Ahojte, kupili sme Omrnon inhalator, ale neviem, čo všetko okrem Vincentky a Ambrobene môžem použivať. Čo davate vy? Ročna dcerka ma sopliky, najskôr riedke - teraz ma upchaty nos a huste hlieny. nekašle. Najskôr som davala Vincentku, ale tam sa piše, že sa môže použivať len 3 dni a nekupila som dalšiu 😖 . Dajte typa čo by som mohla kupiť domov a vydržalo by to dlhšie. A hlavne ake mate skusenosti. Dakujem 🙂
morska sol je naucinejsia
@erka2014 Natrium Chloratum - to sú také ampulky. je to solný roztok. Sú to také malé fľaštičky v skle, jednu pukneš a vleješ do nádobky na to určenej. Jedna fľaštička má objem 5ml. Ak je objem nádobky väčší, daj dve. Ale sú len na recept, ale ja to vždy malému dávam keď je chorý, sople a otras kašeľ. vždy pomôže. Netreba to ničím riediť, tie ampulky sú už na priame použitie pripravené.
My sme Vincentku inhalovali niekolko mesiacov denne.
@erka2014 skus dat tak za lyzicku morskej soli a aqua alebo to prevar klasicky nechaj vychladnut a potom inhaluj
v lekarni sa da kupit fyziologicky roztok v ampulkach 10ml my inhalujeme ten
dakujem za rady 🙂
Takze na uvolnenie ti treba ipertonicky roztok t.j silnejsi ako fyziologicky. Na prve dni kym sa uvolni. Potom staci fyziologicky. Aspon 5x denne. Skoda Ze na slovensku nepredavju rinowash. Ten precisti nos a dutiny. A nie kadejake spreje do nosa a kvapky ktore nemaju ucinok u deti. Vhodne na klasicky inhalator nie ultrasuoni
Mne pediatricka na nadchu a sopliky mi odporuci Len toto
ja davam detom do fiziologickeho roztoku jednu kvapku tea tree olej
Nieee nedavaj. Iba cisty fyziol roztok alebo Ten silnejsi od neho ipertonicky tu mame v taliansku
Morskú soľ, kup ju v bio obchode, aby neobsahovala protihrudkujucu latku