Čím potierať ekzém/lišaj?

mitama
9. mar 2020

Ahojte mamky, neviem, či je to dobre vidieť, opísala by som to ako suché miesto, červene, supinate.
Doktorka nám dala masticku locoid, nesmie sa dlho užívať, na dvakrát nám po tej masticke za pár dni zmizlo, ale po pár dňoch sa znova objavilo. Kožné by som rada obišla, nakoľko je to u nás katastrofa. Má to iba na hrudníku, ako vidieť na fotke.
Mali ste niektorá niečo podobne? Čo Vám pomohlo. Ďakujem za rady

kukulienka83
9. mar 2020

Môj to mal čele keď bol Adi takýto ako tvoj...tiež sme to locoidom upravovali Adi na 3-4x opakovane sa to vrátilo a potom zrazu samé odišlo...myslím že aj koncom zimy a na jar to už zrazu nemal... Premadtovala som to aj modrou indulinou

mitama
autor
9. mar 2020

@kukulienka83 to si ma veľmi potešila, dúfam, že to zmizne a je to len zimou.
A locoid si používala len týždeň, vysadila si a opäť to mal? Nepamatas si náhodou?

botka19
9. mar 2020

@mitama syn mal take na brade,lekar vravel, ze zaberie locoid, ale detom sa neodporuca,tak len premastovat kalciovou mastou...ze vraj to je od slintania

kukulienka83
9. mar 2020

@mitama áno...natierali sme Adi týždeň, zmizli a o týždeň možno kúsok viac zase a takto dokola, mal dve také ložiská vedľa seba , najskôr sa jedno už neobjavilo a potom aj druhé vymizlo. A to boli pred dvomi rokmi, aj som myslela že cez zimu sa mu to bude robiť, ale klopem, odvtedy nič.

mitama
autor
9. mar 2020

@botka19 tak slintacie by mi nenapadlo. Neviem, prečo mu dala kortikoidy, veľmi som s tým nebola spokojná. Skúsim kalciovku
@kukulienka83
Ďakujem dievcata, som rada, že to nevyzerá na ekzém.

berry266
9. mar 2020

dcére na toto zabrala Weleda krém na pleť pte atopikov. fialová fľaštička 👌👌👌

katty2012
9. mar 2020

@mitama kortikoidy nie, potlacia a neliecia, a ked sa opakovane potlacuje kozny problem, koza sice zostane cista, ale moze sa objavit problem v dychacej sustave - priedusky, astma,

mitama
autor
10. mar 2020

@katty2012 no dnes ráno, keď na to pozeram, mám pocit, že je to ešte horšie a väčšie. No je to svinstvo tie kortikoidy, budem sa tomu vyhýbať

botka19
10. mar 2020

@mitama v lekarni nam dali na to holtov krem,ale ze vraj staci premastovat. Teraz ked mu uz vysli stolicky a neslinta ako bernardin to ma vazne lepsie.

valeriadk
10. mar 2020

@mitama nam sa presne taketo rozvinulo do ekzemu po celej tvari. Zaberali len kortikoidy na par dni 😑 Pomohol az holtov krem a repikova mast. Kúpať v Oilatum. Ekzem sa este obcas vrati ale oooooovela v menšej forme. A taktiez pomohlo ze prestal slintat 😊

mitama
autor
10. mar 2020

@valeriadk a ekzém už zmizol alebo bude už na furt? :-/

mitama
autor
10. mar 2020

Uz to má aj na brade a ľavej strane licka :( boli sme dnes u dr, spomenula som jej, dala nám krém lipobase, dermalny. Ale skúsim ten holtov krém, veľa dobrých recenzií som naňho počula

valeriadk
13. mar 2020

@mitama u maleho zmizol na cas. Zas sa objavil tak na polovicu viac na krku. Takze je to asi na dlhe trate uz to riesime rok. Ale vracia sa naozaj v menšom aj to nema take zapalene tak snad....raz bude prec.