Maminy ako čistíte noštek takeho malého dieťaťa, čo ešte nevie poriadne smrkat? Ucim ho to ale fuka slabo a nejde mu vsetko von. Nemyslim pri chorobe, vtedy odsavam vysávačom, ale myslim take to každodenné čistenie. Robila som mu to vatovymi tycinkami ale pár krát sa mi trhol a tycinka sa mu v nosteku odrela az do krvi. Je nejaký iny sposob?
Napríklad izotonicky roztok sterimar? Je to taká sprcha s morskou vodou tá mu zvlhčí nos a čo treba smrkne alebo utres keď vytečie 🤷
Šušniky mu vadia, niekedy si aj cely den stale sucha nostek a pocut ked dycha ze mu tam nieco vadi. Tycinkami do nosa vyberiem vzdy kazdy den daky susnik , len mne sa zda ze tymi tycinkami mu moc drazdim steny nosteka 🤷 nasaline mame , tym preplachujem len pri chorobe ked treba, lebo to znasa horsie ako odsavanie.
A co tam ma, je zahlieneny? Moja ma obcas susnik, vyberiem alebo si vyberie sama, inak neriesim, ja tiez nepotrebujem kazdy den smrkat, no mozno niekto ano. V ramci prevencie chorob je fajn prestreknut morskou vodou, odporuca sa aj konvickovanie, na to si ja osobne netrufam, ale obdivujem vsetkych, ktori to robia a hlavne deti 👍🏻