Čím nahradiť BioGaiu?

17. mar 2024

Mamky dlho pouzivam biogaiu pre babo a,uz ma 10m
Co je take podobne moesto biogaii
Dakujem vam mamky

pribinak
17. mar 2024
mili2016
17. mar 2024

Prečo ho chces vymeniť?

sofia1979
17. mar 2024

Moja má 5rokov a vždy ak treba dávame len biogayu sme spokojný, prečo chceš vymeniť

anavixy
17. mar 2024

Probiofix imun alebo Infant Dophilus. Vymenit Biogaiu je velmi vhodne, su probiotika s ovela lepsimi/prispesnejsimi kmenmi (tie uz potom nie je potrebne obmienat, ako sa niekde mylne uvadza, a neskor uz ani davat preventivne, samozrejme ani zakazane) 🙂

autor
19. mar 2024

@sofia1979 lebo mi vraveli ze nieje dobre davat to iste ale menit

sofia1979
19. mar 2024

Probiotika? No neviem o tom možno nejaké silnejšie vitamíny lieky, ale probiotika si nemyslím ak dieťatko nemá problém netreba podľa mňa a navyše nemusíš dávať furt. Ak teda nieje zásadný problém

anavixy
19. mar 2024

Takto, to, ze probiotika treba obmienat je mytus. Nie je to potrebne. Pokial chces alebo to clovek potrebuje, moze pokojne uzivat jeden druh probiotik vkuse bez obmeny, odporuca sa niekolko tyzdnova az 3m pauza a potom nasadit znova tie iste probiotika, ktore ma clovek osvedcene. Totiz pri uzivani probiotik s urcitym kmenom je dokazane, ze aj ostatne pribioticke kmene v vrevnej mikroflore prosperuju a mnozia sa, teda nie je potrebne ich doplnat inymi druhmi probiotik.
S Biogaiou je to tak, ze ta obsahuje kmen, ktory ma preukazany ucinok pri boelsti brucha a kolikach, preto sa primarne dava detom od narodenia… ak vsak dieta nema problemy s bruskom, tak existuju aj lepsie a prospesnejsie probiotika s kmenmi, ktore maju preukazany ucinok aj na imunitu, ako je napr ten Probiofix (imun/inum). Probiofix obsahuje aj kmen, ktory na pozitivny ucinok pri hnackach (prevencii aj akutnej hnacke, mal by byt teda probiotikom prvej volby pri hnackovom ochoreni deti, nahradit sa da pri hnacke probiotikami Enterol alebo Nekadex, ktore tiez obsahuju iny druh pribiotickeho kmena s preukazanym ucinkom pri hnacke). Ja osobne by som uz Biogaiu nedavala.
Probiotika su odporucane pre nedojcene deti do 1 roka, potom je to uz na matke, ci chce alebo nechce davat probiotika, preventivne, ak dieta nema problem s travenim alebo imunitou, to nie je nutne, ale ani zakazane.