Čistenie ucha pri zápale

severinav
31. máj 2023

Ahojte, moja malá má zápal stredného ucha aj jej praskol bubienok a vytiekol hnis. Dostali sme atb kbapky aj celkove atb. Na nete sa píše, že treba to uško prečisťovať s harmančekom alebo peroxidom či borovou vodou. Tie čo máte s týmto skúsenosť rovili ste niečo také. Ďakujem

jaskolka
31. máj 2023

@severinav nič do ucha! Ani omylom. Momentálne je v bubienku otvor po prasknuti, ktorý sa musí zahojit. Takže len ATB celkovo a pri kontrole to orl doktor pozrie, pripadne odporučí, čo dalej.
Maximálne jej utri vonkajšie ucho, ak má tam špinavé od hnisu, pravdaže, ale do ucha nič nedávať. Nech spí aj na tej strane, aby to vytieklo všetko von.

zuzubb007
31. máj 2023

Nie nikde nic nedavat, utriet len okolo co je vytecene tamponom namocenym v letnej vode to je vsetko, nic nesprtat

janinah
31. máj 2023

Pomocou paličky na čistenie ucha umyť vlažnou ideálne prevarenou vodou len to,čo vidíte vo zvukovode a ušnici.potom dať lokalne atb kvapky.

lamonita
31. máj 2023

Ja som mojej nič nedavala, iba to co mi predpísal Dr. Čiže ATB a kvapky do ucha. Podla návodu. Žiadne vytieranie paličkou, ono to samo sa vyčistí v procese hojenia.

dorotenka333
31. máj 2023

@severinav cistili sme peroxidom
...do striekacky a do ucha vstreknut...tak vraveli na orl....kazde 2dni chodilina orl cistit

severinav
autor
31. máj 2023

@dorotenka333 to je to, ze niekde poviedia ako pisali vyssie, ze nic nedavat do ucha a inde takto…mne nic nehovoril dr na tuto temu

severinav
autor
31. máj 2023

Dakujem vsetkym za rady

severinav
autor
31. máj 2023

@lamonita a mali ste aj celkove aj lokalne atb? Nam dal augumentin a uniflox lokalne

lamonita
4. jún 2023

@severinav infalin duo som kvapkala do ucha.
ATB užívala oralne