Prosím vás čím nahrádzate nurofen a espumisan L?
@martinatib nám dali namiesto espumisanu kvapky simethicon baby od Dr.maxa. zdá sa mi že sú ešte lepšie ako espumisan.
@79viktoria79 lebo ma vecne výpadok espumisan sa nedá kúpiť už vyše mesiaca a nurofen myslím že zas nieje dostupný keďže niektoré mamičky si nakupujú aj 5 kusov do zásoby 😀
@d_majka ďakujem vyskúšam asi
@martinatib pravdepodobne sa pýtaš kvôli ich vypadkom.. nurofen neviem, ten som našťastie už dlho nemusela použiť ale namiesto espumisanu skús pozrieť Balonix Med.. je to originál na detské koliky, bolesti a kŕče v brušku
@martinatib nurifen je na internete normalne dostat,kup si do zasoby 😊
@79viktoria79 už som si všimla pozerala som len na pilulke tak som myslela že zas nieje dostupný nikde 😊
Nurofen treba hladat, kludne aj v kamennych lekarnach, urcite najdes a Espumisan vymenis este jendoduchsie, staci pri liekoch citat nie nazov, ale ucinnu latku a podla nej najdes nahradu. Ucinna latka je simetikon, obsahuje ho bud ten z Dr.Maxa (tam sa ich lieky vacsinou nazyvaju ucinnymi latkami) alebo Sab Simplex 😉
@79viktoria79 našťastie niektoré lekárne začali na základe hysterickych matiek a ich potrebe sa zásobovať, predávať obmedzený počet....v rakúsku je na predpis. Pretože neverím, že sa toľko Nurofenov aj zuzitkuje a keď hej, je to katastrofa. Ale hold...
@maciatkolulu mne to darmo pises,ja od malinka davam polku paralenu pretoze mi zo sirupov grcal,ten mam v zasobe vzdy,akoze nechapem co sa rozculujetevze ma niekto zasobu? snad nepojdem kupovat lieky s chorym dietatom
@79viktoria79 ono mat doma fľašku je trosku rozdiel od 5. .... Myslím, že to je jasne každému o com píšem.
@79viktoria79 samozrejme že treba mat v zásobe ale flašku alebo tie čipky jedno balenie a nie mat niekoľko flasiek a potom to predávajú lebo im konci expiračna doba
@martinatib v pondelok som bola v lekárni kúpiť dcére niečo proti horúčke, keby náhodou po očkovaní, kúpila som panadol sirup, ale mali plno aj toho panadolu aj nurofenu a espumisan keď som kupovala tak bezproblémov úplne 🙂
@martinatib zásoby detských liekov sa minuli cca minulý rok v lete a expiračná doba je zvyčajne cca 2 roky takže ti to nejako časovo nevychádza 😉 tieto čo teraz predávajú svoje zásoby ich mali v zásobe ešte predtým než nastala táto nedostatková panika 😉 a mať ich doma je práveže zodpovedné. súhlasím, že je kapánek chrapúnstvo ich predávať lebo keby nebol nedostatok a dali sa bežne kúpiť, tak ich proste vyhodia... no keďže je nedostatok tak bežne vidím na FB komentáre typu "ani mne to nikto nedal, aj ja som si musela kúpiť" 🙄 sranda, vec čo by vyhodili predajú za pár minút
@zuzanka.zuzu tak napríkad to mohli mat dlhšie v lekárni ale nejde ani o tu expiracnu dobu ale že si kupujú po veľa kusoch áno aj ja mám v zásobe predsa nám idu napríklad zúbky teraz alebo sú aj stále nejaké choroby treba je to mat doma určite som za to ale nakupovať to vo velkom je trosku blbe .. minule som tie na Facebooku videla status že doskladnili nejaké lieky detské už neviem konkrétne co to bolo a napísali majú ešte 5 kusov a jedna tam napísala už len 1 majú 4ks som si objednala ja 🤷♀️ myslím takýto tip mamičiek 😀
@martinatib Nurofen je Ibuprofen. Aky problem. Ibuprofen sa da v pohode kupit. Espumisan neciem, to sme nikdy nepotřebovali. Třeba pozerat na učinnu látku a podle toho kupovat náhradu.
@maciatkolulu naozaj je v Rakusku na predpis? Ja som minule v lekarni v Kittsee kupila, volal sa trosku inak, ale vyzera rovnako (a pytala som ho ako nurofen fur kinder).
@martinatib mohla tie 4 ks brat tak, ze jeden sebe, jeden sestre, dalsi susede a posledny ja neviem, kolegyni... My tak nakupujeme casto, ze si nieco vezmeme viacere a rozpocitame postovne... Alebo nieco kupim v rakusku vo viac ks pre viac ludi, lebo to chcu viaceri, ale byvam tu len ja... To, ze vzala 4 nemusi znamenat, ze boli vsetky pre nu...
@lopka1313 áno je
@lopka1313 lenže to je fakt, že si hystericky robia niektoré zásoby a ešte sa s tým chvália. A na jedno dvojročné dieťa 4 fľašky ako tu minule jedn a písala, plus tie obmedzenia na počet hovoria samé za seba.
@maciatkolulu sranda, ze mi ho dali bez predpisu...
@lopka1313 všimni si online lekárne a skus najst Nurofen sanft... Pripadne kúpiť, objednať.
@maciatkolulu Nurofen uz od léta nie je lieferbar. Moja dcera ho este v lete dostala na recept a v lekarni mi povedali, ze v cellen Europe ho niet (len ak niekde este nejake stare zasoby). Uz wtedy mi dali nahradu Ibuflam Saft. tyzden pred Vianocami mali decka chripku a padiatricka hned povedala, ze nurofen ani pisat nejde, ze ho nikde nemaju. Takže mi dala klasika Paracetamol Saft a Ibuflam Saft. V lekarni mi to tiez potvrdili: Inak Nurofen Junior Saft bol vzdy aj bez receptu. A ano aj v Rakusku (bolo mi ho tam raz treba na dovolenke a normalne v lekarni som kupila). Inak zijeme v DE.
Dobre dievcence nurofen som zohnala espumisan nie zatiaľ ale asi vyskúšam nejakú náhradu čo písali vyššie 😊
prečo ho chces nahradzat?