Čím premasťovať ekzém na očkách?

gabikkas
16. mar 2015

Zdravim,
dcere sa spravil ekzem od kosti smerom hore ku ociam a v kutiku na vonkajsej strane oci, ma to suche, supinate, cervene, kazdym dnom horsie...kozny je tak na mesaic objednania. Mali sme od ocnej oftalmo hydrokortizon, co figu pomohol :( aj ked je to kortikoid. Nechcem jej ho uz davat. Len potrebujem nieco, cim by som jej to mohla premastovat, viete mi poradit co moze ist na citlivu kozu okolo oci? Vdaka.

sardinka333
16. mar 2015

My sme mali zlatého stafylokoka v oku a liečili sme to skoro rok! Podobne ako píšeš, červené, šupinaté, opuchnuté. Davali sme kvapky tuším Tobrex, a na premastenie ten hydrokortizon. Ale to sa musí užívať dlho. Týžden určite. Pár dní je málo, hlavne ak je tam takato rezistentna potvora. Nehovorím, že to je to tvoj prípad. Ak chceš len na premastenie tak ja som vyskušala oftalmo azulen je to taká mastička a v lekarni to maju bez receptu - ale to nam nepomohlo to vyliečiť. To skor naozaj len premastí. Skušali sme aj omývať repíkom, silný výluh. Vatový odličovací tampon namočiť do repíku a priložiť, niekolko krát denne.

hradnapani
16. mar 2015

@gabikkas nieco taketo ma aj moje dieta. Pediatricka nam na to dala tzv. mliecnu mast, co pripravuju v lekarni. Pomaha to, akurat ze moj si tu mast aktivne dala dole akonahle to namazem, ale ked si to necha posobit, tak vidno vysledky. Ale neviem, ci je to presne to iste co u vas, podla popisu asi ano.

gabikkas
autor
16. mar 2015

@sardinka333 ahoj, presne nad tym oftalmo azulenom som rozmyslala, lenze som nevedela, ci moze ist aj na ekzem. Moja dcera je ekzematicka, do tretieho roku bola na tom dost biedne, ale len na tele, nemala ho na tvari...potom sa jej ezkem z nicoho nic stratil, uz je tomu skoro dva roky, co nemala na sebe ani fliacik, myslim, ze tomu velmi pomohol pobyt pri mori. Az teraz sa jej toto vyhodilo. Tento rok sa nam neporadi ist ku moru, lebo cakame babatko, tak som z toho trosku smutna koli nej, velmi jej to prospelo aj na imunitu a hlavne na kozu.

gabikkas
autor
16. mar 2015

@hradnapani
ahoj, aj nam najskor dala pediatricka zarabanu mast, lenze v lekarni mi povedala, ze to moze ist maximalne po kost, blizsie ku oku by to ist nemalo, ked pozrela na zlozenie....

sardinka333
16. mar 2015

@gabikkas viem že je to asi slabá útecha, ved more je more ale je aj morská sol do vody - ked ju budeš kupať. Aj my sme išli k moru lebo syn bradavice, dcera toho ,,stafyláka,, takže som u kožnej bola pečená varená a to som nedavno zistila že syn ma zase bradavicu na trupe 😒 tak sa asi objednáme. Kožiarka povedala, že to proste je virus a má to v tele a niekedy sa to prejaví a niekedy nie. Inak mali sme aj morské prasiatko a tiež odporučila dať preč koli tomu ekzemu na oku....Ekzémy maju tiež vraj ,,horšie,, a lepšie časy. Ja som rozmýšlala aj nad konopnou masťou, krémom vtedy ked dcera mala tie šupiny pri oku ale lekarnička mi povedala, že sa nesmie dávať ku očiam len na telo tak sme mali obmedzený výber krémov na to oko.

modra1
16. mar 2015

@gabikkas ekzém na očných viečkach sme premasťovali kyselinou mliečnou v anionovom základe, predpíše aj pediater. Neobsahuje kortikoidy, takže žiadny zázrak na počkanie, ale pokožke pomáha, premastená koža neťahá a menej svrbí. Do oka som to nedávala, ale na kožu áno, jemnučkú vrstvičku niekedy až po mihalnice, podľa potreby.

gabikkas
autor
16. mar 2015

@sardinka333 no ved prave...na telo pouzivame lipobase na premastenie...ale oci su oci...tam je to komplikovane...
...mne to prislo ako zazrak, este pred tretim rokom sme boli na svadbe, hrozne mi jej bolo luto, krasne satocky mala na sebe, no ruky rozodrete, hrozny pohlad, prebdene noci, co kazdu chvilu bola hore, kto nezazil, nepochopi...a potom akokeby carovnym prutikom utalo a nazoaj ani fliacik...

jemena
16. mar 2015

@gabikkas skuste infadolan, nam sa osvedčil a používame dodnes takmer "na všetko"

hradnapani
16. mar 2015

@gabikkas moj to ma uplne pri oku, aj pri vonkajsom ocnom kutiku. a v pohode s tou mliecnou mastou. Tak samozrejme, natierat iba na kozu, Moj si to sucha, takze urcite sa mu nieco ajdo oka uz dostalo a vobec mu to nevadilo

gabikkas
autor
16. mar 2015

@hradnapani a ako dlho to uz ma?

lucymk
16. mar 2015

@gabikkas môjmu malemu sa na viecku robylo tiez take cervene suche.niekedy mal uz aj krvicku biedacik.zacali sme pouzivat taky balzam s aloe vera.je naozaj super a nedam nanho dopustit. po par pretreti uz vydis rozdieli. pomohol nam aj ked dcerke pri nose narastol taky struk zo soplikov,dodonca aj na zaparene zadocek alebo vyrazky.ak by si mala zaujem napis do rp.

hradnapani
16. mar 2015

@gabikkas od jesene. Ja som to dlho nejako neriesila, len mastila niveou a tak, nevedela som co to je. Ale pred mesiacom sme zacali davat tu mliecnu mast (aj to len dost nepravidelne, hlavne, ked ideme von a fuka silny vietor) a keby sa v tom tolko nebabral (to mi robi niekedy len cisto naschval, lebo sa pri tom smeje), tak to uz ma davno zahojene. tak mu to skusam natierat pocas spanku a tak, ale vidim ze sa to vyrazne zlepsuje.

an1ta
27. mar 2015

@gabikkas presne taky ekzem ma aj moj syn. Zacina pri vonkajsom kutiku oka, niekedy sa taha na viecko, niekedy viac na licko ci spanok. Pomaha nam krem od koznej Elidel. Akonahle zacne cervenat vecer namazeme. Ked to ma kludne tak mu to nemazem.

gabikkas
autor
27. mar 2015

@an1ta chcela som ju objednat na kozne, tak mi sestricka dala termin na 19.5...este sme jej vraveli, ze ma to na ociach a neviem co s tym....povedala, ze skor sa neda....

an1ta
27. mar 2015

@gabikkas toto je hrozne, cakat tak dlho na termin ☹ my tu nastastie mame kozne take, ze ta zoberu aj bez objednania, len si odsedis aj hodinku aj viac v cakarni. Skuste este detsku, mozno aj ona poradi nieco.

gabikkas
autor
31. mar 2015

@an1ta ahoj, v pribalovom letaku je pisane, ze sa nesmie dostat do kontaktu s ocami...dceru oci hrozne svrbia, stale si ich zmoli :(

an1ta
31. mar 2015

@gabikkas a uz mate ten krem? Nam hovorila ze na chvilu moze stipat ale ze by to malo ustat, ak nie tak vam mozno nesadol kremik. Inak ja viem ako tazko sa to tam kremuje, ja niekedy davam radsej ked uz maly spi, aby si uz ocka nesuchal, ale vzdy vecer kremujeme, tak nam to kazala lekarka a len malinko kremu. cez den mu to opatrne premastujem detskou niveou alebo indulonou, ked ma take suche flaky. Hrozne to je, ekzem pri ocku ☹ Mali sme aj iny krem, ale ten nam nesadol, ten ho stipal a svrbelo este viac....

janinah
31. mar 2015

@gabikkas to chceš takto dieťa nechať trápiť sa do 19. mája?...dokelu,tak dvihnem telefon a volam celé okolie hoc aj do BA či KE a riešim to...vieš aké strašné to dovtedy môže mať?..O-hydrokortizon je veľmi jemná mastička a určite lepša ako nič resp. ako niečo čo naordinujú nezdravotníci na nete hoc s dobrým úmyslom...

gabikkas
autor
31. mar 2015

@an1ta nie, nemame, nebola este u koznej, zajtra skusia ist s manzelom ku jednej dospelackej koznej co brava aj deti, uvidime ci ju zoberie, ma to hrozne zosuverene tu kozu, akokeby mala 100 rokov :( nemozem cakat do polovice maja :(

gabikkas
autor
31. mar 2015

@janinah oftalmo hydrokortizon jej nepomohol, to jej este viac zosusilo, pisala som to hned v uvode...ja viem co je to ekzemove dieta, ma ho od narodenia a velmi sme sa natrapili, ale co ked len tento primar co k nemu chodime jej pomohol ako jediny, ked bola na to najhorsie a je tak vytazeny, ze ma az taku cakaciu dobu...co sme chodili ku koznej, tak dieta sa mi islo zblaznit od ekzemu a kozna povedala citujem "co by ste chceli, ved to ma dobre, keby ste videli ine deti"

sardinka333
31. mar 2015

@gabikkas juuj, ešte sa trapite? ja ked si na to spomeniem, šupiny na viečku oka, oko take nie vela ale trošku opuchnuté, podráždené...u nás to bol ten ,,zlatý,, stafylokok....tak som zvedavá čo vam povedia.

gabikkas
autor
31. mar 2015

@sardinka333 ten oftalmo azulen jej davam stale 2-3x denne...

sardinka333
31. mar 2015

@gabikkas ten azulen je na nič ked tam je už nejaka diagnoza....podla mna jej urobia ster....ale samozrejme nejdem sa hrat na doktorku,dufam že už najdete niečo čo vam pomože.

gabikkas
autor
31. mar 2015

@sardinka333 no, vies co, este sa mi nestalo, ze by brali ster z koze :( to by ma teda velmi prekvapila kedby jej zobrala...

sardinka333
31. mar 2015

@gabikkas no, mojej malej to zobrala očná...lebo tam sme boli najprv a takou paličkou jej prbehla po očku a ja som to odniesla na vyšetrenie, ale aj kožná napr. brala ,,šupinu,, zase synovi ked mal medzi prstami na nohách take pluzgiere....keby ti to neurobili, ten ster tak sa skus opytať...

gabikkas
autor
31. mar 2015

@sardinka333 ocna len kukla a dala oft.hydrokortiozn....

gabikkas
autor
1. apr 2015

@sardinka333
takze ako som predpokladala, povedala, ze nic ine ako O-hydrokortizon jej dat nemoze plus jej dala vazelinu na premastenie, prave prisli s manzelom. Takze sme tam, kde sme boli, pretoze ten kortikoid jej nepomaha ani nahodoou. Este mozno ta vazelina ci jej to aspon viac nepremasti ako ten oftalmo azulen.
Ster z pokozky sa samozrejme nekonal, ze nema dovod jej ho brat.

eww
26. aug 2016

Aj ja sa chcem podeliť s mojim problémom a poradiť tak niekomu, kto sa nevie zbaviť ekzému na očných viečkach. Mňa to "chytilo" z ničoho nič (ale moje podozrenie je, že to bolo z krému Eucerin - opaľovací 50tka) asi pred dvomi mesiacmi - začali ma svrbieť viečka a začervenali. Tak som si len kúpila v lekárni Oftalmoseptonex - samozrejme nepomohlo. Dávala som si na to Fenistil gél, aby som potlačila svrbenie. Keďže sa to nezlešovalo, išla som na očné, kde mi dali kortikoidnú mastičku - Hydrokortizol a Azulen. 6iaľ ani korikoidná masť nepomohla a po aplikácii Azulena sa mi to ešte zhoršovalo (som sa neskôr dočítala, že niektorí ľudia - je ich málo - môžu mať alergiu aj na čistú vazelínu, tak bach na to"). Skúšala som potom "babské recepty" - rakytníkový olej, ľubovníkový olej - stále horšie a horšie. Napokon som si kúpila masť Imunoglukán a začala som užívať lieky Daselta a do týždňa mi ekzém zmizol. Takže jednoznačne odporúčam aplikovať Imunoglukán masť , dúfam, že moja rada len pomôže. Pekný deň.
Eva

jarhal
8. aug 2018

@eww ahoj prosim ta tie taltey daselta tie su na predpis?

eww
17. aug 2018

Ahoj, ja mám Daseltu na predpis - na histamínovú intoleranciu. Ale myslím, že mne zabrala najmä tá masť Imunoglukán!