Čím ošetriť krvavú ranku pod nosom u 18 mesačného?

babatkoo
21. dec 2016

Ahojte, poradte mi prosim cim mam osetrit synovi krvavu chrasticku pod nosom. Zranil si kozicku a na druhy den dostal nadchu. Takze ranka je stale mokra od soplika a drazdena odsavackou :( nie a nie ju vysusit a zahojit. Zatial som dala sudokrem.

Dakujem ☃

lalinko2010
21. dec 2016

@babatkoo na to je dobrý famykoin, ale to je atb krém na predpis.
sudokrém nie

simca06022011
21. dec 2016

no bude to na dlho, dezinfkvat napr. detolom a snait sa uterat ten nos co najskor. KEd tak zalepit.. moja mala mala casto a tvari kadeco ana zahojene hlavne ta naplast fungoavla. lebo ak nie drazdenie nejake,tak ona si to sama strhla... Ak zacnes davat farmykoin (niekde ho aj predaju bez rp.) trea ho davat tych 5 dni.. ak to nehnisa, neriesila by som nic ine, aj bepanthen sa moze dat na rany, ale tu bude najvacsi prblem mokvanie od soplenia..

ikke
21. dec 2016

podla mojich skusenosti najlepsie tym hojivym kremom od oriflame (ruzove vajicko) alebo 100% lanolinom napr. purelan, pripadne obycajnou vazelinou. tieto mastne kremy ochrania ranku pred dalsou infekciou a nebudu ju zbytocne vysusat.

kaja73
21. dec 2016

jednoznacne zinkovu mast..ochrani pred soplami a plus vyhoji ranku..nam to zabera velmi rychlo.

babatkoo
autor
21. dec 2016

@lalinko2010 dakujem, na framykoin ma bohuzial alergiu. Nesmie ho pouzivat 😠

lalinko2010
21. dec 2016

@babatkoo tak potom ako radí @kaja73, ak framykoin nemôže.

babatkoo
autor
21. dec 2016

Super dakujem za rady. Teraz zaspal, streknem mu tam detol, pockam kym vyschne ranka a dam mu tam lanolin lebo ten mam doma. Skusim vynurat niekde aj zinkovu mast tusim aj tu mam. Dakujem krasne za rady. 🙂👏

euie
22. júl 2018

@babatkoo ahoj, chcem sa spytat ci to zabralo? Maly 16m objavil prstekom nosnu dierku a popri tom si pod nostekom spravil ranku ktora je stale horsia a horsia, lebo si chrasticky strhol. Teraz tam ma take zlte chrasticky nepekne a mam pocit ze sa to len rozsiruje :( co zabralo a ako dlho trva hojenie? Dik

babatkoo
autor
22. júl 2018

@euie ahoj, davala som mu tu zinkovu mast ako mi bolo poradene. To pomohlo. Na mokvajuce ranky davam aj imazol ten co sa dava na zapareniny na ritku

euie
22. júl 2018

@babatkoo dakujem, vyskusam teda sudocrem.

euie
25. aug 2018

Baby, este napisem moju skusenost, maly mal taku ranku/chrasticku pod nosom lebo sa skrabol a dokola si to zosuchaval dole tak som z toho bola nestastna ze sa mu to tazko hoji. pri inej prilezitosti to videla dokina a povedala ze to ma sladku chrastu 🙈
Tak dostal na to hypermangan a este antibioticku masticku. Chrasticky opadali na druhy treti den a do tyzdna ani stopy. Teraz uz je dobre vyse mesiaca a nevratilo sa to.

aleshka_supermama
25. aug 2018

@euie sesternica pouziva na ranky tekuty puder nic ine jej nepomaha len to..