Čím vyliečiť suché pery u dieťaťa?

monika15
4. nov 2011

Mozete mi poradit baby, moja maly ma strasne suche pery v kuse praskaju, co by som mohla na to dat????

Ma 14 mesiacov, mozem mu dat nejake to lip balzamy???

Dakujem Moc

lemac
4. nov 2011

hojivy zazrak od oriflamu

sisaha
4. nov 2011

@monika15 ano mozes...alebo to vajco ružove z oriflamu. Daj mu na noc hrubu vrstvu a cez den sem tam tensie a ked sa mu to zahoji, tak aspon raz za den to premastuj..

yanus
4. nov 2011

ja som dala lanolin z lekarne (alebo je taktiez obsiahnuty v kreme na bradavky)

sendinka
4. nov 2011

@monika15 Výborný je na suché pery med.Možno,keď spinká cez deň,tak mu ho natrieť,aby si to neolízal.

beruska.zuzanka
4. nov 2011

@monika15 ahoj, jasné, že môžeš, my sme minulú zimu dávali sebamed balzám, ten je pre deti, alebo aj ten oriflame by si mohla, alebo obyč nechtíkovú masť, neviem, či u vás dostať... 😉

monika15
autor
4. nov 2011

@beruska.zuzanka
Diki moc, u nas urcite nie, ale kamoska prilieta 11 decembra a uz kufor plny pre maleho tak reku rychlo sa vas opytam .... tu mi v lekarni dali niveu.... ze mu mam natriet pod nos aj na pery krem..... ten tmavomodry alebo ze vazelinu..... nic ine.... hmmmm

monika15
autor
4. nov 2011

@sendinka - do 3 rokoch sa med nesmie ci sa mylim?
@yanus
@sisaha
@lemac
Dakujem baby.....

sendinka
4. nov 2011

@monika15 No,tak to počujem prvýkrát,áno asi dnes sa nesmie nič prírodné,len umelé.Ja už mám 50 rokov a vždy nám pomáhali prírodné veci.Škoda,že dnes sa maminky riadia médiami a nie svojou intuíciou.

monika15
autor
4. nov 2011

@sendinka
hmmm mne to povedal lekar ze sa nedava med do 3 rokoch, ja sa neriadim mediami... ale skor lekarom...
hovoril ze to moze skodit.... tak som ani nikdy nedala......

sisaha
4. nov 2011

@monika15 tak ona asi nemyslela med zjest na kilá...ono aj niektoré detské kaše od 6 mesiacov nesú názov medová...takze s mierou určite

katren
4. nov 2011

@monika15 ja som mojej kupila v DM-ke SebaMed Baby Lip Balm....je to presne pre deti a nakoniec som si to kupila ja sebe 😉

seminkads
4. nov 2011

a pije dostatocne?

katren
4. nov 2011

@sendinka
@monika15 nasa mala je od cca roka rano rohlik s maslom a medom a k tomu kakao.....a no problem 😉

katren
4. nov 2011

@monika15 ja to inak tiez mavam, ked malo pijem....

monika15
autor
4. nov 2011

@katren
@seminkads hej pije cely den cajik, aj nejaky ten detsky juice a aj vodu....
ale v noci mame sucho :( a ked ideme vonka tak vzdy ma popraskane :((((

hmm tak asi ten med vyskusam aj ja.....
inak nam aj jahodku zakazali .... ze az len ked 2 roky bude mat ale jednu ukradol s misky ked mal 8 mesiacov a sup do pusy kusok len tak p apal....
tak asi kazde dieta je ine.....

katren
4. nov 2011

@monika15 tak pokial nemal ziadnu reakciu, ja by som mu dala potom normalne...ako nie hned cely tanier, ale tak ako maskrtu 😉

monika15
autor
4. nov 2011

@katren
nie nemal, ja som dva dni nespala ze co bude a on nic 🙂))
jahody miluje skoro kazdy den ich ma... ale len tak 1 alebo 2.... 🙂))

ale teda skusim aj medik....

katren
4. nov 2011

@monika15 vyskusaj a uvidis 😉

seminkads
4. nov 2011

@monika15 skus odsledovat kolko pije, na noc daj na radiator alebo okolo postielky mokry uterak(nebudete mat tak sucho) a ked pojdete von tak nejaky mastny krem(nie na baze vody)a kludne mozes nejake obyc balzamy,alebo vazelinu, pripadne tie kremy co su na bradavky(co netreba zmyvat-napr avent.)alebo kalciovu mast,a ak sa to nezlepsi tak bude potrebne patrat po pricine 🙂 drzim palce

sendinka
4. nov 2011

@katren Moja je veľmi náročná na jedlo,ale tiež rožok s medom miluje.

monika15
autor
4. nov 2011

@seminkads
Diki moc 🙂
urcite to sucho :(((
to mame velmi v byte a vies co najhorsie ze nemozeme regulovat teplo.... to ma ide zabit :( nastastie uz len rok a padame

monika15
autor
4. nov 2011

@katren dik

seminkads
4. nov 2011

@monika15 ja to poznam sama na sebe-malo pijem,suchy vzduch a jeden balzam na pery mi vydrzi tak cca tyzden. inak pekna porodna vaha/dlzka 🙂

monika15
autor
4. nov 2011

@seminkads
hehehe 🙂))) este ze bol cisarik ;) inak by som sa natrapila.... hehehe 🙂))

nativanativa
4. nov 2011

@monika15 aj vazelina je dobra , myslim ta divadelna ci ako sa vola , ta je na vsetko , aj ked mas suche lakte a paty , proste vsetko 😉

seminkads
4. nov 2011

mi hovor, a to mala Naty len 4000g a 53cm 🙂 co by som vtedy dala za cisarsky

monika15
autor
4. nov 2011

@nativanativa
Dik... =)

monika15
autor
4. nov 2011

@seminkads
jeeeeeeej takto to ti verim.... ouch.....

kukucg
4. nov 2011

@monika15 v lekarni ale DM drogerii maju balzamy pre deticky osobne mi vyhovoval pre maleho seba-med detsky balzamik...
Lanolinu by som sa vyhla, lebo je to alergen, napriklad ja mam na neho hnusnu alergiu, a co sa tyka oriflame a hojiveho zazraku mne vadi ze zakladom je parafin ci nejaka jeho obdoba, je vyrabany z ropy a aj ked sa zda ze premastuje pokozku, vraj ju v konecnom dosledku vysusuje...
A nech vela pije a vonku si neolizuje pusu :D

pingu1
4. nov 2011

tiez som za ten hojivy zazrak z oriflame, len je to medove, hadam nebude mat alergiu na to. alebo kalciova mast