto. Už sme z toho obidve zúfalé.
Ďakujem vám.
Moja s tým prestala tesne po šiestich narodeninách, ked bola dlhšie u babky, dodnes neviem, co jej babka s dedkom povedali, lebo doma nezaberalo nic, cumel určite nedavaj
namočiť do korenia.._ ? 😒
@kiwanecka23 no skúsiť môžeš, pochybujem že zaberie. mne moja dcéra dokonca aj čili s korením a všetkými možnými gebuzinami vycmúľala 😀 ale podobne ako u @xenicka13 - skončilo to. tiež neviem ako. samé od seba 🙂 Ale dcéra má už 16 rokov a v noci "cucká" (samozrejme bez palca 😀) už sa na to niekedy aj sama zobudí 🙂
@kiwanecka23 moj dvojrocny je tazky zavislak na cmulani palceka, podobne ako tvoja cumel nikdy nechcel. dospeli sme do stadia ze cucal celu noc a vacsinu dna 🙄 ponozky na ruke a aj rukavice stiahne; leukoplast cuca zboku, obvazom zaviazany palcek stiahne tiez; korenie, chren, horcica nula bodov - oblizol, povedal fuj a cucal dalej 🙄 super drahy 8e lak proti obhryzaniu nechtov mu chuti!!!! 🙄 bol so mnou u zubara, ten povedal ze uz ma vytlacene predne zubky a vyrobil si predkus 🙄 trosku na neho spravil bububu a cuduj sa svete, mlady pan si prestal davat palcek do ust pocas dna a pri zaspavani..prve dni boli super tazke, hlavne v noci to bolo trapenie. po par tyzdnoch sme si vydychli ako sme to "zvladli". potom ale prisla choroba, ci zubky a zase zacal cuckat 🙄 od noveho roka mu celu ruku prevazujem obvazom a pomaha to; akurat ze pri zaspavani musime byt pri nom aby sa upokojit (s palcekom zaspaval sam).
dlhy prispevok, rada ziadna (u nas sice zabralo ze ho niekto vystrasil ale nechcem to davat za priklad ktory by platil u vas). mna kazdy presviedca ze to prejde same. pokial by to nemalo vplyv na chrup tak to neriesim, ale ak vidis nejake zmeny; treba to cim skor oducit.
drzte sa!
@kiwanecka23 aj nasa dcera si cmula,predtym to bolo fakt skoro nonstop,potom sa to zredukovalo len na vecer a v noci,my sme skusali dat palec do korenia aj chilli a neuspesne,tak isto ani leucoplast nezabral,teraz vecer pred spanim jej vzdy nam na tu ruku kde si cmula palec ponozku,vysvetlim jej kazdy vecer preco nie je dobre si ten palcek cmulat a zaspi bez cmulania,ale este to nefunguje celu noc ale predsa len pokrok,podla mna sa to casom podda,len treba mat velku trpezlivost 😉
Pokusim sa popisat nasu zkusenost .Nas maly (teraz uz je ale velky) tiez cmulal palec a este si k tomu prostrednym prstm kruzil po nose niekeho ho mal az doskriabany, ked mal 2 roky jedna psychologicka nam poradila, ze musi sam chciet prestat a ze najlepsie je , ked sa za to zacne hanbit. Tak som mu pekne povedala, ze palcek si cmulaju male deti a kedze on je maly musi si ho stale cmulat (cmulal i cez den , pri zaspavani, no stale) , trocha divne na mna pozeral, ale asi si povedal, ze co uz. Ale stal sa div, lebo cez den niekedy nemal palec v ustach, tak som mu pripomenula, ze treba cmulat, ved je este maly - necmulal. To zabralo a pred spinkanim som mu vzdy palcek tiez pripomenula ba dokonca som mu ho ako ze pomohla dat do pusky a to sa velmi branil. Cmulal pak uz len pri prebudzani rano, to este asi nemal nad sebou kontrolu,asi tyzden.Takze u nas to zabralo, neviem ci sa naozaj zacal za to hanbit alebo len robil opak tomu , co som po nom chcela.
náš Miško má tiež stále palček v puse ☹ dúfam, že keď bude väčší, tak ho to prejde...
Sesternici strčili palec do papriky či korenia... Ja by som skôr zvolila napr.horkú vodičku (ako lak), ktorá sa dáva aj na nechty - proti okusovaniu.